Contactează-ne

Eveniment

UPDATE: Muncitor mort într-o statie de betoane, în Piatra Neamţ. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un tragic accident, soldat cu moartea unui bărbat în vîrstă de 40 de ani, avut loc în urmă cu puţin timp în Piatra Neamţ (marţi, 7 august). Se pare că este vorba despre un accident de muncă şi a fost anunţat ITM. “Persoana surprinsă de utilaj în Piatra Neamţ, pe strada Fermelor, este de sex masculin, în vîrstă de aproximativ 40 de ani şi avea leziuni incompatibile cu viaţa. Utilajul este un căruţ care încarcă staţia de betoane. Au fost anunţate ITM Neamţ şi IPJ, în vederea continuării cercetărilor. La locul evenimentului, echipajul TIM a mai acordat îngrijiri medicale unei persoane care a leşinat”, au comunicat reprezentanţii ISU Neamţ. UPDATE 16.40: Poliţiştii nemţeni au demarat o anchetă pentru ucidere din culpă.

Actualitate

Bursuc salvat dintr-un subsol

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au avut o misiune mai puţin obişnuită, iar pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie 2021, au acţionat pentru salvarea unui bursuc. Sălbăticiunea a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc din Piatra Neamţ.

„Pe 19 aprilie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ se află un bursuc, ce poate constitui un pericol pentru locuitorii din zona respectivă“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, unde „a desfăşurat activităţi specifice necesare pentru salvarea acestuia“.

Poliţiştii au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile, bursucul fiind preluat şi predat unui adăpost aparţinînd unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Citește știrea

Actualitate

Incendiu devastator

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din cauza coşului de fum a ars acoperişul de 380 metri pătraţi al unei case ■ au fost distruse toate bunurile depozitate în pod ■

Un puternic incendiu a mistuit o casă din Tupilaţi, focul provocat de coşul de fum mistuind acoperişul imobilului pe o suprafaţă imensă, 380 de metri pătraţi. Evenimentul a implicat numeroase forţe de intervenţie, iar pînă la stingerea focului pompierii au muncit patru ore.

Totul s-a întîmplat pe 19 aprilie, incendiul fiind anunţat prin apel la 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 14:50. Pentru localizarea şi lichidarea focului au intervenit patru echipaje de militari cu trei autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Roman şi o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ.

Forţele profesioniste au fost sprijinite de un echipaj cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Războieni şi voluntari din cadrul SVSU Tupilaţi. La ajungerea salvatorilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, generalizat, la nivelul acoperişului, existînd posibilitatea propagării la întreaga locuinţă şi la o altă locuinţă din vecinătate.

„Intervenţia a fost una de durată, patru ore, din cauza materialelor combustibile depozitate în podul locuinţei, obiecte de mobilier, articole de îmbracăminte, covoare, aparate electrocasnice etc)“, a anunţat ISU Neamţ.

Forţele de intervenţie au evacuat din interiorul locuinţei bunuri materiale, iar incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. A ars acoperişul locuinţei, construit din astereală lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 380 mp şi bunurile materiale depozitate în podul casei.

La final, salvatorii au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, totul a fost provocat de coşul de fum deteriorat. Din fericire totul s-a soldat doar cu pagube materiale şi nu au fost victime. Un alt incendiu a avut loc cu o zi înainte, pe 17 aprilie, în jurul orei 17:30. Atunci pompierii au fost înştiinţati despre producerea unui incendiu la o locuinţă din localitatea Bodeştii de Jos, comuna Bodeşti.

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Bodeşti şi două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ. La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta în interiorul unei camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuinţă.

Pînă la final focul a transformat în scrum bunurile materiale din interiorul camerei, între care obiecte de mobilier, televizor, materiale textile etc. În acest caz cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric, „vinovat“ fiind un cablu electric defect.

Citește știrea

Actualitate

A fost arestat pentru că prietena şi-a jefuit patronul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ bărbatul de loc din Ilfov a determinat o pietreancă să-şi prade patronul ■ din seiful firmei angajata a sustras 11.000 lei ■

Un bărbat de 31 de ani, din Ilfov, a dat de necazuri penale după ce a instigat o tînără să-şi prade patronul de 11.000 de lei, fiind arestat, iar femeia de 26 de ani a fost plasată sub control judiciar.

Din investigaţii a reieşit că, în noaptea de 13/14 aprilie 2021, profitînd de relaţia de afinitate pe care ar fi avut-o cu o angajată a unei societăţi, din Piatra Neamţ, cel în cauză ar fi determinat-o să pătrundă în sediu, iar din seiful cu valori, aceasta ar fi sustras 11.000 de lei.

După comiterea acestei faptei, individul, care se afla sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, s-ar fi deplasat spre Bucureşti. În continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pe 16 aprilie 2021, poliţiştii au efectuat o percheziţie în judeţul Ilfov.

A fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele celui în cauză. La data de 17 aprilie 2021, bărbatul a fost prezentat îm faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piatra Neamţ, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală, art. 223 alin. (1) lit. d şi alin. (2) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Pucean Dan- Florin.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului P. D.-F., (…), aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 1432/P/2021 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, pentru comiterea unei instigări la infracţiunea de furt calificat, prev. şi ped. de art. 47 rap. la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, d şi e, alin. 2 lit. b Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începînd cu data de 17.04.2021 şi pînă la data 16.05.2021, inclusiv“, conform instanţei. Inculpatul nu a contestat privarea de libertate.

În ce o priveşte pe partenera lui de fărădelegi, procurorii pietreni au decis plasarea tinerei sub cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar. Anchetatorii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi. Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Au fost angrenţi şi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi Poliţiei oraşului Voluntari.

FOTO: generica

Citește știrea

Trending