Contactează-ne

Actualitate

Mugur Cozmanciuc: „România s-a împrumutat pentru a acoperi deficitul bugetar și pentru a plăti împrumuturile luate în trecut de PSD”

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ „nemțenii au dreptul să știe adevărul”, a afirmat preşedintele PNL Neamţ

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a formulat recent o declaraţie de presă în care a explicat care este motivul pentru care Guvernul PNL a apelat la împrumuturi şi la ce dobânzi au fost acestea făcute.

„Nemțenii au dreptul să știe adevărul despre situația economică a României, pentru a nu cădea în capcana manipulărilor vehiculate în spațiul public cu rea intenție, în scop electoral.

Guvernul PNL are responsabilitatea de trece România de cea mai mare și cea mai complexă criză recentă cu care s-a confruntat țara noastră. Pandemia COVID-19 a afectat toate sectoarele din economie, dar situația critică prin care trece România a fost și este gestionată în condiții extreme, determinate de dezastrul lăsat în urmă de guvernarea PSD: stocuri sanitare zero, direcții de Sănătate Publică decimate, o situație bugetară falsificată, economie în picaj și sechestrarea fondurilor companiilor private (nereturnarea TVA, nedecontarea concediilor medicale). La aceste probleme interne se adaugă și o imagine externă afectată de pozițiile și declarațiile guvernanților anteriori.

În aceste condiții dificile, România s-a împrumutat pentru a acoperi deficitul bugetar și pentru a plăti împrumuturile luate în trecut de PSD. Stimați nemțeni, este foarte important să știți că guvernul PNL a reușit să câștige încrederea investitorilor internaționali și locali, așa că România s-a împrumutat la dobânzi mai mici de la o zi la alta. Pe scurt, împrumuturile au fost făcute pentru a acoperi dezastrul guvernărilor PSD (ex: deficit 4,6% din PIB în 2019).

 

În ciuda conjuncturii nefericite, Guvernul PNL are șanse să termine anul 2020 cu un deficit mai mic decât toate țările din UE. Am avut creștere economică în primul trimestru, a doua cea mai mare creștere economică din UE, iar prin măsurile de susținere vom determina relansarea economică.

Din păcate, nici la nivel județean, social-democrații care se află acum la conducerea CJ Neamț nu au fost interesați de binele nemțenilor, ci doar de satisfacerea unor interese particulare. Nu au fost preocupați de cheltuirea responsabilă a banilor publici, iar asta se vede cu ochiul liber.

Stimați nemțeni, vă invit să îmi fiți alături pentru a schimba acest mod defectuos de conducere a Consiliului Județean Neamț. Mai mult chiar, voi avea susținerea colegilor din Guvern pentru a arăta că se poate și la Neamț să avem parte de respect și bunăstare”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Advertisement
Trending