Contactează-ne

Actualitate

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț: Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipa liberală de la Neamț a organizat un eveniment prin care și-a prezentat programul de guvernare locală ”Bunăstare și Respect – Se poate și la Neamț”. Invitatul de onoare a fost europarlamentarul Rareș Bogdan, care a ținut un discurs electrizant, prin care le-a transmis celor prezenți să nu aibă teamă, să se mobilizeze pentru a-i convinge pe nemțeni că este timpul să scape de ”baronul” Ionel Arsene.

Candidații PNL la primăriile de municipii, orașe și comune din Neamț au fost prezentați de Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Neamț.

Mugur Cozmanciuc a avut un discurs energizant, îndrăzneț, în care a prezentat programul de candidatură, dar a subliniat și actele sfidătoare pe care le-a făcut Ionel Arsene.

”Pe 27 septembrie cred că acest județ are forța schimbării pe care a avut-o națiunea română în decembrie 1989, pe care a avut-o când s-a adunat în Piața Victoriei din București pe 10 august 2018, pe care au avut-o când au ieșit în stradă să conteste OUG 13 prin care voiau să distrugă justiția. În județul Neamț există un om care are o dorință majoră de a-i vedea pe cetățeni umiliți. Ionel Arsene se comportă ca un baron local, care ne consideră pe noi toți subevoluați, care ne jignește și are pretenția să îi mulțumim că ne-a jignit, care nu se consultă cu cei din jur și ia decizii despotic. Primarii PNL au fost umiliți de președintele Consiliului Județean. Ionel Arsene este un om care nu are curaj să se întâlnească cu cetățenii și are o capacitate mare de a manipula și minți. (…) Astăzi suntem aici pentru că este vorba despre noi și despre viitorul județului. Dacă un om crede că este stăpânul județului, care acest lucru deoarece cineva probabil i-a permis și cineva a acceptat așa ceva. Eu sunt născut liber, iar în decembrie 1989 țara asta a avut tineri care au murit pentru libertate, pe 10 august 2018 au fost oameni bătuți de jandarmi pentru libertate. E o masă mare care vrea libertate. Trebuie să aveți puterea să vă doriți să fiți liberi, să vă doriți să vă alegeți singuri destinul. Împreună ni-l vom alege, deoarece alegerile din 27 septembrie vom alege împreună destinul județului Neamț. Alegerile din 27 septembrie sunt cele care vor arăta că acest județ s-a rupt de trecut, de Liviu Dragnea, de apucături despotice și va merge cu inima deschisă spre viitor. Împreună vom construi forța acestui județ. Voi sunteți cei care veți conduce acest județ, voi sunteți forța de a schimba acest județ. 27 septembrie este momentul în care aveți de ales: între a rămâne în trecut sau a merge spre viitor, între un județ condus de un baron despotic sau a alege un președinte al Consiliului Județean. Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Rareș Bogdan: Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten, este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis mesaje puternice de susținere pentru candidații liberali de la Neamț.

”M-am bucurat să îl cunosc pe Leonard Achiriloaei, o excepțională alegere pentru romașcani și pe Andrei Carabelea, o surpriză foarte plăcută, realmente un tânăr de care cu siguranță vom mai auzi și care sper să facă istorie la Piatra Neamț. Îl admir pe Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten și este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova. A sosit un  moment astral, pe care sper ca fiecare alegător pe data de 27 septembrie să îl înțeleagă. Este pentru prima dată, după 30 de ani de democrație originală, în care președintele României este dat de PNL, Guvernul, premierul sunt formate în jurul PNL și așa va fi. Explicați asta! Președintele a explicat clar: pentru atacurile la adresa democrației PSD-ul nu va avea șansa să fie la putere cât voi fi eu președintele României. Cât de necesar este ca nemțenii să înțeleagă misiunea lui Mugur Cozmanciuc pentru nemțeni? Axa președinte de CJ liberal, guvern liberal, președinte din partea PNL, cea mai puternică echipă de europarlamentari PNL este una a dezvoltării, a banilor europeni. Aveți de ce să vă mândriți că sunteți liberali, să vă mândriți cu acest Guvern, că aveți de ce să vă luptați pentru candidații voștri la primării. Aveți o șansă fantastică să vă convingeți electoratul, să vă mobilizați electoratul și să îi convingem pe oameni că singura soluție de a scoate din sărăcie județul Neamț este să îl aleagă pe Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean. El este un om care poate pune mâna să îi sune pe europarlamentari, căruia îi răspunde la telefon premierul, miniștrii. Sigur sprijinit de Eugen Țapu Nazare și de Laurențiu Leoreanu. Mugur Cozmanciuc are capacitatea să stea de vorbă cu oricine, să facă lobby pentru acest județ. E un moment pe care dacă nu îl exploatăm acum o să ne scape printre degete. Știu că ne luptăm cu unul din baronii PSD, care este extrem de toxic, lipsit de bun simț. Nu știu cum a apărut!?! Dintr-o negură, dintr-o peșteră, a apărut în umbra lui Liviu Dragnea, îi căra geanta și după care a început să emită pretenții de lider. Însă PNL este la un maxim istoric după 1989, dar este important ca fiecare alegător să fie mobilizat. Să nu ratăm șansa asta”, a declarat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Printre vorbitori s-au numărat și senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Laurențiu Leoreanu, Andrei Carabelea – candidatul PNL la primăria municipiului Piatra Neamț și Leonard Achiriloaei – candidatul PNL la primăria municipiului Roman.

Senatorul liberal a transmis că este momentul ca Ionel Arsene să fie ”trimis în istorie”.

”Greul începe de abia după 27 septembrie, va fi punctul de cotitură. De ce spun greul? Pentru că în urma lor administrațiile PSD lasă în urma lor dezastru. În județul Neamț ne batem cu Ionel Arsene, omul de casă al lui Liviu Dragnea. Un sforar și un bișnițar. A lăsat sate întregi în sărăcie, fără apă, canalizare, gaze, drumuri doar pentru că au primari liberali. Omul care a ajutat afacerului cumătrului său să prospere, omul care nu a atras fonduri europene. Pe el și gașca lui dragi colegi și prieteni trebuie să îi trimitem acasă. Mai nou în gașca lui Arsene și-a făcut loc și Dragoș Chitic. Mulți au crezut că la Piatra Neamț ne vom demoraliza și vom intra în degringoladă. Nu numai că nu s-a întâmplat asta, ci ne-a făcut să ieșim mai puternici și mai întăriți. De fapt, Dragoș Chitic ne-a făcut un serviciu: nu ne-a mai lăsat să îl dăm noi afară și a plecat singur. Nimeni din PNL nu poate candida atâta timp că are o condamnare penală, chiar dacă are 90% în sondaje. Da, vrem victoria, dar nu cu orice preț. Iar faptul că Dragoș Chitic a plecat cu Ionel Arsene spune multe despre caracterul acestui om pe care l-am primit în casa noastră. Un vot pentru Chitic înseamnă un vot pentru Ionel Arsene! Să le spuneți asta prietenilor voștri. Andrei Carabelea va fi primarul Pietrei, Leonard Achiriloaei va fi primarul Romanului, vom câștiga peste 40 de primării din județ, iar Mugur Cozmanciuc va fi președintele Consiliului Județean. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe nemțeni! Doamne ajută”, a declarat Eugen Țapu Nazare.

Andrei Carabelea, candidatul PNL la primăria Piatra Neamț, le-a transmis colegilor că au o responsabilitate uriașă față de comunitățile lor.

”Pe 27 septembrie vom lua municipiile și peste 40 din comunele județului pentru că trebuie să dăm un președinte tânăr la Consiliul Județean, care să aibă viziune, caracter și dăruire pentru comunitatea sa. Astăzi nu putem vorbi despre dezvoltare, doar gândindu-ne la limitele geografice ale orașelor și comunităților noastre, ci să avem o viziune mai largă pentru a dezvolta unitar”, a declarat Andrei Carabelea.

Deputatul Laurențiu Leoreanu a subliniat importanța contextului actual în care administrațiile locale vor putea lucra în parteneriat cu un Guvern implicat, competent și onest. Totodată, parlamentarul a trecut în revistă toate atacurile lansate de cei de la PSD asupra Guvernului PNL, care se străduia să ofere cele mai bune soluții pentru toți cei afectați de pandemie.

”Avem în Neamț cel mai concret exemplu de impostură, de acțiune populistă, iresponsabilă, prin măsuri heirupiste luate în anumite zone în mod nedemocratic, alocând bani care nu se văd în dezvoltare. Avem comunități importante care aveau nevoie de cofinanțare pentru proiecte europene dar de unde să înțeleagă asta un om care este a dus județul pe penultimul la atragerea de fonduri europene? (…) Iată că avem nevoie de o schimbare de paradigmă, de o viziune de dezvoltare a județului Neamț. PNL vine cu o echipă bine structurată. Avem candidați care au forța să câștige, nu pentru ei, ci pentru comunitățile pe care le vor administra. Nu pentru PNL, căci PNL știe să construiască și nu pentru azi, ci pentru generațiile viitoare. Ca să ne bucurăm de lucrul bine făcut. Echipa PNL condusă de Mugur Cozmanciuc, viitorul președinte al CJ Neamț, reprezintă o soluție reală pentru județul nostru. Este momentul să fim mobilizați la maxim. PNL, filiala Neamț, are șansa să preia majoritatea în administrațiile locale împreună cu Mugur Cozmanciuc, la Consiliul Județean. Vrem să câștigăm alegerile nu pentru noi, ci pentru nemțeni. A venit momentul să schimbăm orânduirea cea crudă, să dăm județului Neamț o conducere onestă și vizionară”, a declarat președintele PNL Roman Laurențiu Leoreanu.

Candidatul PNL la primăria municipiului Roman Leonard Achiriloaei a transmis că oamenii sunt alături de echipa PNL și văd în candidații PNL soluția pentru viitorul județului Neamț.

”De ce văd asta? Pentru că noi suntem oameni profesioniști, capabili, cu programe coerente care venim să ducem județul Neamț și comunitățile noastre locale pe drumul dezvoltării. PNL este soluția pentru județul Neamț, iar Mugur Cozmanciuc este soluția pentru președinția CJ Neamț. Dragii mei, PNL va avea victorie”, a subliniat Leonard Achiriloaei.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. VLAD

    13 septembrie 2020 at 1:06 PM

    Politruci mincinosi de P(D)NL , cum este tatucu vostru Iohannis cu PSD in gura asa sunteti si voi . Spuneti ce o sa faceti mincinosilor !!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bursuc de la bloc, eliberat pe Cozla

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bursucul care a fost capturat la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ, pe 19 aprilie 2021, şi-a recăpătat libertatea după două zile. „Pe 20 aprilie, bursucul a fost eliberat în siguranţă în habitatul său natural de pe muntele Cozla, în prezenţa specialiştilor şi a poliţiştilor din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Sălbăticiunea a primit îngrijiri la cabinetul veterinar Inovet Care, partener de specialitate al poliţiştilor în operaţiuni de relocare a animalelor sălbatice. Pe 19 aprilie, animalul a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc, locatarii cerînd sprijinul cadrelor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor de la Poliţia Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, prinzînd bursucul.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Eminescu era de aceeaşi părere

Știre publicată în urmă cu

în data de

După revoluţia din decembrie ’89, Constantin Bîrjoveanu (1934- 2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist şi vorbitor de esperanto, dădea viaţă unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, „Gazeta de Roman“. Ele au fost adunate apoi în volumul „Cronica pisălogului“, după moartea acestuia. Iată o altă „cronicuţă“ intitulată „Eminescu era de aceeaşi părere“, o bijuterie alcătuită din tot soiul de pilde, unde în final este invocat marele poet cu al său rechizitoriu din „Scrisoarea a III-a“, făcut unei societăţi corupte ca şi cea de astăzi. Poemul culminează în final cu o sentinţă necruţătoare. Întebarea retorică şi acuzatoare: „Cum nu vii tu, Ţepeş, Doamne/ Ca punînd mîna pe ei/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei?…“ are o singură soluţie, radical dată de poet: „Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!“. Cît adevăr, cîtă actualitate în „rechizitoriul“ lui Mihai Eminescu, „Luceafărul… florilor de tei“.

Înlătură cauza şi va dispărea efectul! Dar înainte de a o înlătura trebuie să o descoperi, să o cunoşti. Herodot, părintele istoriei, spunea despre strămoşii noştri că erau cei mai viteji şi mai cinstiţi dintre traci. Şi atunci, din care cauză avem atîtea secături? Păi, s-o cutăm! Să ne fi corcit? Om fi luat deprinderi rele de la nemţii care au stat, în cantonament, în timpul războiului şi ne-au dictat pînă în 1944, sau de la cei care ne-au dictat după aceea?

Să fi fost colonizată Dacia şi cu cîţiva derbedei care, venind la noi din cine ştie ce colţ al Imperiului au schimbat numai clima nu şi năravul? Că- zic eu – cei care ne-au lăsat limba care o vorbeşte un continent şi jumătate nu cred să fi lăsat şi vorbe de batjocură care nu se întîlnesc în nici o altă ţară latină. Deci aceştia ies din „competiţie“. Grecia a fost cea mai civilizată ţară a antichităţii şi nu cred că răul să-l fi adus boierii din Fanar, mai ales dacă au venit cu slugi educate. Să poarte oare vina vorbitorii vechii sanscriţi care au umplut Europa odată cu venirea hoardelor mongole? Ce să zic? Cunosc dintre ei ingineri, preoţi, parlamentari, angrosişti, ba chiar şi muzicanţi.

Să fi fost evrei? Nu, ei nu furau ci făceau comerţ, ceea ce nu-i chiar acelaşi lucru. Să ne fi lăsat năravuri rele turcii cînd veneau să ne ia aurul birului? Tătarii, ungurii, leşii, cumanii gepizii, goţii, ostrogoţii? O fi de vină literatura străină şi autohtonă cu romanele ei decandente şi cu filmele din care rău- făcătorii au învăţat întotdeauna o mulţime de „tehnici“? „Printre noi sunt multe secături dar cine e de vină că unii dintre cei care ar trebui să pună lucrurile la punct mai mult încurcă iţele, dovedind o dată în plus, că „peştele de la cap se împute?“ Străinii? Nu! Noi? Nu! Atunci cine?

Legile domnule, legile care nu ţin cont de faptul că ciobanul căruia îi e milă de lup, face o mare nedreptate oilor. Cineva spunea că am putea trăi mult mai bine dacă n-am săvîrşi noi, înşine, ceea ce reproşăm altora. Dacă am face aşa ceva am dovedi că sîntem urmaşi ai celor de care vorbea Herodot. Răul are rădăcini adînci dar poate fi smuls. Soluţia e cunoscută: „La boli rele, leacuri tari“. Am spus şi m-am răcorit. Întrebarea e cine mă aude? Sunt de acord cu leacuri tari, dar în ceea ce priveşte legea mă abţin, pentru că „Zalecus, legiuitorul Locrilor“ spunea că legile sunt la fel ca pînza de păianjen: dacă nimereşte în ea o muscă sau un ţînţar se prinde, iar dacă e viespe sau o albină o rupe şi zboară.

Tot astfel, dacă nimereşte în legi, un sărac e prins, iar dacă-i unul bogat şi iscusit la vorbă, le desface şi scapă. Bine, domnule, atunci de ce nu se dă o lege care… Nu de legi avem nevoie! „Cu cît un stat“ e mai corupt, cu atîta are mai multe legi!… Ne trebuie un Vlad Ţepeş. Eminescu era de aceeaşi părere. Apropo, ai citit „Scrisorile?“. Nu… că mi-au furat lacătul de la cutie.

N.R.: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, detalii de anchetă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au pus ochii pe afacerile ilicite încă din februarie 2021 ■ la una din petrecerile cu vreo 50 de invitaţi au fost şi investigatori sub acoperire ■ au obţinut înregistrări audio şi video ■ unii dealeri erau ţepari, fiind refuzaţi de clienţi ■ ori cereau prea mult pe droguri, ori vindeau cantităţi mai mici decît cele promise ■

Referatul întocmit de procurorii DIICOT Neamţ pentru arestarea preventivă a celor 10 inculpaţi din dosarul drogurilor de la cele două cluburi de fiţe din Piatra Neamţ, Jazz City Cafe (fostul Tonique) şi Chaplin’s, scoate la iveală elemente interesante.

De ceva vreme, petrecerile private cu droguri aveau loc săptămînal, în fiecare noapte de sîmbătă. La unul din localuri totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea uşa după un „bip“ tefefonic. Ancheta a mai relevat că unii dealeri erau ţepari şi cereau prea mulţi bani pentru marfa ilicită, fie cantităţile vîndute erau mai mici decît gramul promis.

În fine, unii dintre vînzători refuzau uneori să aducă droguri, temîndu-se să nu fie opriţi pe stradă de poliţiştii, iar alţii ascundeau stupefiantele în mai multe locuri, pentru a nu pierde tot în cazul unor descinderi. Din referatul prin care s-a cerut arestarea celor 10 inculpaţi, procurorii DIICOT au arătat că urmărirea penală a început pe 1 februarie 2021.

Anchetatorii au aflat că unul dintre traficanţi a abordat un consumator, oferindu-i spre vînzare circa 10 grame cocaină cu 100 euro gramul şi 30 comprimate ecstasy cu preţul de 50 euro bucata. Pretinsul vînzător i-a comunicat cumpărătorului că, după primirea banilor, trebuie să se deplaseze într-o locaţie necunoscută, pentru a intra în posesia drogurilor. Practic, cel puţin din ianuarie şi pînă pe 18 aprilie, la localurile cu pricina au avut locuri petreceri private cu droguri, cu invitaţi aleşi pe sprînceană.

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri de droguri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sînt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (…) este cel care strînge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor aceştia să-l achiziţioneze.

La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri. După achiziţionarea drogurilor consumatorii se retrăgeau în spaţiile puse la dispoziţie de inculpatul (…) şi consumau parte din substanţele interzise“, au arătat procurorii DIICOT Neamţ.

Petreceri după ora 22:00

Petrecerile aveau loc săptămînal, în noaptea de sîmbătă spre duminică, după orele 22:00, în spaţiul de la etajul pub-ului. Invitaţii îl contactau pe patron, acesta cerîndu-le să-i dea un „bip“ cînd ajungeu pentru a le deschide uşa din spatele clădirii ca să poată intra. Una din orgii a avut loc în noaptea de 6/7.03.2021, fiind prezenţi circa 50 de invitaţi.

La un moment dat, doi inculpaţi au scos mai multe tipuri de droguri pe care le-au comercializat. Petreceri cu cocaină şi ecstasy au avut loc şi în nopţile de 13/14 martie, 20/21 martie de această dată vînzîndu-se în pub MDMA cu 400 de lei ţipla. Deşi cîştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea din cauza filtrelor nocturne.

„Este de menţionat că, în jurul orelor 01:30 consumatorii solicitîndu-i inculpatului (…) să le mai facă rost de droguri pentru consum, acesta l-a contactat pe coinculpatul (…) şi i-a solicitat să se deplaseze la pub-ul (…) pentru a comercializa ectsasy şi MDMA însă acesta a refuzat motivat de faptul că erau foarte multe patrule de poliţie pe stradă şi nu vroia să fie prins cu droguri asupra sa“, se arată în acelaşi document. Un alt chef a fost în noaptea de 10/11 aprilie, cînd unul din cei circa 40 de invitaţi era investigator sub acoperire.

„În noaptea de 10/11 aprilie 2021 la pub- ul menţionat a avut loc o petrecere la care au participat circa 35 – 40 persoane, printre aceştia fiind şi investigatorul autorizat cu numele de cod *** . În baza autorizaţiei provizorii de interceptare în mediul ambiental, investigatorul a înregistrat audio – video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori.

Conform acestor înregistrări şi a datelor puse la dispoziţie de către investigator, a rezultat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021, la ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (…) a strîns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub. În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul «Chelu» care a vîndut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 – 60 grame droguri de mare risc cu suma de 350 lei gramul“, conform referatului. A urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, cînd anchetatorii au intrat în unul din cluburi şi au dat de voie bună, cannabis şi substanţe cu efect psihotrop.

Farfurii de porţelan alb pentru prizat

Cu ocazia flagrantului, asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere care conţine cocaină. „Administratorul acestui local, inculpatul (…) permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor de droguri şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incinta localului, cu acceptul expres al inculpatului.

Ca mod de lucru consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului de droguri. După ce primeau farfurii de porţelan, de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora. Toate aceste activităţi se făceau la vedere şi sub directa supraveghere a inculpatul (…), care stătea în local şi avea control pe tot ceea ce se întîmpla“, au arătat procurorii DIICOT. În noaptea fatidică la petrecere au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii în club, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri.

„Este de menţionat faptul că inculpatul (…), pe lîngă distribuţia de droguri în pub-ul (…), a încercat să intre şi pe piaţa de la (…) privitor la distribuţia de droguri. Prin intermediul unui prieten inculpatul a mers la pub-ul (…) la data de 06/07.03.2021, împreună cu alte persoane de etnie rromă, ocazie cu care a distribuit MDMA. Datorită comportamentului neadecvat cît şi reclamaţiilor din partea clienţilor, inculpatului nu i s-a mai permis accesul în pub-ul respectiv“, spun anchetatorii, însă erau alţi dealeri care vindeau în ambele cluburi.

Au fost şi dealeri care au dat chix deoarece erau prea scumpi, ori marfa era măsluită. „Este de precizat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021 (…) s-a deplasat la pub-ul (…) şi a intenţionat să comercializeze cocaină către consumatori însă aceştia l-au refuzat deoarece solicita 500 lei pentru un gram, un preţ prea mare în accepţiunea lor. De asemenea consumatorii l-au refuzat pe inculpatul (…) întrucît acesta îi ducea în eroare cu privire la cantitatea de droguri şi natura acestora.

El le spunea că vinde doze de 1 gram de cocaină deşi în realitate comercializa doze de 0,50 grame dar MDMA“, se mai arată în acelaşi referat. Şi investigatorii sub acoperire au cumpărat ţiple ce conţineau drog, în cantităţi mai mici de un gram şi au dat 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. S-a mai achitat suma de 300 de lei pentru 2 comprimate unul avînd logo-ul „Batman“, iar altul „Casa de Papel, ce conţineau Methylenedioxymetamfetamine (MDMA). Alte 9 comprimate de diferite forme şi culori, costau 1.600 de lei, fiind vorba de MDMA şi cocaină.

Stupefiante de la Braşov, la 10 zile

Parte din droguri erau aduse de la Braşov, de la doi fraţi pietreni care se mutaseră acolo. Erau contactaţi cam la zece zile, iar unul din inculpaţi cumpăra ecstasy şi MDMA.

„La revenirea din Braşov, inculpatul (…) a depozitat o cantitatea mai mare de droguri de mare risc într-un autoturism parcat pe un teren aparţinînd coinculpatului (…) iar necesarul pentru cîteva zile era ţinut într-un autoturism parcat în curtea locuinţei bunicilor inculpatului (…) sau într-o dubiţă de la locuinţa lui (…).

Din datele de anchetă, rezultă că inculpatul (…) a decis să ţină drogurile în mai multe locaţii, pentru a nu fi găsită toată cantitatea de către organele judiciare în eventualitatea unor percheziţii“, mai arată anchetatorii.

La descinderile care au avut loc la domiciliile şi reşedinţele inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate mai multe substanţe a căror deţinere este interzisă. Este vorba de diverse droguri ţinute de dealeri în comode tv, 56 ţiple erau în torpedoul unei maşini demontate dintr-o hală industrială, 43 pastile şi 3 fragmente de pastile de culoare verde de formă rotundă cu diametrul de 11 mm au fost găsite găsite în interiorul unui VW Passat parcat într-o curte.

La finalul deliberărilor judecătorii au dispus privarea de libertate a celor doi patroni, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul Paul Bumberică, zis Ordando, acuzat de multe hoţii în oraş de pe vrmea cînd era minor. Au mai ajuns după gratii Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Cipria Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandru Chiuariu. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sînt pedepsite de la 5 la 12 ani de închisoare.

Citește știrea

Trending