Contactează-ne

Actualitate

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț: Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Echipa liberală de la Neamț a organizat un eveniment prin care și-a prezentat programul de guvernare locală ”Bunăstare și Respect – Se poate și la Neamț”. Invitatul de onoare a fost europarlamentarul Rareș Bogdan, care a ținut un discurs electrizant, prin care le-a transmis celor prezenți să nu aibă teamă, să se mobilizeze pentru a-i convinge pe nemțeni că este timpul să scape de ”baronul” Ionel Arsene.

Candidații PNL la primăriile de municipii, orașe și comune din Neamț au fost prezentați de Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Neamț.

Mugur Cozmanciuc a avut un discurs energizant, îndrăzneț, în care a prezentat programul de candidatură, dar a subliniat și actele sfidătoare pe care le-a făcut Ionel Arsene.

”Pe 27 septembrie cred că acest județ are forța schimbării pe care a avut-o națiunea română în decembrie 1989, pe care a avut-o când s-a adunat în Piața Victoriei din București pe 10 august 2018, pe care au avut-o când au ieșit în stradă să conteste OUG 13 prin care voiau să distrugă justiția. În județul Neamț există un om care are o dorință majoră de a-i vedea pe cetățeni umiliți. Ionel Arsene se comportă ca un baron local, care ne consideră pe noi toți subevoluați, care ne jignește și are pretenția să îi mulțumim că ne-a jignit, care nu se consultă cu cei din jur și ia decizii despotic. Primarii PNL au fost umiliți de președintele Consiliului Județean. Ionel Arsene este un om care nu are curaj să se întâlnească cu cetățenii și are o capacitate mare de a manipula și minți. (…) Astăzi suntem aici pentru că este vorba despre noi și despre viitorul județului. Dacă un om crede că este stăpânul județului, care acest lucru deoarece cineva probabil i-a permis și cineva a acceptat așa ceva. Eu sunt născut liber, iar în decembrie 1989 țara asta a avut tineri care au murit pentru libertate, pe 10 august 2018 au fost oameni bătuți de jandarmi pentru libertate. E o masă mare care vrea libertate. Trebuie să aveți puterea să vă doriți să fiți liberi, să vă doriți să vă alegeți singuri destinul. Împreună ni-l vom alege, deoarece alegerile din 27 septembrie vom alege împreună destinul județului Neamț. Alegerile din 27 septembrie sunt cele care vor arăta că acest județ s-a rupt de trecut, de Liviu Dragnea, de apucături despotice și va merge cu inima deschisă spre viitor. Împreună vom construi forța acestui județ. Voi sunteți cei care veți conduce acest județ, voi sunteți forța de a schimba acest județ. 27 septembrie este momentul în care aveți de ales: între a rămâne în trecut sau a merge spre viitor, între un județ condus de un baron despotic sau a alege un președinte al Consiliului Județean. Poporul din Neamț s-a săturat de PSD și de Ionel Arsene! Aveți încredere că sunteți cei care o să câștigați, că Dumnezeu este alături de oamenii cinstiți”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Rareș Bogdan: Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten, este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis mesaje puternice de susținere pentru candidații liberali de la Neamț.

”M-am bucurat să îl cunosc pe Leonard Achiriloaei, o excepțională alegere pentru romașcani și pe Andrei Carabelea, o surpriză foarte plăcută, realmente un tânăr de care cu siguranță vom mai auzi și care sper să facă istorie la Piatra Neamț. Îl admir pe Mugur Cozmanciuc, care îmi este prieten și este unul dintre stâlpii de bază al liberalismului din Moldova. A sosit un  moment astral, pe care sper ca fiecare alegător pe data de 27 septembrie să îl înțeleagă. Este pentru prima dată, după 30 de ani de democrație originală, în care președintele României este dat de PNL, Guvernul, premierul sunt formate în jurul PNL și așa va fi. Explicați asta! Președintele a explicat clar: pentru atacurile la adresa democrației PSD-ul nu va avea șansa să fie la putere cât voi fi eu președintele României. Cât de necesar este ca nemțenii să înțeleagă misiunea lui Mugur Cozmanciuc pentru nemțeni? Axa președinte de CJ liberal, guvern liberal, președinte din partea PNL, cea mai puternică echipă de europarlamentari PNL este una a dezvoltării, a banilor europeni. Aveți de ce să vă mândriți că sunteți liberali, să vă mândriți cu acest Guvern, că aveți de ce să vă luptați pentru candidații voștri la primării. Aveți o șansă fantastică să vă convingeți electoratul, să vă mobilizați electoratul și să îi convingem pe oameni că singura soluție de a scoate din sărăcie județul Neamț este să îl aleagă pe Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean. El este un om care poate pune mâna să îi sune pe europarlamentari, căruia îi răspunde la telefon premierul, miniștrii. Sigur sprijinit de Eugen Țapu Nazare și de Laurențiu Leoreanu. Mugur Cozmanciuc are capacitatea să stea de vorbă cu oricine, să facă lobby pentru acest județ. E un moment pe care dacă nu îl exploatăm acum o să ne scape printre degete. Știu că ne luptăm cu unul din baronii PSD, care este extrem de toxic, lipsit de bun simț. Nu știu cum a apărut!?! Dintr-o negură, dintr-o peșteră, a apărut în umbra lui Liviu Dragnea, îi căra geanta și după care a început să emită pretenții de lider. Însă PNL este la un maxim istoric după 1989, dar este important ca fiecare alegător să fie mobilizat. Să nu ratăm șansa asta”, a declarat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Printre vorbitori s-au numărat și senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Laurențiu Leoreanu, Andrei Carabelea – candidatul PNL la primăria municipiului Piatra Neamț și Leonard Achiriloaei – candidatul PNL la primăria municipiului Roman.

Senatorul liberal a transmis că este momentul ca Ionel Arsene să fie ”trimis în istorie”.

”Greul începe de abia după 27 septembrie, va fi punctul de cotitură. De ce spun greul? Pentru că în urma lor administrațiile PSD lasă în urma lor dezastru. În județul Neamț ne batem cu Ionel Arsene, omul de casă al lui Liviu Dragnea. Un sforar și un bișnițar. A lăsat sate întregi în sărăcie, fără apă, canalizare, gaze, drumuri doar pentru că au primari liberali. Omul care a ajutat afacerului cumătrului său să prospere, omul care nu a atras fonduri europene. Pe el și gașca lui dragi colegi și prieteni trebuie să îi trimitem acasă. Mai nou în gașca lui Arsene și-a făcut loc și Dragoș Chitic. Mulți au crezut că la Piatra Neamț ne vom demoraliza și vom intra în degringoladă. Nu numai că nu s-a întâmplat asta, ci ne-a făcut să ieșim mai puternici și mai întăriți. De fapt, Dragoș Chitic ne-a făcut un serviciu: nu ne-a mai lăsat să îl dăm noi afară și a plecat singur. Nimeni din PNL nu poate candida atâta timp că are o condamnare penală, chiar dacă are 90% în sondaje. Da, vrem victoria, dar nu cu orice preț. Iar faptul că Dragoș Chitic a plecat cu Ionel Arsene spune multe despre caracterul acestui om pe care l-am primit în casa noastră. Un vot pentru Chitic înseamnă un vot pentru Ionel Arsene! Să le spuneți asta prietenilor voștri. Andrei Carabelea va fi primarul Pietrei, Leonard Achiriloaei va fi primarul Romanului, vom câștiga peste 40 de primării din județ, iar Mugur Cozmanciuc va fi președintele Consiliului Județean. Dumnezeu să îi binecuvânteze pe nemțeni! Doamne ajută”, a declarat Eugen Țapu Nazare.

Andrei Carabelea, candidatul PNL la primăria Piatra Neamț, le-a transmis colegilor că au o responsabilitate uriașă față de comunitățile lor.

”Pe 27 septembrie vom lua municipiile și peste 40 din comunele județului pentru că trebuie să dăm un președinte tânăr la Consiliul Județean, care să aibă viziune, caracter și dăruire pentru comunitatea sa. Astăzi nu putem vorbi despre dezvoltare, doar gândindu-ne la limitele geografice ale orașelor și comunităților noastre, ci să avem o viziune mai largă pentru a dezvolta unitar”, a declarat Andrei Carabelea.

Deputatul Laurențiu Leoreanu a subliniat importanța contextului actual în care administrațiile locale vor putea lucra în parteneriat cu un Guvern implicat, competent și onest. Totodată, parlamentarul a trecut în revistă toate atacurile lansate de cei de la PSD asupra Guvernului PNL, care se străduia să ofere cele mai bune soluții pentru toți cei afectați de pandemie.

”Avem în Neamț cel mai concret exemplu de impostură, de acțiune populistă, iresponsabilă, prin măsuri heirupiste luate în anumite zone în mod nedemocratic, alocând bani care nu se văd în dezvoltare. Avem comunități importante care aveau nevoie de cofinanțare pentru proiecte europene dar de unde să înțeleagă asta un om care este a dus județul pe penultimul la atragerea de fonduri europene? (…) Iată că avem nevoie de o schimbare de paradigmă, de o viziune de dezvoltare a județului Neamț. PNL vine cu o echipă bine structurată. Avem candidați care au forța să câștige, nu pentru ei, ci pentru comunitățile pe care le vor administra. Nu pentru PNL, căci PNL știe să construiască și nu pentru azi, ci pentru generațiile viitoare. Ca să ne bucurăm de lucrul bine făcut. Echipa PNL condusă de Mugur Cozmanciuc, viitorul președinte al CJ Neamț, reprezintă o soluție reală pentru județul nostru. Este momentul să fim mobilizați la maxim. PNL, filiala Neamț, are șansa să preia majoritatea în administrațiile locale împreună cu Mugur Cozmanciuc, la Consiliul Județean. Vrem să câștigăm alegerile nu pentru noi, ci pentru nemțeni. A venit momentul să schimbăm orânduirea cea crudă, să dăm județului Neamț o conducere onestă și vizionară”, a declarat președintele PNL Roman Laurențiu Leoreanu.

Candidatul PNL la primăria municipiului Roman Leonard Achiriloaei a transmis că oamenii sunt alături de echipa PNL și văd în candidații PNL soluția pentru viitorul județului Neamț.

”De ce văd asta? Pentru că noi suntem oameni profesioniști, capabili, cu programe coerente care venim să ducem județul Neamț și comunitățile noastre locale pe drumul dezvoltării. PNL este soluția pentru județul Neamț, iar Mugur Cozmanciuc este soluția pentru președinția CJ Neamț. Dragii mei, PNL va avea victorie”, a subliniat Leonard Achiriloaei.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. VLAD

    13 septembrie 2020 at 1:06 PM

    Politruci mincinosi de P(D)NL , cum este tatucu vostru Iohannis cu PSD in gura asa sunteti si voi . Spuneti ce o sa faceti mincinosilor !!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Coronavirus: Neamţ – 3 cazuri noi. Naţional – 2.844 cazuri noi

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la nivelul judeţului au fost înregistrate în total 5.477 de cazuri, iar incidenţa este de 1,75 la mie

Până pe 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

 

Până astăzi, 6.470 de  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.10.2020 (10:00) – 26.10.2020 (10:00) au fost raportate 79 de decese (45 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese au fost înregistrate la categoria 40-49 de ani, 7 decese  la categoria de vârstă 50-59 de ani, 21 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 24 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.726. Dintre acestea, 823 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.064.698 de  teste. Dintre acestea, 8.709 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.229 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.480 la cerere.

Pe teritoriul României, 25.781 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.963 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.855 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.475 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.704.050 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.851  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.934 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.017 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA,  123 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qatar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 797 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Citește știrea

Actualitate

Arestare după o răzbunare cu foc

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un tănăr din Piatra Neamţ a ajuns după gratii după un incident petrecut la începutul lunii ■ după o ceartă cu cunoscut, autorul a incendiat o anexă gospodărească ■

Un tînăr în vîrstă de 28 de ani, din Piatra Neamţ, a ajuns după gratii, în sarcina fiind reţinute două infracţiuni, violare de domiciliu şi distrugere prin incendiere. Pe scurt, inculptul s-a certat cu un individ, iar într-un cces de furie, a intrat în gospodăria omului şi a provocat un incendiu.

„În temeiul art. 226 din Codul de procedură penală, raportat la art. 203, alin. 3 din Codul de procedură penală, art. 202, alin. 1, 2, 3 şi 4 litera e din Codul de procedură penală, art. 223, alin. 2, din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ avînd ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Stan Ioan. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stan Ioan, cercetat în dosar nr. 1801/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, pentru săvîrsirea infracţiunilor de distrugere, prev. de art. 253, alin. 1 şi 4 din NCP şi violare de domiciliu, prev. de art. 224, alin. 1 şi 2 din NCP. Cu aplicarea art. 38, alin. 1, din NCP pentru o perioadă de 30 de zile, începînd cu data de 22.10.2020, pînă la data de 20.11.2020. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Stan Ioan“, conform Judecătoriei Tîrgu Neamţ.

Conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc pe 2 octombrie 2020, cînd pe fondul unor neînţelegeri cu fiul unui bărbat în vîrstă de 69 de ani, inculpatul s-ar fi deplasat la imobilul celui din urmă, unde ar fi incendiat o anexă a locuinţei, după care a părăsit locul faptei. Pe 21 octombrie, în baza activităţilor investigative desfăşurate de oamenii legii, aceştia din urmă au reuşit identificare persoanei bănuite de comiterea faptelor, în localitatea Girov.

Tînărul a fost dus la sediu, la audieri, apoi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Tîrgu Neamţ, care au dispus privarea de libertate. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată deja de inculpat, urmînd ca în cauză să se pronunţe Tribunalul Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Guvernul Ludovic Orban reuşeşte să proiecteze o nouă generaţie de sacrificiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

În cele aproape 11 luni de guvernare, Guvernul Orban a reuşit doar să crească datoria României cu 9,6 miliarde de euro. Această datorie va trebui s-o plătim noi, populaţia României, intrând într-o spirală a privaţiunilor, ca pe vremea lui Ceauşescu.

Este de la sine înţeles că noul val al privaţiunilor poate fi acceptat de populaţie doar în condiţia în care ştie precis pe ce s-au cheltuit aceşti bani. Nici prin comunicare directă şi nici prin reprezentanţii noştri din Parlament, deputaţii şi senatorii trimişi acolo, Guvernul Orban nu a catadixit să ne explice unde s-au dus cele 9,6 miliarde de euro. Până acum, de cinci ori a fost invitat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Parlament, pentru a oferi explicaţiile care se impun, dar tot de atâtea ori acesta s-a şters la fund cu invitaţia.

Aroganţa fără margini a Guvernului Orban, de a refuza justificarea cheltuielilor făcute, este cauţionată de Preşedintele Iohannis, sugerându-ne astfel că datoria externă trebuie s-o plătim, fără a crâcni şi a cere socoteală. Este posibil ca creşterea datoriei externe să fie justificată, dar aceasta nu se ştie, iar Klaus Iohannis este adeptul perceptului „Crede şi nu cerceta“, deşi nici Biblia sau Sfânta Scriptură nu fac astfel de trimiteri. O generaţie, căreia i se impun privaţiuni neasumate, este o generaţie de sacrificiu. Şi când te gândeşti că pandemia era deajuns…

Pentru USR-PLUS, Ludovic Orban este „nedigerabil“ iar Klaus Iohannis este „irelevant“

Zilele trecute, în plină ascensiune a pandemiei, Preşedintele Iohannis şi-a ţinut ciclica sa conferinţă de presă de la Cotroceni. De acolo, a transmis trei „mesaje de liniştire“ a populaţiei, îngrijorată de cele 5.000 de cazuri de îmbolnăviri şi cele 98 de decese, pe motive de COVID-19, din ziua respectivă.

Primul mesaj, că trebuie să purtăm mască, să ne spălăm pe mâini şi să ne distanţăm fizic de alte persoane. Ne-a explicat că el a respectat aceste reguli şi iată că nu s-a îmbolnăvit. Nimic nou sub soare, regulile acestea au fost aplicate şi la prima pandemie de ciumă din perioada 1817-1824. Al doilea mesaj, că pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, vor avea loc obligatoriu alegeri parlamentare.

Altfel, democraţia propusă de el se va duce de râpă. Pe 6 decembrie, în plină pandemie, va fi relaxare totală. Avem dezlegare pentru plimbările la secţiile de votare, pentru hramuri şi onomastici, dar şi pentru parangheliile câştigătorilor alegerilor. Şi al treilea mesaj, că „pesede-ul“ dar şi partidele care îl susţin, trebuie să-şi piardă substanţial ponderea în Parlament, până la dispariţia lor, în favoarea liberalilor săi. Preşedintele e convins că noul Parlament va fi mult mai apreciat de către populaţie, dacă în toată mediocritatea lui va domina mediocritatea liberală. Fără să se sinchisească că stă cu talpa pe grumazul Constituţiei, deşi alegerile încă nu au avut loc, preşedintele a precizat că viitorul prim ministru va fi tot Ludovic Orban, indiferent de scor.

După cum pe 26 septembrie, preşedintele l-a invitat pe Nicuşor Dan la Cotroceni, pentru a ne indica pe cine trebuie să-l votăm, mizând pe puterea exemplului personal, tot aşa, acum ni-l indică pe Ludovic Orban. Auzind decizia prezidenţială, liderii USR-PLUS ne anunţă public că nu vor susţine preocuparea lui Klaus Iohannis de a-l reinstala pe Orban ca premier, după alegeri. Pentru USR-PLUS, fixaţia preşedintelui Iohannis, pentru un nou Guvern Orban III , a devenit „irelevantă“. Aceştia îl vor ca premier pe Dacian Cioloş, dacă Iohannis vrea o nouă majoritate în Parlament, Ludovic Orban fiind nedigerabil. Nici măcar liderii PSD nu au reuşit să aibă o astfel de performanţă, aceea de a reacţiona dur la pretenţiile neconstituţionale ale lui Iohannis.

După alegeri, aritmetica arată că PNL nu va reuşi să facă o majoritate în Parlament fără USR-PLUS şi PMP. Mizând în continuare pe nedigerabilul Ludovic Orban, rezultă că Klaus Iohannis mizează, pe următorii patru ani, ca „Guvernul Meu“ să fie, ca şi până acum, un guvern minoritar. Ar fi prea de tot ca în următorii patru ani, România să fie dominată de tandemul format dintr-un „irelevant“ şi un „nedigerabil“. Să fie administrată de un guvern minoritar sau cu susţineri de conjunctură, iar noi să fim tocaţi zilnic cu predici despre „pesedeu“.

Noul Parlament, la fel de slab ca precedentele

Listele candidaţilor pentru noul Parlament sunt afişate. Nu ne rămâne decât să ne înşirăm ca oile la strunga secţiilor de votare, ca să le validăm, aşa cum ni le-au scris liderii partidelor. Parcurgi cu ochii aceste liste şi nu-ţi poţi reprima o nedumerire.

Oare care dintre virtuţile fiecărui candidat au contat mai mult în ochii liderilor, pentru ca aceştia să aibă curajul sau, după caz, tupeul să ne declare că liste mai bune de atât nu se puteau întocmi? Este nedumerirea firească, care ne încearcă atunci, când parcurgând listele, constatăm că în marea lor majoritate numele trecute în zona eligibilă nu ne spun nimic sau mai nimic, veritabile esenţe de mediocritate, care blochează meritocraţia.

Mizând pe reflexul alegătorului, de a aplica ştampila doar pe siglă, liderii partidelor înghesuie sub această siglă toate murăturile din preajma lor, contribuind astfel la scăderea continuă a cotei de încredere în instituţia Parlamentului. Fantezia acestor lideri a fost mai mult decât debordantă. Pe ici, pe colo, prin zona neeligibilă a listelor, este strecurat câte un nume, care chiar sa remarcat prin ceva notabil şi ar merita să acceadă în Parlament.

Dar trebuie să fii conştient că aceste nume reprezintă doar nada de sacrificiu, care să asigure nulităţilor din vârful listei numărul de voturi necesare pentru accesul în Parlament. Înainte de a pune ştampila, pe un astfel de simulacru al democraţiei, te întrebi cu ce se va deosebi noul Parlament, faţă de cel vechi. Te întrebi, câţi dintre noii parlamentari vor migra în următorii patru ani, plecând cu votul tău de la un partid la altul, fără să te întrebe. Promiscuitatea electorală a devenit tradiţie, ridicând cota neîncrederii populaţiei în Parlament, peste pragul de 80%.

În circumstanţele existenţei pandemiei coronavirusului COVID-19, se propagă soluţia introducerii votului prin corespondenţă. România este încă departe de a organiza şi gestiona corespunzător votul prin corespondenţă, în care nu are încredere nici măcar Donald Trump, preşedintele Americii. Votul prin corespondenţă ar constitui o sursă suplimentară de fraudă electorală, cu care liberalii ar putea câştiga alegerile pe care le organizează. Exact ca în perioada interbelică.

Citește știrea

Trending