Contactează-ne

Actualitate

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț: Ionele!!! Gândește-te bine ce faci că suntem cu ochii pe tine!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan: Baronul Ionel Arsene este unul dintre cei mai toxici! Am încredere că Mugur Cozmanciuc și Andrei Carabelea, tineri și români patrioți, vor produce schimbarea

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL la președinția CJ Neamț și Andrei Carabelea – candidatul la primăria municipiului Piatra Neamț au susținut joi, 10 septembrie, o conferință de presă în care au prezentat principalele proiecte de dezvoltare ale infrastructurii de transport din județul Neamț și, implicit, ale turismului.

Rareș Bogdan – Europarlamentar PNL : Mă bucur să fiu la Neamț alături de Mugur Cozmanciuc. M-am bucurat să îl cunosc pe Andrei, despre care vă spun că va face istorie în PNL. Este un tânăr cu bun simț, de mare succes, un patriot și un om foarte priceput. Am venit cu sufletul deschis să îi susțin, sunt tineri și cred mult în ei. Cei doi vin să schimbe în bine fața unui oraș și a unui județ, care din păcate au suferit enorm. Am umblat foarte mult în ultimele 3 săptămâni prin țară și am văzut în aceste deplasări că există o diferență colosală la cum arată în județele conduse de PSD și cele conduse de aleși liberali. Oamenii în sine sunt la fel, nu diferă, nu există diferențe majore, dar problema este însă administrația. Chestiuni care azi sunt în programele electorale și se discută la Neamț par desuete și fac parte din istorie în județe precum Cluj, Sibiu, Alba, Timiș, Brașov sau Suceava. Este inadmisibil ca județul Neamț să aibă doar 15 localități legate la rețeaua de gaz! Să vorbim aici de rețea de apă și canal este inadmisibil, când sunt județe sau orașe în care azi se vorbește despre autobuze electrice.

Diferențele nu țin de mentalitatea oamenilor, ci de modul în care este administrat acest județ, codaș la accesări de fonduri europene. Cred că cei care au condus județul nu au vrut bani europeni de frica să nu fie prinși de OLAF sau alte instituții europene de control. Cum să fi un județ codaș la investiții în turism, când ai potențialul pe care îl are județul Neamț? Să îți bați joc de acest potențial ține de cei care sunt în administrație. Îi invit pe toți nemțenii, pe cei de la Piatra Neamț, Roman sau din restul localităților să cumpănească și să aleagă bine! În următorii 4 ani la putere va fi Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, care vor munci pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. Mă doare sufletul să văd că la Ialomița, Giurgiu, Brăila, Vaslui și la Neamț, din păcate, situația este complet diferită din punctul de vedere al calității vieții, al locurilor de muncă, al investițiilor străine, comparat cu ce este la Cluj, Suceava, Alba, Timiș, Arad, Bihor sau Brașov. Diferența este prea mare și e dată de oameni care conduc aceste județe. Sunt convins că Mugur știe ce are de făcut pentru Neamț și că Andrei știe ce are de făcut pentru Piatra Neamț. Aceste plasări ale Neamțului pe penultimul loc când e vorba de accesarea de bani europeni arată clar că trebuie făcut ceva. Începutul este pe 27 și îi aștept pe nemțeni la vot. Cred foarte sincer că vor vota cu capul, cu creierul, cu sufletul deschis, pentru că niște români patrioți, care iubesc enorm acest județ și se vor bate, într-un parteneriat cu cei de la București, cu cei din PPE, pentru ca Neamțul să răzbată, să iasă din acest con de umbră al sărăciei pe care cei de la PSD l-au păstrat și vor să îl păstreze.

Oamenii care sunt sărmani, care primesc ajutoare sociale, care au disperarea că nu știu cum să aibă grijă de copii, sunt mai ușor de manipulat și asta cred că vor baronii PSD, inclusiv asta din Neamț, care este un baron extrem de toxic. Dar din 27 septembrie cred că se termină o etapă, în care baronii, conții, grofii, care și-au bătut joc de cetățeni nu o să o mai facă.

O mare parte din Moldova este baronizată, de baroni ca Oprișan, Dumitru Buzatu sau de noul baron Ionel Arsene. Au ținut județele în sărăcie și este o durere pentru mine să văd că sunt atât de mari. Știți de ce vor sa îi țină pe oameni în sărăcie? Ca să îi sperie, să îi conducă. Asta trebuie să înceteze! Am încredere de Mugur Cozmanciuc și Andrei Carabelea, patrioți amândoi, au priceperea și înțeleg ce înseamnă bani europeni și vor produce schimbarea.

Unde stau hoții în democrație? Stau la pușcărie în mod normal. În România o parte din hoți stau în funcții publice. Observ o timorare nepermisă din partea parchetelor la adresa clasei politice din România. De aceea îi invit să se uite pe plângerile făcute, la sesizările cetățenilor și să iasă din vacanță!

Migrația politică este cea mai dură și mizerabilă boală a politicii românești, niciun partid nu trebuie să o folosească. Ieri președintele României a spus că s-a încheiat o perioadă și mă bucur că a spus asta. Dar în cazul în care partidele nu se vor pune la masă împreună cu presa, societatea civilă, ca traseismul politic să fie interzis, vom avea în continuare situații hilare. Ce se întâmpla acum, cu aceste pendulări, arată că societatea românească și cea politică este bolnavă. Niciun partid nu a scăpat, nici PNL sau USR. Vreau să vă spun că cine trădează o dată, trădează și a doua oară. Ca un om rațional și decent, fiind aici în umbra Sfintei Biserici și a umbrei lui Ștefan cel Mare, mai spun că omul poate greși și să îi vină mintea la cap, în cele din urmă, dar nu din 4 în 4 ani. Sper că cei cărora le-a venit mintea cea de pe urmă, să nu considere și peste 4 ani de zile că trebuie le vină din nou mintea la cap.

În campanie am promis că eliminăm pensiile speciale  în 30 de zile. Nu s-a putut. În schimb în a 62-a zi de guvernare, pe 28 ianuarie, cei 96 de parlamentari liberali au introdus legea, la care au achiesat și alți parlamentari și s-a votat legea de tăiere a pensiilor speciale. S-au tăiat și pensiile magistraților. Din păcate Renate Weber, care numai avocat al poporului nu este, a blocat legea făcând o sesizare la CCR. Noi ne-am făcut treaba, am votat. Sesizarea trebuia să se judece în martie și din cauza pandemiei s-a prelungit până în mai. S-a judecat sesizarea și majoritatea judecătorilor a considerat că sesizarea este una corectă și legea e neconstituțională. Asta în condițiile în care mulți judecători sunt beneficiari de pensii speciale (unii fiind chiar numiți de PSD). Acesta este contextul. Nu ne-am oprit și colegii mei parlamentari au venit cu o nouă lege de impozitare a pensiilor speciale de până la 95%. S-a votat cu o largă majoritate, deși a fost complicat, dar am reușit să o votăm. Însă Renate Weber, care parcă este Ana Pauker reîncarnată, a făcut din nou sesizare la CCR și pe data de 24 septembrie este judecată.

Pentru cine au bătut clopotele? Depinde bat și a pericol, dar și a bucurie. De data asta bat a sărbătoare și a schimbare. După data de 27 se va schimba viața nemțenilor în bine. Dar bat și a îngropăciune politică pentru alții. Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu doresc răul nimănui, am spus doar “îngropăciune politică”.

Am majorat pensiile cu 14%, asta în perioadă de criză, de pandemie la nivel global. Vom da și restul când bugetul o va permite. Vreau să vă spun că este cea mai mare majorare făcută dintr-o dată, în România în ultimii 30 de ani. Guvernul a dat în această perioadă de criză ajutor de șomaj, a ajutat companiile, a dispus amânarea ratelor, a deblocat contractele pentru 2 autostrăzi, drumuri expres și nu știu câte centuri. România a fost prima țară din Uniunea Europeană care a decis amânarea ratelor. Este momentul schimbării și asta va fi definitivată pe 27 septembrie!

Mugur Cozmanciuc – candidatul PNL pentru președinția CJ Neamț: „Fondurile europene reprezintă mecanismul, instrumentul pe care județul Neamț trebuie să le folosească pentru dezvoltare.  Rareș Bogdan, un pilon principal în ceea ce înseamnă poziția României la nivelul UE, la Bruxelles, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, europarlamentarul Siegfried Mureșan, toți au fost în Neamț și sunt cei care vor contribui ca acest județ să aibă un grad mare de accesare a fondurilor europene. Fondurile pe care le avem în vedere sunt și pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și a celei feroviare. Județul Neamț, pentru a dezvolta locuri de muncă, pentru a atrage investitori, are nevoie ca acest domeniu să fie reabilitat și dezvoltat. PNL, Guvernul României și CJ Neamț, sub conducerea lui Mugur Cozmanciuc, vor fi instituțiile care vor avea un parteneriat clar cu Comisia Europeană, Parlamentul European, pentru ca fondurile pentru Autostrada Unirii, Suceava – București, Bacău – Brașov să fie atrase rapid. Și pentru cele 3 culoare care vor conecta Piatra Neamț de Bacău, Roman și Târgu Neamț se vor accesa bani europeni. Acest triunghi Piatra Neamț –  Roman  – Târgu Neamț va defini în următorii ani dezvoltarea județului prin parcuri industriale și tehnologice pentru industria IT&C și cea inovativă. Așa vom crește calitatea vieții în Neamț. Rareș va fi un vehicul și un susținător al acestor proiecte, este garantul că vor fi realizate și ofer un orizont de timp: 2026 va fi anul maximal în care aceste proiecte vor fi realizate. Suntem obișnuiți să ne respectăm cuvântul. Dezvoltarea infrastructurii feroviare se va face tot cu fonduri europene. Fără aceste puncte nu vom putea vorbi de o dezvoltare a județului. Neamț este acum blocat și izolat, iar realizarea acestor proiecte va pune județul pe harta Europei, devenind un pol de dezvoltare și o căutată destinație turistică. Vrem să promovăm traseelor turistice și prin intermediul trenului tradițional mocănița. Este un exemplu de succes în alte locuri din România și din Europa. Mediul privat va administra acest traseu, iar rolul nostru va fi acela de a facilita acest factor de dezvoltare.

Am un mesaj de transmis domnului Ionel Arsene, căruia i-am spus să aibă o campanie civilizată, fără atac la persoană. Să avem puterea să acceptăm caracteristicile care ne definesc. Am un mesaj pentru el și dacă va avea înțelepciunea să îl înțeleagă, îl va înțelege. Eu nu mă ascund în spatele unor măști sau persoane:

”Ionele dragă, am văzut că ți-ai tras cuc, nu mă refer la ceasul de pe perete care ticăie. Te sfătuiesc să te gândești bine: oare ce ai făcut când erai tânăr? Nu vei găsi răspunsul în DEX, așa că gândește-te bine. Nu am atacat niciodată un membru al familiei vreunui contracandidat. Asta arată disperare, despotism în gândire, atitudine pe care o să o oprim pe 27 septembrie. Pe 28 va fi predarea de gestiune, pe 27 va fi darea de seamă. Gândește-te bine că suntem cu ochii pe tine!”

Dacă vă gândiți că noi în Neamț am încurajat migrația vreau să vă spun ceva. Primarul de la Bicaz Chei este un om respectat, dar când a văzut că PSD-ul a vrut să dea Cheile Bicazului, să le cedeze prin neprezentare – a avut de ales între a respecta jurământul, țara, onoarea sau să rămână captiv acestui partid care a vrut să dea Cheile Bicazului. Instanța a îndreptat asta, iar prefectul George Lazăr a mers la fiecare termen, în timp ce CJ, condus de Arsene, nu a trimis niciodată întâmpinări. Colegul de la Ștefan cel Mare – care a atras fonduri europene de 6 ori mai mult decât Consiliul Județean Neamț – a înțeles că nu are cum să se dezvolte acolo și trebuie să plece definitiv. Vă spun o intimitate: colegii de la Timișești și din Alexandru cel Bun au văzut o latură a unor abuzuri, iar când sondajele de opinie au arătat că PSD pierde, au ales să plece, să arate că abuzurile trebuie să înceteze”.

Andrei Carabelea – candidatul PNL la primăria Municipiului Piatra Neamț: „Sunt onorat să îi am alături pe cei doi. Rareș Bogdan m-a inspirat prin modul în care vorbea despre patriotism, de dragoste de țară. Cred că trebuie să ne lăsăm inspirați de astfel de sentimente. Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, să privim înainte. În ultimele săptămâni am fost pe stradă și împreună cu colegii mei am exerciții de smerenie ascultând problemele oamenilor care, din păcate, nu mai cred nimic din ce le spun politicienii. Dacă ne uităm la promisiunile din 2016 vedem că, azi, nimic nu s-a realizat. Primarul a promis că face platou pietonal, că va face investiții de 4 milioane de euro – a atras zero. A promis că reabilitează blocuri – nu s-a reabilitat nimic. A promis 18 kilometri de pistă pentru biciclete… Nimic din ce a promis nu a realizat. Cum să asculte oamenii dacă cineva i-a trădat? V-ați simțit trădați? Și eu și colegii mei ne-am simțit trădați, deoarece nu și-a respectat cuvântul. A promis un oraș de 10 plus și ne lasă unul de nota 2. Să nu ne lăsăm amăgiți. Gata cu resemnarea! Piatra Neamț trebuie să intre într-o zonă de creștere, de dezvoltare. Alături de Mugur Cozmanciuc vom deschide municipiul și județul spre dezvoltare”.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bursuc de la bloc, eliberat pe Cozla

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bursucul care a fost capturat la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ, pe 19 aprilie 2021, şi-a recăpătat libertatea după două zile. „Pe 20 aprilie, bursucul a fost eliberat în siguranţă în habitatul său natural de pe muntele Cozla, în prezenţa specialiştilor şi a poliţiştilor din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Sălbăticiunea a primit îngrijiri la cabinetul veterinar Inovet Care, partener de specialitate al poliţiştilor în operaţiuni de relocare a animalelor sălbatice. Pe 19 aprilie, animalul a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc, locatarii cerînd sprijinul cadrelor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor de la Poliţia Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, prinzînd bursucul.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Eminescu era de aceeaşi părere

Știre publicată în urmă cu

în data de

După revoluţia din decembrie ’89, Constantin Bîrjoveanu (1934- 2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist şi vorbitor de esperanto, dădea viaţă unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, „Gazeta de Roman“. Ele au fost adunate apoi în volumul „Cronica pisălogului“, după moartea acestuia. Iată o altă „cronicuţă“ intitulată „Eminescu era de aceeaşi părere“, o bijuterie alcătuită din tot soiul de pilde, unde în final este invocat marele poet cu al său rechizitoriu din „Scrisoarea a III-a“, făcut unei societăţi corupte ca şi cea de astăzi. Poemul culminează în final cu o sentinţă necruţătoare. Întebarea retorică şi acuzatoare: „Cum nu vii tu, Ţepeş, Doamne/ Ca punînd mîna pe ei/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei?…“ are o singură soluţie, radical dată de poet: „Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!“. Cît adevăr, cîtă actualitate în „rechizitoriul“ lui Mihai Eminescu, „Luceafărul… florilor de tei“.

Înlătură cauza şi va dispărea efectul! Dar înainte de a o înlătura trebuie să o descoperi, să o cunoşti. Herodot, părintele istoriei, spunea despre strămoşii noştri că erau cei mai viteji şi mai cinstiţi dintre traci. Şi atunci, din care cauză avem atîtea secături? Păi, s-o cutăm! Să ne fi corcit? Om fi luat deprinderi rele de la nemţii care au stat, în cantonament, în timpul războiului şi ne-au dictat pînă în 1944, sau de la cei care ne-au dictat după aceea?

Să fi fost colonizată Dacia şi cu cîţiva derbedei care, venind la noi din cine ştie ce colţ al Imperiului au schimbat numai clima nu şi năravul? Că- zic eu – cei care ne-au lăsat limba care o vorbeşte un continent şi jumătate nu cred să fi lăsat şi vorbe de batjocură care nu se întîlnesc în nici o altă ţară latină. Deci aceştia ies din „competiţie“. Grecia a fost cea mai civilizată ţară a antichităţii şi nu cred că răul să-l fi adus boierii din Fanar, mai ales dacă au venit cu slugi educate. Să poarte oare vina vorbitorii vechii sanscriţi care au umplut Europa odată cu venirea hoardelor mongole? Ce să zic? Cunosc dintre ei ingineri, preoţi, parlamentari, angrosişti, ba chiar şi muzicanţi.

Să fi fost evrei? Nu, ei nu furau ci făceau comerţ, ceea ce nu-i chiar acelaşi lucru. Să ne fi lăsat năravuri rele turcii cînd veneau să ne ia aurul birului? Tătarii, ungurii, leşii, cumanii gepizii, goţii, ostrogoţii? O fi de vină literatura străină şi autohtonă cu romanele ei decandente şi cu filmele din care rău- făcătorii au învăţat întotdeauna o mulţime de „tehnici“? „Printre noi sunt multe secături dar cine e de vină că unii dintre cei care ar trebui să pună lucrurile la punct mai mult încurcă iţele, dovedind o dată în plus, că „peştele de la cap se împute?“ Străinii? Nu! Noi? Nu! Atunci cine?

Legile domnule, legile care nu ţin cont de faptul că ciobanul căruia îi e milă de lup, face o mare nedreptate oilor. Cineva spunea că am putea trăi mult mai bine dacă n-am săvîrşi noi, înşine, ceea ce reproşăm altora. Dacă am face aşa ceva am dovedi că sîntem urmaşi ai celor de care vorbea Herodot. Răul are rădăcini adînci dar poate fi smuls. Soluţia e cunoscută: „La boli rele, leacuri tari“. Am spus şi m-am răcorit. Întrebarea e cine mă aude? Sunt de acord cu leacuri tari, dar în ceea ce priveşte legea mă abţin, pentru că „Zalecus, legiuitorul Locrilor“ spunea că legile sunt la fel ca pînza de păianjen: dacă nimereşte în ea o muscă sau un ţînţar se prinde, iar dacă e viespe sau o albină o rupe şi zboară.

Tot astfel, dacă nimereşte în legi, un sărac e prins, iar dacă-i unul bogat şi iscusit la vorbă, le desface şi scapă. Bine, domnule, atunci de ce nu se dă o lege care… Nu de legi avem nevoie! „Cu cît un stat“ e mai corupt, cu atîta are mai multe legi!… Ne trebuie un Vlad Ţepeş. Eminescu era de aceeaşi părere. Apropo, ai citit „Scrisorile?“. Nu… că mi-au furat lacătul de la cutie.

N.R.: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, detalii de anchetă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au pus ochii pe afacerile ilicite încă din februarie 2021 ■ la una din petrecerile cu vreo 50 de invitaţi au fost şi investigatori sub acoperire ■ au obţinut înregistrări audio şi video ■ unii dealeri erau ţepari, fiind refuzaţi de clienţi ■ ori cereau prea mult pe droguri, ori vindeau cantităţi mai mici decît cele promise ■

Referatul întocmit de procurorii DIICOT Neamţ pentru arestarea preventivă a celor 10 inculpaţi din dosarul drogurilor de la cele două cluburi de fiţe din Piatra Neamţ, Jazz City Cafe (fostul Tonique) şi Chaplin’s, scoate la iveală elemente interesante.

De ceva vreme, petrecerile private cu droguri aveau loc săptămînal, în fiecare noapte de sîmbătă. La unul din localuri totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea uşa după un „bip“ tefefonic. Ancheta a mai relevat că unii dealeri erau ţepari şi cereau prea mulţi bani pentru marfa ilicită, fie cantităţile vîndute erau mai mici decît gramul promis.

În fine, unii dintre vînzători refuzau uneori să aducă droguri, temîndu-se să nu fie opriţi pe stradă de poliţiştii, iar alţii ascundeau stupefiantele în mai multe locuri, pentru a nu pierde tot în cazul unor descinderi. Din referatul prin care s-a cerut arestarea celor 10 inculpaţi, procurorii DIICOT au arătat că urmărirea penală a început pe 1 februarie 2021.

Anchetatorii au aflat că unul dintre traficanţi a abordat un consumator, oferindu-i spre vînzare circa 10 grame cocaină cu 100 euro gramul şi 30 comprimate ecstasy cu preţul de 50 euro bucata. Pretinsul vînzător i-a comunicat cumpărătorului că, după primirea banilor, trebuie să se deplaseze într-o locaţie necunoscută, pentru a intra în posesia drogurilor. Practic, cel puţin din ianuarie şi pînă pe 18 aprilie, la localurile cu pricina au avut locuri petreceri private cu droguri, cu invitaţi aleşi pe sprînceană.

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri de droguri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sînt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (…) este cel care strînge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor aceştia să-l achiziţioneze.

La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri. După achiziţionarea drogurilor consumatorii se retrăgeau în spaţiile puse la dispoziţie de inculpatul (…) şi consumau parte din substanţele interzise“, au arătat procurorii DIICOT Neamţ.

Petreceri după ora 22:00

Petrecerile aveau loc săptămînal, în noaptea de sîmbătă spre duminică, după orele 22:00, în spaţiul de la etajul pub-ului. Invitaţii îl contactau pe patron, acesta cerîndu-le să-i dea un „bip“ cînd ajungeu pentru a le deschide uşa din spatele clădirii ca să poată intra. Una din orgii a avut loc în noaptea de 6/7.03.2021, fiind prezenţi circa 50 de invitaţi.

La un moment dat, doi inculpaţi au scos mai multe tipuri de droguri pe care le-au comercializat. Petreceri cu cocaină şi ecstasy au avut loc şi în nopţile de 13/14 martie, 20/21 martie de această dată vînzîndu-se în pub MDMA cu 400 de lei ţipla. Deşi cîştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea din cauza filtrelor nocturne.

„Este de menţionat că, în jurul orelor 01:30 consumatorii solicitîndu-i inculpatului (…) să le mai facă rost de droguri pentru consum, acesta l-a contactat pe coinculpatul (…) şi i-a solicitat să se deplaseze la pub-ul (…) pentru a comercializa ectsasy şi MDMA însă acesta a refuzat motivat de faptul că erau foarte multe patrule de poliţie pe stradă şi nu vroia să fie prins cu droguri asupra sa“, se arată în acelaşi document. Un alt chef a fost în noaptea de 10/11 aprilie, cînd unul din cei circa 40 de invitaţi era investigator sub acoperire.

„În noaptea de 10/11 aprilie 2021 la pub- ul menţionat a avut loc o petrecere la care au participat circa 35 – 40 persoane, printre aceştia fiind şi investigatorul autorizat cu numele de cod *** . În baza autorizaţiei provizorii de interceptare în mediul ambiental, investigatorul a înregistrat audio – video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori.

Conform acestor înregistrări şi a datelor puse la dispoziţie de către investigator, a rezultat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021, la ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (…) a strîns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub. În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul «Chelu» care a vîndut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 – 60 grame droguri de mare risc cu suma de 350 lei gramul“, conform referatului. A urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, cînd anchetatorii au intrat în unul din cluburi şi au dat de voie bună, cannabis şi substanţe cu efect psihotrop.

Farfurii de porţelan alb pentru prizat

Cu ocazia flagrantului, asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere care conţine cocaină. „Administratorul acestui local, inculpatul (…) permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor de droguri şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incinta localului, cu acceptul expres al inculpatului.

Ca mod de lucru consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului de droguri. După ce primeau farfurii de porţelan, de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora. Toate aceste activităţi se făceau la vedere şi sub directa supraveghere a inculpatul (…), care stătea în local şi avea control pe tot ceea ce se întîmpla“, au arătat procurorii DIICOT. În noaptea fatidică la petrecere au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii în club, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri.

„Este de menţionat faptul că inculpatul (…), pe lîngă distribuţia de droguri în pub-ul (…), a încercat să intre şi pe piaţa de la (…) privitor la distribuţia de droguri. Prin intermediul unui prieten inculpatul a mers la pub-ul (…) la data de 06/07.03.2021, împreună cu alte persoane de etnie rromă, ocazie cu care a distribuit MDMA. Datorită comportamentului neadecvat cît şi reclamaţiilor din partea clienţilor, inculpatului nu i s-a mai permis accesul în pub-ul respectiv“, spun anchetatorii, însă erau alţi dealeri care vindeau în ambele cluburi.

Au fost şi dealeri care au dat chix deoarece erau prea scumpi, ori marfa era măsluită. „Este de precizat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021 (…) s-a deplasat la pub-ul (…) şi a intenţionat să comercializeze cocaină către consumatori însă aceştia l-au refuzat deoarece solicita 500 lei pentru un gram, un preţ prea mare în accepţiunea lor. De asemenea consumatorii l-au refuzat pe inculpatul (…) întrucît acesta îi ducea în eroare cu privire la cantitatea de droguri şi natura acestora.

El le spunea că vinde doze de 1 gram de cocaină deşi în realitate comercializa doze de 0,50 grame dar MDMA“, se mai arată în acelaşi referat. Şi investigatorii sub acoperire au cumpărat ţiple ce conţineau drog, în cantităţi mai mici de un gram şi au dat 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. S-a mai achitat suma de 300 de lei pentru 2 comprimate unul avînd logo-ul „Batman“, iar altul „Casa de Papel, ce conţineau Methylenedioxymetamfetamine (MDMA). Alte 9 comprimate de diferite forme şi culori, costau 1.600 de lei, fiind vorba de MDMA şi cocaină.

Stupefiante de la Braşov, la 10 zile

Parte din droguri erau aduse de la Braşov, de la doi fraţi pietreni care se mutaseră acolo. Erau contactaţi cam la zece zile, iar unul din inculpaţi cumpăra ecstasy şi MDMA.

„La revenirea din Braşov, inculpatul (…) a depozitat o cantitatea mai mare de droguri de mare risc într-un autoturism parcat pe un teren aparţinînd coinculpatului (…) iar necesarul pentru cîteva zile era ţinut într-un autoturism parcat în curtea locuinţei bunicilor inculpatului (…) sau într-o dubiţă de la locuinţa lui (…).

Din datele de anchetă, rezultă că inculpatul (…) a decis să ţină drogurile în mai multe locaţii, pentru a nu fi găsită toată cantitatea de către organele judiciare în eventualitatea unor percheziţii“, mai arată anchetatorii.

La descinderile care au avut loc la domiciliile şi reşedinţele inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate mai multe substanţe a căror deţinere este interzisă. Este vorba de diverse droguri ţinute de dealeri în comode tv, 56 ţiple erau în torpedoul unei maşini demontate dintr-o hală industrială, 43 pastile şi 3 fragmente de pastile de culoare verde de formă rotundă cu diametrul de 11 mm au fost găsite găsite în interiorul unui VW Passat parcat într-o curte.

La finalul deliberărilor judecătorii au dispus privarea de libertate a celor doi patroni, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul Paul Bumberică, zis Ordando, acuzat de multe hoţii în oraş de pe vrmea cînd era minor. Au mai ajuns după gratii Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Cipria Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandru Chiuariu. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sînt pedepsite de la 5 la 12 ani de închisoare.

Citește știrea

Trending