Contactează-ne

Prima pagină

«Motive personale». Demisii din Consiliul Local cu doar câteva luni înaintea alegerilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în ultima ședință de CL și-au înaintat demisia doi consilieri locali ■ e vorba despre Ionuț Gârbea (PNL) și Ovidiu Albert (IPM) ■ profesorul Albert și-a dat demisia din 3 ianuarie și de la conducerea Liceului „Vasile Alecsandri” din Săbăoani ■ pe listele PNL următorul supleant este avocatul Grațian Iacob ■ de la IPM va ajunge în CL întreprinzătorul Adrian Gherghel, șeful filialei locale a formațiunii politice ■

Un lucru de neînțeles și surprinzător este demisia din Consiliul Local Roman, cu doar nouă luni înainte de alegerile la termen, a doi consilieri: Ionuț Gârbea de la PNL și Ovidiu Albert de la formațiunea Împreună pentru Moldova (IPM). Secretarul municipiului, Gheorghe Carnariu, a declarat pentru „Monitorul” faptul că se îndeplinesc procedurile legale de completare a legislativului local.

„Am făcut adresă la cele două formațiuni politice, pentru a ne confirma că supleanții Grațian Iacob și Adrian Gherghel mai sunt membrii lor. Ne aflăm în situația încheierii, înainte de termen, a două mandate, care se face prin demisie, act unilateral, în care fiecare din demisionari a invocat «motive personale». După primirea răspunsului scris de la partide vom întocmi un dosar pe care-l vom înainta Judecătoriei Roman, instanța urmând a proceda la validarea mandatelor”, a precizat Gheorghe Cranariu.

Motivele demisiilor am reușit să le aflăm „pe surse”. Consilierul liberal Ștefan Ionuț Gârbea, director de vânzări la o firmă particulară, ar fi demisionat deoarece intehnționează să plece în străinătate, urmând a se căsători. Cât despre demisia profesorului Ovidiu Albert aceasta se pare că ține de o înțelegere pe care au avut-o cei de la IPM , imediat după alegerile locale din 2020,  ca fiecare membru al echipei să părăsească funcția după un an. Coordonatorul zonal al IPM, Ionel Apostol, a confirmat această înțelegere.

„Am avut o discuție cu domnul profesor Ovidiu Albert. Este decizia personală de a-și da demisia. N-aș putea spune cu certitudine care sunt motovele acestei decizii, pe care i-o respect, dar pot bănui că țin de anumite presiuni care s-ar fi putut face asupra sa din partea PNL sau PSD. Este un om valoros, care nu a acceptat compromisuri. În filiala de la Roman a existat o înțelegere, ca după un an, fiecare dintre membrii echipei să-și dea demisia, pentru ca întreaga echipă să capete și experiență administrativă”, a declarat coordonatorul zonal.

Consilierul IPM, Bogdan Roman, susține că a intrat în IPM tocmai pentru că acesta nu funcționează ca un partid politic. „Se știe că nu noi nu acționăm ca o formațiune politică clasică și acest lucru s-a văzut în modul în care fiecare dintre noi am votat proiectele de hotărâre din CL. Noi am făcut opoziție și am susținut doar proiectele pe care le-am considerat benefice pentru Roman și cetățeni. Nu pot confirma o viitoare candidatură a mea la funcția de primar, pentru că eu nu mi-am dorit nici să intru în CL”, a precizat Bogdan Roman.

Surprinzător e faptul că profesorul Ovidiu Albert și-a dat demisia, începând cu data de 3 ianuarie 2024 și din funcția de director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, una ocupată prin concurs,  fiind înlocuit de Amalia Dana Ciobanu, profesor învățământ primar. Profesorul Ovidiu Albert, unul dintre cei mai respectați activiști civici, membru al ONG-ului „Mușatinii”, s-a întors pe catedra rezervată de Istorie, la Colegiul Național ”Roman-Vodă”.

Pe surse se vorbește și despre demisia sa din formațiunea Împreună Pentru Moldova. Avocatul Grațian Iacob a aflat de la redactorul „Monitorul” despre reîntoarcerea sa în CL, nefiind anunțat nici de conducerea PNL, și nici de secretarul Consiliului Local Roman. Acesta ne-a declarat că dacă va fi chemat, va accepta validarea sa pe ultima sută de metri a mandatului, ținând cont și de experiența anterioară.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending