Contactează-ne

Actualitate

MONSTRUL – Mamă şi fiică ucise. A scăpat de pedeapsă timp de 15 ani

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o fetiţă de 5 ani şi mama de 26 de ani au dispărut fără urmă, de la finalul anului 2006 ■ ultima dată, cele două se văzuseră cu tatăl copilei, din Tîrgu Neamţ ■ cu o zi înainte, mama îşi luase fiica de la tată cu ajutorul unui executor judecătoresc ■ ani în şir bărbatul a negat că ar şti ceva de cele două ■ rămăşiţele copilei au fost descoperite în curtea tatălui ■ bărbatul a fost reţinut şi a ajuns la instanţă cu propunere de arestare preventivă, măsură admisă ■

Dispariţia fără urmă a unei fetiţe de 5 ani şi a mamei ei, o femeie de 24 de ani, a avut un final nefericit. Timp de 15 ani cele două au fost căutate fără folos şi nici o pistă nu a dus la aflarea adevărului.

Ambele locuiau la părinţii femeii, în oraşul Buhuşi, judeţul Bacău, iar tatăl copilei este de loc din Tîrgu Neamţ. Timp de 15 ani s-au făcut cercetări, s-au audiat martori, au fost prelevate şi analizate diferite probe, însă toate acestea nu au dus la nici un rezultat. A durat un deceniu şi jumătate pînă cînd rămăşiţele copilei au fost descoperite în curtea tatălui din Tîrgu Neamţ.

Cele două, Andreea, de 5 ani, şi mama sa, Magdalena Ursu, de 26 de ani, au dispărut de pe 8 decembrie 2006, iar cel despre care se presupune că le-a luat viaţa a fost reţinut pe 19 octombrie 2021.

„La data de 19.10.2021, la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizînd dispariţia în anul 2006 a două victime, mama şi fiica minoră, existînd posibilitatea ca persoanele dispărute să fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.

Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa de pe raza oraşului Tîrgu Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoane minore, ce erau îngropate în curtea casei. Avînd în vedere că proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute în anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul săvîrşrii infracţiunii de omor calificat, prevăzută şi pedepsită de art, 188 – 189, alin. 1, lit. f, cu aplicarea art. 199 Cod penal“, conform unui comunicat al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ.

S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, iar ulterior, pe 20 octombrie 2021, la aproape 15 ani de la data dispariiei celor două, individul a fost dus în faţa unui judecător din cadrul Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, măsura fiind luată. Iată firul poveştii pentru elucidarea căreia a fost nevoie de 15 ani, La data dispariţiei, 8 decembrie 2006, Magdalena Ursu era despărţită de soţ, Antonio Ilie Arhip, de loc din Tîrgu Neamţ, mama fiind cea care avea custodia copilei rezultată din mariaj, Andreea, la acea vreme de 5 ani.

Bărbatul locuia în Tîrgu Neamţ, iar mama şi fiica s-au întors la părinţii femeii şi locuiau în Buhuşi, judeţul Bacău. În ziua fatidică, cele două au ieşit în oraş cu tatăl copilei, pentru a-i cumpăra celei mici nişte hănuţe. Mama şi fiica au plecat de acasă, fiind văzute pentru ultima dată de bunicul matern. Nu a mai dat de urma lor şi deocamdată nu se ştie ce l-a determinat pe Mihai Ursu să aştepte timp de doi ani pînă cînd a anunţat dispariţia celor două.

Abia pe 7 martie 2008, Mihai Ursu a reclamat la Poliţia Tîrgu Neamţ că de mai bine de un an şi jumătate nu mai ştie nimic de fiică şi nepoată. A menţionat atunci că, la data de 8 decembrie 2006, acasă la el a venit în vizită fostul ginere, care le-ar fi luat pe ambele în oraş, la cumpărături. De menţionat este faptul că, cel mai probabil, gestul care a aprins ideea crimei în capul tatălui, avusese loc cu o zi în urmă. Asta deoarece, pe 7 decembrie 2006, Magdalena Ursu, care era însoţită de un executor judecătoresc s-a deplasat la domiciliul fostului soţ, ocazie cu care Antonio Ilie Arhip i-ar fi încredinţat  fetiţa. Fusese pusă în executare o sentinţă civilă din 26 noiembrie 2006, prin care custodia copilului îI era cordată mamei.

În aceeaşi zi, pe 7 decembrie 2006, femeia şi-a luat copilul şi s-a întors în casa părintească, la Buhuşi. Pe 8 decembrie, tatăl a venit la uşa lor şi nu se ştie cum a reuşit să le convingă să meargă la cumpărături. Au plecat spre moarte, pentru că de atunci nu au mai fost văzute. Tatăl a fost audiat,dar în mod constant a susţinut că a fost în oraş, cu ambele, însă în aceeaşi zi s-au despărţit, mama şi fiica plecînd spre domiciliul bunicului matern, iar el s-a întors acasă, la Tîrgu Neamţ.

Fetiţa rămăsese cu domiciliul în Neamţ, drept pentru care timp de un deceniu şi jumătate poliţiştii din două judeţe le-au căutat fără folos. Au fost audiate zeci de persoane şi s-au verificat numeroase piste, însă fără nici un rezultat. La un moment dat, anchetatorii au primit o informaţie, cum că cele două dispărute s-ar afla în Germania, la nişte rude.

În aceste condiţii autorităţile din România au cerut sprijinul judiciariştilor nemţi.  S-au „plimbat“ tone de hîrtii, dar demersul internaţional nu a dat roade, dispărutele nefiind găsite. S-a renunţat la această pistă şi s-au reluat cercetările în România, însă nici unul din demersuri nu a avut efectul scontat. Acum cadavrul copilei a fost găsit în curtea tatălui şi, cel mai probabil şi mama a avut aceeaşi soartă. Cercetările urmează a stabili exact ce s-a întîmplat în ziua fatidică, în urmă cu 15 ani.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Continuă meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ Primăria a zis că problema parcărilor e una... urgentă şi a cerut părerea Prefecturii ■ Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă ■

Meciul Primărie vs Prefectură pe tema parcărilor din Piatra Neamţ continuă.

Primăria, care zice că problema necesită o rezolvare urgentă, a cerut opinia Prefecturii privind scurtarea termenului de consultare publică. Prefectura a opinat că nu e nicio urgenţă. Evident fără nicio legătură cu meciul, trebuie avute în vedere câteva “amănunte”.

Prefectul e PSD, iar primarul PNL. Consultările publice, că au fost 30 sau mai puţine zile, au fost de formă în 99,99% din cazuri. Pe la CJ-ul condus de PSD se fac şedinţe „de urgenţă” pentru nişte teme minore, dar Prefectura nu se mai ofuschează. În rest… totul e administraţie în interesul pietrenilor. Vă prezentăm în continuare comunicatul municipalității.

„În data de 28 aprilie, Primăria Piatra-Neamț a solicitat un punct de vedere Instituției Prefectului – Județul Neamț referitor la oportunitatea invocării caracterului de urgență în problema parcărilor de reședință din Piatra-Neamț.

Concret, interogarea se referea la oportunitatea reducerii termenului de consultare publică, conform art. 7 din Legea nr. 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică, motivat de incertitudinea cu privire la situația parcărilor în care se află 19 mii de pietreni și familiile lor.

Primarul Andrei Carabelea: „Ne aflăm într-o situație care impune soluții imediate. Pietrenii își doresc rezolvarea cât mai rapidă a acestei crize. Asta ne demonstrează numeroasele reacții primite pe toate canalele de comunicare. Tocmai din această cauză, cu argumente legale, am solicitat Instituției Prefectului un punct de vedere referitor la soluționarea în regim de urgență a crizei parcărilor. După două săptămâni, răspunsul prefectului a venit prin curier, făcând 3 zile de la Prefectură până la Primărie. Mai mult decât atât, răspunsul prefectului transmite sec că situația parcărilor de reședință nu e nici urgentă și nici nu are circumstanțe excepționale. Așadar, pentru a nu risca o altă contestație în instanță doar pentru a bloca activitatea primăriei, așteptăm epuizarea termenului de 30 de zile pentru dezbaterea publică. Apropos de dezbatere publică, 84% dintre pietrenii care au răspuns susțin rezolvarea rapidă a crizei parcărilor prin reducerea termenului de consultare publică… Pietrenii trebuie să știe: noi  găsim soluții la orice problemă, prefectul caută probleme la orice soluție.”

Singura variantă pentru ieșirea cât mai rapid din situația de criză o reprezintă adoptarea unui nou regulament care să nu fie contestat din aceleași motive de procedură, nicidecum de fond.

Proiectul de Hotărâre și Regulamentul sunt postate spre dezbatere publică pe site-ul oficial al Municipiului Piatra-Neamț din data de 02.05.2022, la adresa https://www.primariapn.ro/dezbateri”.

Citește știrea

Actualitate

Seif furat din sediul unei firme. Ce sumă era în „casă“ şi unde au fost descoperiţi suspecţii

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ cercetările efectuate de poliţiştii din Neamţ şi Bacău au dus la identificarea a doi suspecţi ■ urma să se ceară arestarea preventivă ■

Furtul unui seif de la o societate comercială a fost reclamat de reprezentanţii firmei, iar după două săptămâni de cercetări suspecţii au fost identicaţi, fiind vorba despre două persoane din judeţul Neamţ. Sesizarea a fost depusă pe data de 29 aprilie 2022, susţinându-se că în cutia metalică furată erau 40.000 de lei.

Ancheta avea să se concretizeze astăzi, 16 mai, când investigatorii de la serviiciile criminale din cadrul inspectoratelor de Poliţie Bacău, în colaborare cu colegii din Poliţia Neamţ, au efectuat trei percheziţii domiciliare. La descinderi au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi un autoturism, o limuzină Mercedes.

„În baza mandatelor de aducere, doi bărbaţi, de 26 şi 30 de ani (din Roman şi Gâdinţi, judeţul Neamţ), au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, pentru cercetări, iar, ulterior, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore“, au transmis anchetatorii. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Acestea pot fi arest preventiv, la domiciliu sau control judiciar. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, la misiune participând poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Bacău, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bacău, Poliţiei Roman şi Postului de Poliţie Gâdinţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, precum şi cadre de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pe data de 14 mai 2022, poliţiştii nemţeni au rezovat un alt furt. În cazul a patru persoane s-a dispus arestul la domiciliu, iar pentru două controlul judiciar, ele fiind acuzate că, la începutul acestei luni, au sustras 2.300 de litri din rezervoarele camioanelor parcate în curtea unor firme din Târgu Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Arestaţi casnici pentru furturi de combustibil. Tone de motorină au fost sustrase din rezervoarele unor camioane

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în două rînduri, şase tineri au furat motorină din rezervoarele unor camioane parcate în cuţile unor societăţi ■ la un preţ mediu de 8 lei pe litru, paguba depăşeşte 18.000 de lei ■

Doi tineri au beneficiat de clemenţă şi au fost puşi sub cele mai blînde măsuri preventive, arest la domiciliu şi control judiciar, după ce, în două rînduri, au furat nu mai puţin de 2.300 de litri de motorină pe care au vîndu-o mai apoi la doritorii de chilipiruri.

„Afacerea“ ilicită le-a fost stricată de anchetatori care au documentat activitatea infracţională, iar pe 14 mai 2022, oamenii legii au reţinut şase tineri într-un dosar penal ce vizează săvîrşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.

„Investigaţiile au relevat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 mai 2022, un număr de şase persoane cu vîrste cuprinse între 18 şi 29 de ani, din localităţile Răuceşti, Timişeşti şi Tîrgu Neamţ, avînd feţele acoperite cu cagule, ar fi tăiat plasa unui gard şi ar fi pătruns în curtea a două societăţi de unde ar fi sustras din rezervoarele camioanelor o cantitate de aproximativ 1.200 de litri de motorină“, anunţă Poliţia Neamţ.

Cercetările au stabilit că o nouă lovitură ar fi avut loc în noaptea de 5 spre 6 mai, cînd aceleaşi persoane ar fi pătruns, din nou, în curtea uneia dintre cele două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ, de unde au sustras o cantitate de aproximativ 1.100 de litri de motorină, din rezervoarele camioanelor.

Ulterior, aceştia ar fi transportat combustibilul pe raza localităţii Răuceşti, unde au vîndut motorina. La data de 14 mai, în urma documentării activităţii infracţionale a celor implicaţi, cei şase tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul aceleiaşi zile au fost prezentaţi în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, iar faţă de patru tineri, cu vîrste cuprinse între 18 şi 19 ani, a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Alţi doi suspecti, de 19 şi 29 de ani, au scăpat cu cea mai blîndă măsură preventivă, controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. La un preţ mediu de 8 lei pentru un litru de motorină, paguba în dauna celor două societăţi comerciale din Tîrgu Neamţ depăşeşte lejer 18.000 de lei.

Citește știrea
Advertisement
Trending