Contactează-ne

Prima pagină

Mită la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor. Şeful şi un angajat au cerut o dronă şi o cameră cu termoviziune

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ preşedintele, Neculai Robu şi un salariat, Nicolae Cumpătă, au fost puşi în control judiciar de către magistraţii de la Tribunal ■ mita a fost solicitată pentru a nu divulga un caz de braconaj cinegetic ■

Neculai Robu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Neamţ, este cercetat penal pentru luare de mită. Acuzat în acest caz este şi un angajat, paznic de vânătoare, Nicolae Cumpătă, ei fiind cercetaţi de procurori şi Serviciul Judeţean Anticorupţie.

La data de 16 aprile 2023, anchetatorii au realizat prinderea în flagrant a şefului AJVPS, în timp ce primea un dispozitiv electronic de la un angajat, pentru a nu sesiza o posibilă faptă de braconaj cinegetic. Ulterior, poliţiştii au pus în executare un mandat de aducere privind alt salariat.

Prin intermediul acestuia fusese solicitat respectivul dispozitiv, se pare o cameră cu termoviziune, dar a mai fost cerut şi un aparat de supraveghere aeriană, tot pentru a nu fi date în vileag acte de braconaj. Despre acest caz, amănunte au fost date de Direcţia Generală Anticorupţie, un comunicat fiind emis astăzi, 18 aprilie 2023:

„Faţă de preşedintele asociaţiei de vânătoare şi faţă de angajatul asociaţiei, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită. Valoarea bunurilor solicitate este de aproximativ 40.000 de lei. A fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore“.

Luni, 17 aprilie 2023, acuzaţii au fost prezentaţi magistraţilor de la Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Procurorii de la Parchetul Judeţean pot contesta decizia judecătorilor nemţeni la Curtea de Apel Bacău.

Preşedintele AJVPS Neamţ, în timpul controlului judiciar, are de respectat mai multe obligaţii. I-a fost interzis să se deplaseze la sediul din Piatra Neamţ a instituţiei pe care o conduce sau pe fondurile cinegetice aflate în gestionare acesteia, nu mai are voie să exercite funcţia de şef al asociaţiei şi să folosească sau să poarte arme.

„În temeiul Artcolului 215 alineat 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor RN şi CN asupra faptului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive sau cu arestul la domiciliu, în condiţiile legii“, se arată în hotărârea Tribunalului Neamţ.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Vasile r

    19 aprilie 2023 at 4:20 PM

    Nu va mai bateți capul cu ei fiindcă nimeni nu va Răspunde sistemul este total corupt și pe val , mai ales in județul neamt!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending