Contactează-ne

Actualitate

Minorul care ar fi fost abuzat sexual rămâne sub protecția Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Judecătoria Roman, instanța a respins contestația părinților privitoare la ordinul de protecție ■ procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț continuă cercetările în acest caz ■

Instanța de la Roman a judecat un dosarul referitor la revocarea ordinului de protecție în cazul unui minor 6 ani, presupus a fi fost abuzat sexual de părinții acestuia, pe portalul instituției fiind publicată, în cursul zilei de 16 februarie, soluția pe scurt, potrivit căreia instanța de fond.

„Admite excepția rămânerii fără obiect a contestației formulate de reclamanți împotriva ordinului de protecție provizoriu, în contradictoriu cu victima. Respinge contestația împotriva ordinului de protecție provizoriu, formulată de reclamantul 1 și reclamantul 2, în contradictoriu cu pârâtul, prin reprezentant și cu citarea Poliției Municipiului Roman. Material de judecată minori și familie”.

Procesul are legătură cu un minor din strada Fabricii, care ar fi fost supus unor perversiuni sexuale de către părinți, lucrur despre care copilul ar fi povestit la grădinița Fundației Pacea. Reprezentanții acesteia au anunțat Poliția și aceasta Direcția de Asistență Socială din Primăria Roman.

Ulterior, în prezența unui psiholog, copilul a fost audiat, povestind despre o presupusă agresiune sexuală a părinților. La solicitarea procurorilor a fost emis un ordin de protecție, care a fost contestat de părinți și care a făcut obiectul judecării dosarului amintit în cursul zilei de 16 februarie.

În prezent, minorul se află sub protecția DGASPC Neamț, fiind internat într-un centru rezidențial. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț continuă cercetările în acest dosar penal, sub aspectul săvârșirii unei fapte contra integrității și libertății sexuale, pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending