Contactează-ne

Actualitate

Ministrul sportului a prezentat și la Roman Strategia de dezvoltare a acestui domeniu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Eduard Novak a avut o întrevedere cu primarul municipiului, Leonard Achiriloaei ■ oficialului i-a fost prezentată activitatea sportivă din Roman ■ edilii speră ca prin Strategia de dezvoltare a sportului să se aloce și surse de finanțare ■ ministrul i-a înmânat o Diplomă de merit Terezei Tamaș Pâslaru, fost portar la CSM Roman ■

Marți, 22 noiembrie, ministrul sporturilor, UDMR-istul Eduard Novak, aflat într-un turneu în județul Neamț, a fost oaspetele clubului CSM Roman, întrevedere la care a participat și primarul municipiului, Leonard Achiriloaei. Pe pagina de socializare a CSM a fost postată declarația edilului, în care acesta punctează principalele direcții pe care le va cuprinde Strategia de dezvoltare a sportului, ca prioritate națională.

„Am avut o întrevedere cu ministrul Sportului, domnul Eduard Novak, fost sportiv de performanță. Am discutat cu acesta despre Strategia de dezvoltare a sportului pe care dorește să o implementeze, având ca obiectiv principal aducerea acestui domeniu între prioritățile naționale. Pe toate cele trei axe ale Strategiei – sportul comunitar, sportul în educație și sportul de performanță – municipiul are deja de ani de zile investiții și proiecte.

Sprijinim prin CSM Roman sportul, atât prin asigurarea infrastructurii necesare, cât și prin alocări financiare semnificative. Mi-am dorit să prezint, în linii mari,  întreaga mișcare sportivă din municipiul nostru, motiv pentru care l-am invitat pe domnul ministru în Sala Sporturilor. Am prezentat cele 5 mari entități sportive, dar,  în primul rând activitatea Clubului Sportiv Municipal Roman, cu cele 9 secții active: fotbal, handbal, box, tenis de câmp, tenis de masă, natație, șah, culturism, fitness/powerlifting.

De asemenea, am prezentat Clubul Atletic Roman, Liceul cu Program Sportiv, Clubul BAO și Clubul de fotbal feminine Vulpițele galbene. În cadrul discuțiilor mi-am exprimat speranța ca, odată cu descentralizarea propusă în Strategie, să se aloce și resursele financiare corespunzătoare, astfel încât să asigurăm mediul propice pentru performanță. Important este că se conturează ideea unor centre regionale de excelență, care ar deservi un areal mai larg, iar sportivii care vor activa la ele vor beneficia de educație, cazare, masă și indemnizație”.

Aceasta este declarația primarului Leonard Achiriloaei, edilul adăugând și faptul că ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a înmânat o Diplomă de merit, pentru întreaga carieră sportivă de excepției, Terezei Tamaș Pâslaru, cetățean de onoare al municipiului Roman din 2006, portărița cu cele mai multe performanțe la vechea echipă de handbal feminin, CSM Roman, dar și în echipa națională.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending