Contactează-ne

Actualitate

Ministrul sănătăţii despre “ordinul” de a refuza aparatul care poate salva vieţi: “Nu cred că este vreun ordin în acest sens”

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Nu cred că este vreun ordin în acest sens. Eu, ca ministru, nu am cunoștință ca INHT-ul (Institutul Național de Hematologie și Transfuzie) să aibă acest lucru”. Aceasta este declaraţia ministrului sănătăţii, Nelu Tătaru, venit joi, 30 aprilie, la Piatra Neamţ în momentul în care a fost întrebat cine i-a dat ordinul directoarei de la Centrul de Transfuzie Sanguină Neamţ să refuze echipamentul care poate recolta plasmă de la pacienţii vindecaţi de Covid 19.

Vom reveni.

Vom reveni.

 

UPDATE – Declaraţia ministrului după vizita la Piatra Neamţ: “Am venit să fac o evaluare la fața locului. Astăzi am mers la Botoșani, la Suceava și am vrut să merg și la Neamț să văd de la vizita mea precedentă dacă s-a schimbat ceva.

Văd echipamente, văd un personal un pic mai motivat, dar mai rămâne o problemă, cea a testărilor, care va trebui să o rezolvăm cu personalul care revine din izolare și intră în unitatea spitalicească.

A fost strict o vizită scurtă tocmai pentru a evalua. Nu a fost programată, dimineață, dar am ținut să vin și la Neamț pentru că era un spital cu probleme și sper să se poată rezolva într-un timp cât mai scurt. Situația este în remediere dar este prematur să mă pronunț.

La acest moment, în țară avem focare stabilizate. Rămâne să nu mai avem transmitere în comunitate iar cadrele medicale să se protejeze.

Urmează zile în care vom avea o prezență crescută la nivelul de Primiri Urgențe. Urmează zilele de 1, 2 și 3 mai, în care vom avea o încercare de a pune la limită răbdarea celor care stau în casă.

Încă nu am terminat urcușul pantei. Suntem pe o așezare a acestui vârf, dar încă nu. Depinde de noi dacă reușim să așezăm panta și să vedem în perioada următoare o scădere, să ne putem gândi la o relaxare”.

După 15 mai poate urma o perioadă dificilă, odată cu ridicarea unor restricții. Noi avem în analiză o măsură administrativă care să poată preveni și controla, la un moment dat, dacă se întâmplă ceva. Suntem în evaluarea completă la tot ce înseamnă focar, la tot ce înseamnă fiecare localitate dar, sunt aceste 3 zile la începutul lunii mai pe care trebuie să le gestionăm corect pentru a merge pe făgașul construit până acum”.

Advertisement
Trending