Contactează-ne

Actualitate

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este aşteptat în Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acesta se va întîlni cu membri de partid şi cu fermierii din zona Roman ■ vizite sînt programate la piaţa agroalimentară şi la firma Marsat ■

Ministrul Agriculturii, social-democratul Adrian Ionuţ Chesnoiu, va face la sfîrşitul acestei săptămîni o vizită de lucru la Roman, unde se va întîlni cu membrii de partid şi cu agricultorii din zonă.

„Ştiu că ministrul Agriculturii, la invitaţia organizaţiei PSD, va face vineri, 8 aprilie, o vizită de lucru la Roman. Din cîte ştiu se va întîlni, aşa cum se procedează în asemenea situaţii, cu membrii de partid din zonă, la sediul formaţiunii politice. Apoi, oficialul se va deplasa în piaţa agroalimentară, după care va vizita şi societatea Marsat. Ulterior va avea loc, la sala de festivităţi a Primăriei Roman o întîlnire cu fermierii din zonă“, a declarat Vasile Balcan, managerul firmei Marsat.

La întîlnire sînt aşteptaţi şi reprezentanţii Direcţiei Agricole Neamţ şi ai APIA. Vizita ne-a fost confirmată şi de prefectul Adrian Niţă, dar şi de directorul Direcţiei Agricole Neamţ.

Se va vedea cîţi fermieri vor lăsa lucrările agricole de sezon, pentru a participa la întîlnirea cu ministrul şi care sînt măsurile pe care Guvernul le va lua pentru domeniul agricol, deosebit de încercat de seceta pedologică din ultimii doi ani, dar mai ales de creşterile aberante ale costurilor la imputuri. Adrian Chesnoiu a fost în 2013 director de Cabinet la Ministerul Agriculturii, iar în 2017 a condus Agenţia pentru Finanţarea Investiţilor Rurale, pînă în mai 2020, după care a fost administrator public al oraşului Carcal.

În momentul investirii ca ministru în cabinetul Ciucă, Adrian Chesnoiu era şeful Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Camera Deputaţilor, fiind autorul mai multor acte normative prin care a reuşit să deblocheze investiţiile din domeniu, dînd posibilitatea fermierilor de a realiza construcţii pe terenuri extravilane, dacă acestea au destinaţie agricolă, fără a mai fi necesară trecerea în intravilan.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending