Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Minciuna sau amnezie la Inspectoratul Scolar?

Știre publicată în urmă cu

în data de

Relatia institutionala Inspectoratul Scolar – presa functioneaza admirabil, asa cum a constatat chiar si ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Presa întreaba si, de multe ori, la limita sau peste termenul legal acordat de lege pentru raspuns, Inspectoratul raspunde. Tot la limita ne-a raspuns si la întrebarea privitoare la constructiile de pe terenul Scolii „Elena Cuza“ din Piatra Neamt. Potrivit raspunsului, conducerea institutiei cu pricina nici nu a mîncat usturoi, nici gura nu-i miroase! În schimb, daca citesti acte semnate de brava conducere a Inspectoratului, îti dai seama ca, în aceasta institutie, lucrurile miros urît. Iz care, în mod normal, în tara lui „5 minute“ si a lui „Razgîndeanu“, nu poate duce la normala demisie. Pîna cînd Ministerul va analiza activitatea de la Inspectorat, nu ne ramîne decît sa recomandam – în loc de regulament de ordine interioara sau acte normative – ca lectura obligatorie basmul „Pinocchio“.

Constructie pe terenul scolii? Nu cunoastem!

Solicitata sa raspunda cu privire la constructiile de pe terenul Scolii „Elena Cuza“ Piatra Neamt, conducerea Inspectoratului Scolar Neamt, sub semnaturile doamnei inspector general Dorina Luminita Drexler si a contabilei sefe Eugenia Condurat, a conceput urmatorul text: „Urmare a solicitarii dumneavoastra, va facem cunoscut ca institutia noastra a avizat urmatoarele contracte de închiriere spatiu aferent Scolii „Elena Cuza“ Piatra Neamt: 1. Contract închiriere spatiu în suprafata de 58 mp, pe care se afla constructia proprie a SC «NON STOP ZENIT» SRL Viisoara pentru comercializare marfuri alimentare si nealimentare. 2. Contract închiriere spatiu în suprafata de 35 mp pe care se afla constructia proprie a PF Andone Adrian, Piatra Neamt, pentru comercializare flori. Institutia noastra nu are cunostinta de constructia ce se realizeaza la Scoala «Elena Cuza» Piatra Neamt“. Raspunsul este stampilat si are numarul 6861 din data de 24.05.2007. Dupa lecturarea adresei, primul impuls este sa-i plîngi de mila Inspectoratului care, saracul, a aflat din presa de constructia cu pricina. Daca faci apel la acte oficiale, îti dai seama ca minciuna, sau inducerea în eroare a opiniei publice, sau amnezia, sau neputinta de a gestiona multele probleme ale învatamîntului sînt la ordinea zilei în ograda ISJ Neamt. Noi înclinam spre minciuna, cu circumstanta agravanta de omisiune interesata.

Contract vizat Drexler – Condurat

La Inspectoratul Scolar Neamt exista, la numarul 5867 din 18 aprilie 2006, contractul de închiriere între Scoala cu clasele I-VIII „Elena Cuza“ si SC HELSTAR SRL, avînd ca obiect închirierea unui teren în suprafata de 35 mp, destinat amenajarii unui Fast Food. Contractul respectiv este vizat. Prin semnaturi clare si descifrabile, sub stampila Inspectoratului Scolar, de catre Dorina Luminita Drexler si Condurat Eugenia. În conditiile acestea, este greu de crezut ca semnatarii „nu au cunostinta de constructia ce se realizeaza la scoala «Elena Cuza» Piatra Neamt“. Semnaturile sefelor de pe cele doua acte oficiale nu fac decît sa legalizeze minciuna la Inspectoratul Scolar. Nu ne gîndim nici un pic la incompetenta, ca nu e cazul. Doamna inspector general este recunoscuta pentru competentele domniei sale în management, de pe vremea cînd conducea fosta Scoala nr.12, iar doamna Condurat, prin notele mari de la examenul pentru postul pe care-l ocupa: 2.45!

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending