Contactează-ne

Actualitate

„Mi-aţi omorît sora”: Un deces, mustrări şi medici „obosiţi“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la exact trei luni de la moartea soţului, educatoarea Angelica Tăbăcaru, fost inspector şcolar, şi-a pierdut sora, din cauza unui accident vascular cerebral ■ deşi are propriile mustrări de conştiinţă, legate de decesul acesteia, Angelica Tăbăcaru nu ezită să facă rechizitoriul unui sistem medical bolnav ■

Viaţa cea de toate zilele rezervă unora, parcă, mai mult decît pot duce într-o existenţă de om. Este cazul cunoscutei educatoare Angela Tăbăcaru, fost redactor la CNS Roman, pe care viaţa a încercat-o greu, în ziua în care a făcut parastasul de trei luni, pentru soţul mort de o boală incurabilă şi-a pierdut şi sora, victimă a aceluiaşi sistem bolnav.

Unul în care parte din medici au ajuns să se creadă „Dumnezei, cu drept de viaţă şi de moarte“ asupra oamenilor. Dar iată relatările cutremurătoare ale celei care are într- un fel mustrări de conştiinţă, pentru că sora a plecat în Lumea celor drepţi şi din cauza ei.

„S-a împlinit exact o săptămînă (la data documentării – n.r.) de cînd sora mai mare a venit la mine, pentru că şi-a dorit foarte mult – eu n-am putut-o refuza şi regret enorm acum – şi-a dorit, repet, să stea cu mine, să plîngem împreună pe soţul meu, cumnatul pe care l-a iubit, ca şi mine enorm şi cu care se înţelegea.

Dar poate asta i-a fost hărăzit, să meargă la aşa scurt timp, acolo, Sus, la Dumnezeu, singurul care ne poate judeca“.

Asta crede acum, după tragedie şi spune că sora ei, mai mare şi mai înţeleaptă a mers acolo, să se consoleze cu cel care i-a fost cumnat, declară Angelica Tăbăcaru, care după ore şi zile lungi, grele, cu frămîntări sufleteşti de tot felul, cu remuşcări că s-a lăsat înduplecată de rugăminţile surorii, de a-i îndeplini o singură dorinţă, aceea de a mai sta împreună, fie şi pentru o oră, amintindu-şi de cel care i-a fost şi-i va rămîne cumnat.

„Se înţelegeau dintotdeauna foarte bine şi cred că o să se înţeleagă şi pe Lumea Cealaltă, la fel“, spune Angela Tăbăcaru, o finţă extrem de evlavioasă.

„Respect faţă de întreg corpul medical profesionist, dar de aici şi pînă la indiferenţa unor unor medici obosiţi e cale lungă“

Angelica Tăbăcaru se întreabă dacă nu cumva vinovaţi sînt medicii care, parcă, se cred Dumnezei, Dumnezei care au ajuns să decidă care e mai bătrîn şi mai bolnav, care trebuie lăsat să moară din această cauză şi cui trebuie să i se dea şansa de a mai trăi, pentru că a trecut prin chinurile morţii de Covid.

„Respect faţă de întreg corpul medical profesionist, pentru că ei sînt ultimii oameni de care ai nevoie în viaţă, atunci cînd situaţia o cere, dar de aici şi pînă la «INDIFERENŢA» faţă de un om aflat într-o stare critică este cale lungă! Sora mea era suferindă, dar era şi fricoasă, şi anxioasă. Însă să laşi un vîrstnic adus grav bolnav, lucru indicat şi de spusele mele şi de semnele clinice, de dovezile aduse la dosar, etc., să-l laşi, repet, în cărucior, pe un hol plin de agitaţie, cu bolnavi de tot felul, să nu-i iei o tensiunea, să nu ţii cont de faptul că draga de ea a leşinat, nu se mai ţinea pe picioare, pentru că doar nu o aduceam eu, de nebună, la spital, mi se pare sub demnitatea umană!“, spune, plină de obidă, sora decedatei.

Şi spitalul se justifică şi o face într-un limbaj cît mai tehnic, folosit de purtătoarea de cuvînt, Andreea Trifan, tocmai, crede aparţinătoarea, pentru a o timora psihologic şi a se crede, ea, singura vinovată. Şi repetă diagnosticele şi protocoalele de două ori, ca lumea să fie convinsă, unde-i „adevăratul“ vinovat. „Pe 29 noiembrie, la CPU este adusă de familie, pacienta Focşa Agripina, în vîrstă de 82 de ani, pentru o sincopă (??) la domiciliu. Din declaraţiile familiei, pacienta a prezentat o sincopă (??) şi a rămas inconştientă aproximativ 10 minute, urmată de altă sincopă (??) cu vărsătură. La ora 17.00, d-na doctor …., de pe maşina TIM SMURD, venind de la o solicitare de la Iaşi, a constatat că în garda de CPU a doamnei doctor …, este foarte aglomerat. D-na doctor … a consultat pacienta de 82 de ani, cu o patologie cardio-vasculară cunoscută. La momentul consultului pacienta era conştientă, cooperantă, avea tensiunea arterială 106/90, saturaţie oxigen 95%, afebrilă, cu modificări pulmonare ascultatorii (??). Sînt recoltate analize, se efectuează EKG, fără modificări acute. Se continuă investigaţiile cu CT, pentru că pacienta a prezentat sincopă (??) şi CT pulmonar (??) şi modificări ale examenului clinic“.

Şi comunicatul de presă, se încheie, pentru bună înţelegere, de către eventualii „cîrcotaşi“ a „vinovatului de serviciu“. „Sufăr, strig, îmi pun întrebări, nu găsesc răspuns, dar i-aş ruga pe cei din sistem, care ne omoară cu zile, să plece, să ne lase, să ne lase doar specialiştii adevăraţi şi, eventual, pe mîna leacurilor băbeşti!

Mi-aţi omorît sora, sora care a avut grijă de mine de mică, sora pe care o sunam de 3 ori pe zi să văd cum se simte, sora pe care o vizitam şi de trei ori pe săptămînă să-i duc medicamente, să o ajut în anumite situaţii grele, sora care dădea un sens vieţii mele!

Azi am înmormîntat-o şi nu-mi vine a crede! Iubea viaţa, era o luptătoare, trăia din pensioara ei, îşi revenise dintr-o răceală puternică datorată tăiatului viei în februarie, îşi făcuse aprovizionarea pentru Crăciun, pentru iarnă şi, într-o clipă, «indiferenţa unui doctor obosit» i-a tăiat aripile! În urechi îmi vîjîie strigătul ei,atunci cînd o aduceau de la CT, probabil după o cădere pe hol: „Angelica, nu mă lăsa aici, du-mă acasă!», strigăt de om neputincios şi neajutorat! I-am promis că nu o las acolo, că aştept să o iau la mine şi apoi o duc acasă, deşi acum cred că ar fi trebuit să o smulg cu tot cu cărucior“ îşi reproşează „vinovata fără vină“ şi, apoi, iar îşi reproşează, pentru a se scuza, că a fost trimisă afară, acasă şi asigurată că o vor suna!, se frămîntă Angelica Tăbăcaru.

„Să nu se mai întîmple asta, niciodată“, de asta strînge semnături

Şi da, de aceea, ea, sora celei plecate mult prea devreme la Bunul Dumnezeu, din voinţa celor care se cred, repetă, Dumnezei pe acest pămînt, unde muritori sîntem cu toţii, strînge semnături de la cei care au păţit la fel în spitalul de la Roman sau în cel „al morţii“ de la Piatra Neamţ.

Şi disculpările, poate juridic vorbind, din punct de vedere al procedurilor analizate cu sînge rece de reprezentanţii vreunei comisii de anchetă, ce trebuie să existe la nivelul fiecărui spital sau ale uneia de la Colegiul Medicilor, dacă aceasta se va decide să facă vreo reclamaţie, vor demostra contrariul. Adică faptul că „mortul şi aparţinătoarea“ sînt devină.

Da, asta pentru a-i tulbura şi mai mult îndoielile şi a o determina psihologic să renunţe la decizia de a face cumva, undeva, vreun demers omenesc, de a afla dacă şi medicii au vreo vină! Şi nu au, cum lasă aceştia să se înţeleagă, repetînd şi iar repetînd, că şi-au făcut datoria. Şi mustrările de conştiinţă, şi îndoielile, şi dorinţa de a nu face rău unor persoane nevinovate poate vor învinge şi nu se va adresa vreunei instanţe de judecată medicală sau juridică, dar întrebările, postare pe pagina de socializare a aparţinătoarei rămîn, şi nu pot să nu tulbure, fie şi pentru o scurtă perioadă de timp, fie măcar conştiinţa profesională, să zicem, a vreunuia din medicii aflaţi pe „lanţul lung al căii ce conduc bolnavul, în anticamera morţii, la morgă, unde rezultatul vine şi conchide sec: „a murit din cauza ACVC-ului şi al infarctului miocardic“.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Bursuc de la bloc, eliberat pe Cozla

Știre publicată în urmă cu

în data de

Bursucul care a fost capturat la subsolul unui bloc din Piatra Neamţ, pe 19 aprilie 2021, şi-a recăpătat libertatea după două zile. „Pe 20 aprilie, bursucul a fost eliberat în siguranţă în habitatul său natural de pe muntele Cozla, în prezenţa specialiştilor şi a poliţiştilor din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Sălbăticiunea a primit îngrijiri la cabinetul veterinar Inovet Care, partener de specialitate al poliţiştilor în operaţiuni de relocare a animalelor sălbatice. Pe 19 aprilie, animalul a ajuns, nu se ştie cum, în subsolul unui bloc, locatarii cerînd sprijinul cadrelor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor de la Poliţia Neamţ. La scurt timp, echipa operativă formată din poliţişti şi jandarmi s-a deplasat la faţa locului, prinzînd bursucul.

Citește știrea

Actualitate

Cronica pisălogului: Eminescu era de aceeaşi părere

Știre publicată în urmă cu

în data de

După revoluţia din decembrie ’89, Constantin Bîrjoveanu (1934- 2000), scriitor, pictor, caricaturist, deltaplanist şi vorbitor de esperanto, dădea viaţă unor tablete umoristice publicate în hebdomadarul vremii, „Gazeta de Roman“. Ele au fost adunate apoi în volumul „Cronica pisălogului“, după moartea acestuia. Iată o altă „cronicuţă“ intitulată „Eminescu era de aceeaşi părere“, o bijuterie alcătuită din tot soiul de pilde, unde în final este invocat marele poet cu al său rechizitoriu din „Scrisoarea a III-a“, făcut unei societăţi corupte ca şi cea de astăzi. Poemul culminează în final cu o sentinţă necruţătoare. Întebarea retorică şi acuzatoare: „Cum nu vii tu, Ţepeş, Doamne/ Ca punînd mîna pe ei/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei?…“ are o singură soluţie, radical dată de poet: „Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, / Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!“. Cît adevăr, cîtă actualitate în „rechizitoriul“ lui Mihai Eminescu, „Luceafărul… florilor de tei“.

Înlătură cauza şi va dispărea efectul! Dar înainte de a o înlătura trebuie să o descoperi, să o cunoşti. Herodot, părintele istoriei, spunea despre strămoşii noştri că erau cei mai viteji şi mai cinstiţi dintre traci. Şi atunci, din care cauză avem atîtea secături? Păi, s-o cutăm! Să ne fi corcit? Om fi luat deprinderi rele de la nemţii care au stat, în cantonament, în timpul războiului şi ne-au dictat pînă în 1944, sau de la cei care ne-au dictat după aceea?

Să fi fost colonizată Dacia şi cu cîţiva derbedei care, venind la noi din cine ştie ce colţ al Imperiului au schimbat numai clima nu şi năravul? Că- zic eu – cei care ne-au lăsat limba care o vorbeşte un continent şi jumătate nu cred să fi lăsat şi vorbe de batjocură care nu se întîlnesc în nici o altă ţară latină. Deci aceştia ies din „competiţie“. Grecia a fost cea mai civilizată ţară a antichităţii şi nu cred că răul să-l fi adus boierii din Fanar, mai ales dacă au venit cu slugi educate. Să poarte oare vina vorbitorii vechii sanscriţi care au umplut Europa odată cu venirea hoardelor mongole? Ce să zic? Cunosc dintre ei ingineri, preoţi, parlamentari, angrosişti, ba chiar şi muzicanţi.

Să fi fost evrei? Nu, ei nu furau ci făceau comerţ, ceea ce nu-i chiar acelaşi lucru. Să ne fi lăsat năravuri rele turcii cînd veneau să ne ia aurul birului? Tătarii, ungurii, leşii, cumanii gepizii, goţii, ostrogoţii? O fi de vină literatura străină şi autohtonă cu romanele ei decandente şi cu filmele din care rău- făcătorii au învăţat întotdeauna o mulţime de „tehnici“? „Printre noi sunt multe secături dar cine e de vină că unii dintre cei care ar trebui să pună lucrurile la punct mai mult încurcă iţele, dovedind o dată în plus, că „peştele de la cap se împute?“ Străinii? Nu! Noi? Nu! Atunci cine?

Legile domnule, legile care nu ţin cont de faptul că ciobanul căruia îi e milă de lup, face o mare nedreptate oilor. Cineva spunea că am putea trăi mult mai bine dacă n-am săvîrşi noi, înşine, ceea ce reproşăm altora. Dacă am face aşa ceva am dovedi că sîntem urmaşi ai celor de care vorbea Herodot. Răul are rădăcini adînci dar poate fi smuls. Soluţia e cunoscută: „La boli rele, leacuri tari“. Am spus şi m-am răcorit. Întrebarea e cine mă aude? Sunt de acord cu leacuri tari, dar în ceea ce priveşte legea mă abţin, pentru că „Zalecus, legiuitorul Locrilor“ spunea că legile sunt la fel ca pînza de păianjen: dacă nimereşte în ea o muscă sau un ţînţar se prinde, iar dacă e viespe sau o albină o rupe şi zboară.

Tot astfel, dacă nimereşte în legi, un sărac e prins, iar dacă-i unul bogat şi iscusit la vorbă, le desface şi scapă. Bine, domnule, atunci de ce nu se dă o lege care… Nu de legi avem nevoie! „Cu cît un stat“ e mai corupt, cu atîta are mai multe legi!… Ne trebuie un Vlad Ţepeş. Eminescu era de aceeaşi părere. Apropo, ai citit „Scrisorile?“. Nu… că mi-au furat lacătul de la cutie.

N.R.: Rubrică susţinută de Cabinetul parlamentar al senatorului PNL, Eugen Ţapu

Citește știrea

Actualitate

Chefuri cu droguri, detalii de anchetă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ anchetatorii au pus ochii pe afacerile ilicite încă din februarie 2021 ■ la una din petrecerile cu vreo 50 de invitaţi au fost şi investigatori sub acoperire ■ au obţinut înregistrări audio şi video ■ unii dealeri erau ţepari, fiind refuzaţi de clienţi ■ ori cereau prea mult pe droguri, ori vindeau cantităţi mai mici decît cele promise ■

Referatul întocmit de procurorii DIICOT Neamţ pentru arestarea preventivă a celor 10 inculpaţi din dosarul drogurilor de la cele două cluburi de fiţe din Piatra Neamţ, Jazz City Cafe (fostul Tonique) şi Chaplin’s, scoate la iveală elemente interesante.

De ceva vreme, petrecerile private cu droguri aveau loc săptămînal, în fiecare noapte de sîmbătă. La unul din localuri totul avea loc la etaj, iar invitaţilor li se deschidea uşa după un „bip“ tefefonic. Ancheta a mai relevat că unii dealeri erau ţepari şi cereau prea mulţi bani pentru marfa ilicită, fie cantităţile vîndute erau mai mici decît gramul promis.

În fine, unii dintre vînzători refuzau uneori să aducă droguri, temîndu-se să nu fie opriţi pe stradă de poliţiştii, iar alţii ascundeau stupefiantele în mai multe locuri, pentru a nu pierde tot în cazul unor descinderi. Din referatul prin care s-a cerut arestarea celor 10 inculpaţi, procurorii DIICOT au arătat că urmărirea penală a început pe 1 februarie 2021.

Anchetatorii au aflat că unul dintre traficanţi a abordat un consumator, oferindu-i spre vînzare circa 10 grame cocaină cu 100 euro gramul şi 30 comprimate ecstasy cu preţul de 50 euro bucata. Pretinsul vînzător i-a comunicat cumpărătorului că, după primirea banilor, trebuie să se deplaseze într-o locaţie necunoscută, pentru a intra în posesia drogurilor. Practic, cel puţin din ianuarie şi pînă pe 18 aprilie, la localurile cu pricina au avut locuri petreceri private cu droguri, cu invitaţi aleşi pe sprînceană.

„Administratorul acestui local îşi anunţă prietenii apropiaţi şi-i invită la petreceri unde vin mai mulţi dealeri de droguri. Ca mod de lucru, invitaţii la petrecerile private urcă la etajul pub-ului unde, în jurul orelor 24:00 – 01:00 sînt chemaţi mai mulţi dealeri de droguri care-şi comercializează marfa către consumatori. Inculpatul (…) este cel care strînge sumele de bani de la consumatori după care contactează dealerii în funcţie de tipul de droguri pe care vor aceştia să-l achiziţioneze.

La petrecerile organizate în pub-ul menţionat participau, de regulă, circa 40 – 50 persoane, majoritatea dintre acestea fiind consumatoare de droguri. După achiziţionarea drogurilor consumatorii se retrăgeau în spaţiile puse la dispoziţie de inculpatul (…) şi consumau parte din substanţele interzise“, au arătat procurorii DIICOT Neamţ.

Petreceri după ora 22:00

Petrecerile aveau loc săptămînal, în noaptea de sîmbătă spre duminică, după orele 22:00, în spaţiul de la etajul pub-ului. Invitaţii îl contactau pe patron, acesta cerîndu-le să-i dea un „bip“ cînd ajungeu pentru a le deschide uşa din spatele clădirii ca să poată intra. Una din orgii a avut loc în noaptea de 6/7.03.2021, fiind prezenţi circa 50 de invitaţi.

La un moment dat, doi inculpaţi au scos mai multe tipuri de droguri pe care le-au comercializat. Petreceri cu cocaină şi ecstasy au avut loc şi în nopţile de 13/14 martie, 20/21 martie de această dată vînzîndu-se în pub MDMA cu 400 de lei ţipla. Deşi cîştigurile erau uriaşe, uneori dealerii refuzau participarea din cauza filtrelor nocturne.

„Este de menţionat că, în jurul orelor 01:30 consumatorii solicitîndu-i inculpatului (…) să le mai facă rost de droguri pentru consum, acesta l-a contactat pe coinculpatul (…) şi i-a solicitat să se deplaseze la pub-ul (…) pentru a comercializa ectsasy şi MDMA însă acesta a refuzat motivat de faptul că erau foarte multe patrule de poliţie pe stradă şi nu vroia să fie prins cu droguri asupra sa“, se arată în acelaşi document. Un alt chef a fost în noaptea de 10/11 aprilie, cînd unul din cei circa 40 de invitaţi era investigator sub acoperire.

„În noaptea de 10/11 aprilie 2021 la pub- ul menţionat a avut loc o petrecere la care au participat circa 35 – 40 persoane, printre aceştia fiind şi investigatorul autorizat cu numele de cod *** . În baza autorizaţiei provizorii de interceptare în mediul ambiental, investigatorul a înregistrat audio – video tranzacţiile cu droguri de mare risc dintre dealer şi consumatori.

Conform acestor înregistrări şi a datelor puse la dispoziţie de către investigator, a rezultat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021, la ora 22:30 invitaţii la petrecere au urcat la etajul vilei unde inculpatul (…) a strîns sumele de bani de la consumatori după care l-a contactat pe dealer şi l-a chemat la pub. În jurul orelor 1:30 la locaţia menţionată a venit o persoană cunoscută cu apelativul «Chelu» care a vîndut droguri la 30 consumatori, cu aproximaţie o cantitate de circa 50 – 60 grame droguri de mare risc cu suma de 350 lei gramul“, conform referatului. A urmat petrecerea fatală din noaptea de 17/18 aprilie, cînd anchetatorii au intrat în unul din cluburi şi au dat de voie bună, cannabis şi substanţe cu efect psihotrop.

Farfurii de porţelan alb pentru prizat

Cu ocazia flagrantului, asupra unui inculpat s-au găsit 28 grame pulbere care conţine cocaină. „Administratorul acestui local, inculpatul (…) permitea accesul în incinta clubului a consumatorilor de droguri şi a unor dealeri pentru a efectua tranzacţii. Drogurile erau consumate în incinta localului, cu acceptul expres al inculpatului.

Ca mod de lucru consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului de droguri. După ce primeau farfurii de porţelan, de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora. Toate aceste activităţi se făceau la vedere şi sub directa supraveghere a inculpatul (…), care stătea în local şi avea control pe tot ceea ce se întîmpla“, au arătat procurorii DIICOT. În noaptea fatidică la petrecere au fost circa 50 de persoane, iar la verificările oamenilor legii în club, pe jos au fost găsite aruncate mai multe tipuri de droguri.

„Este de menţionat faptul că inculpatul (…), pe lîngă distribuţia de droguri în pub-ul (…), a încercat să intre şi pe piaţa de la (…) privitor la distribuţia de droguri. Prin intermediul unui prieten inculpatul a mers la pub-ul (…) la data de 06/07.03.2021, împreună cu alte persoane de etnie rromă, ocazie cu care a distribuit MDMA. Datorită comportamentului neadecvat cît şi reclamaţiilor din partea clienţilor, inculpatului nu i s-a mai permis accesul în pub-ul respectiv“, spun anchetatorii, însă erau alţi dealeri care vindeau în ambele cluburi.

Au fost şi dealeri care au dat chix deoarece erau prea scumpi, ori marfa era măsluită. „Este de precizat faptul că, în noaptea de 10/11.04.2021 (…) s-a deplasat la pub-ul (…) şi a intenţionat să comercializeze cocaină către consumatori însă aceştia l-au refuzat deoarece solicita 500 lei pentru un gram, un preţ prea mare în accepţiunea lor. De asemenea consumatorii l-au refuzat pe inculpatul (…) întrucît acesta îi ducea în eroare cu privire la cantitatea de droguri şi natura acestora.

El le spunea că vinde doze de 1 gram de cocaină deşi în realitate comercializa doze de 0,50 grame dar MDMA“, se mai arată în acelaşi referat. Şi investigatorii sub acoperire au cumpărat ţiple ce conţineau drog, în cantităţi mai mici de un gram şi au dat 400 sau 500 de lei pe 0,60 sau 0,78 grame. S-a mai achitat suma de 300 de lei pentru 2 comprimate unul avînd logo-ul „Batman“, iar altul „Casa de Papel, ce conţineau Methylenedioxymetamfetamine (MDMA). Alte 9 comprimate de diferite forme şi culori, costau 1.600 de lei, fiind vorba de MDMA şi cocaină.

Stupefiante de la Braşov, la 10 zile

Parte din droguri erau aduse de la Braşov, de la doi fraţi pietreni care se mutaseră acolo. Erau contactaţi cam la zece zile, iar unul din inculpaţi cumpăra ecstasy şi MDMA.

„La revenirea din Braşov, inculpatul (…) a depozitat o cantitatea mai mare de droguri de mare risc într-un autoturism parcat pe un teren aparţinînd coinculpatului (…) iar necesarul pentru cîteva zile era ţinut într-un autoturism parcat în curtea locuinţei bunicilor inculpatului (…) sau într-o dubiţă de la locuinţa lui (…).

Din datele de anchetă, rezultă că inculpatul (…) a decis să ţină drogurile în mai multe locaţii, pentru a nu fi găsită toată cantitatea de către organele judiciare în eventualitatea unor percheziţii“, mai arată anchetatorii.

La descinderile care au avut loc la domiciliile şi reşedinţele inculpaţilor, au fost găsite şi ridicate mai multe substanţe a căror deţinere este interzisă. Este vorba de diverse droguri ţinute de dealeri în comode tv, 56 ţiple erau în torpedoul unei maşini demontate dintr-o hală industrială, 43 pastile şi 3 fragmente de pastile de culoare verde de formă rotundă cu diametrul de 11 mm au fost găsite găsite în interiorul unui VW Passat parcat într-o curte.

La finalul deliberărilor judecătorii au dispus privarea de libertate a celor doi patroni, Constantin Cuejdianu şi Cristian Valentin Dobrea, precum şi celebrul Paul Bumberică, zis Ordando, acuzat de multe hoţii în oraş de pe vrmea cînd era minor. Au mai ajuns după gratii Claudiu Constantin Enea, Mihai Pavel, Ştefan Gabăr, Cipria Motoi, Florin Nicolae Rusu, Ioan Stan şi Alin Alexandru Chiuariu. Infracţiunile reţinute în sarcina lor sînt pedepsite de la 5 la 12 ani de închisoare.

Citește știrea

Trending