Contactează-ne

Actualitate

Meteo: după ger, creştere însemnată a temperaturilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice în creştere spectaculoasă ■ după mai bine de o săptămînă de ger, maximele diurne trec de 10 grade ■ şi minimele nocturne cunosc acelaşi trend ■

După mai bine de o săptămînă în care gerul şi-a făcut de cap, mai ales pe timpul nopţii, meteorologii anunţă temperaturi în creştere spectaculoasă. Doar în noaptea de vineri spre sîmbătă, 19/20 februarie, va mai fi ger, apoi se încălzeşte neaşteptat. Pentru săptămîna viitoare sînt anunţate valori termice diurne care trec de 10 grade, iar minimele nocturne cunosc acelaşi trend şi devin preponderent pozitive.

Precipitaţiile vor fi rare, neînsemnate cantitativ şi doar în acest week-end. Pînă atunci trebuie spus că şi ziua de ieri, 18 februarie, a fost mai blîndă din punct de vedere termic, iar la ora 10:00 mai era ger doar la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca unde termometrele indicau -10 grade, în timp ce în restul teritoriului erau temperaturi cuprinse între 0 şi cel mult -2 grade.

Pe crestele montane era vînt care făcea ca indicele de răcire să fie, la acelaşi moment, de -21 de grade. Tot acolo este un strat consistent de nea, de 60 de centimetri, în timp ce în restul judeţului erau 1, cel mult 2 centimetri de zăpadă. Aşa stînd lucrurile, ultima zi mai rece din iarna calendaristică pare a fi cea de azi, 19 februarie, iar pe fondul unui cer variabil cu soare termometrele vor indica -1 grad peste zi, iar nopatea aduce ger şi va fi o minimă de -10 grade. Procesul de încălzire începe de sîmbătă, 20 februarie, cînd va fi o maximă diurnă de 3 grade şi ar putea fi precipitaţii mixte. Noaptea va fi cu mult mai blîndă, cel mult -4 grade.

Duminică, 21 februarie, revedem soarele, iar în zona noastră se vor înregistra 5 grade. Luni, 22 februarie, aduce timp nesperat de bun, iar dacă meteorologii au dreptate ne vom bucura de soare, 9 grade în miezul zilei şi cam -1 grad după lăsarea întunericului. Un salt important termic va fi marţi, 23 februarie, cînd se vor înregistra 12 grade, iar minima nocturnă va fi cu plus, 1 grad. Continuă încălzirea şi miercuri, 24 februarie, se anunţă 14 grade şi o minimă nocturnă de 2 grade.

Cea mai caldă zi din ultima perioadă de timp pare a fi cea de joi, 25 februarie, cînd sînt prognozate 16 grade pe fondul unui cer lipsit de orioce urmă de nor. Regimul termic diurn îl va influenţa pe cel nocturn, iar minima va fi una de zile mari pentru acest moment al anului, astfel că în zori vor fi 4 grade, cu plus. Spre week-end, cu începere de vineri, 26 februarie, se răcoreşte binişor şi chiar dacă din nou va fi cer senin şi soare, maxima nu mai trece de pragul de 12 grade.

Cu toate acestea, peste noapte rămînem cu minima îndrăzneaţă de 4 grade. Se răcoreşte de la o zi la alta, iar sîmbătă 27 februarie, nu vor fi mai mult de 8 grade. Se adună norii, însă nu sînt anunţate precipitaţii. Noaptea nu for fi decît vreo 2 grade. În ultima zi de iarnă calendaristică, duminică 28 februarie, va fi cer variabil cu soare, nu mai mult de 6 grade şi valori termice nocturne la limita îngheţului, 0 grade.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Şapte persoane la spital din cauza ciupercilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Şapte persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Spitalul Târgu-Neamţ, vineri, 14 mai, având diagnosticul intoxicaţie cu ciuperci. Solicitarea către Ambulanţa Neamţ a fost făcută în jurul orei trei dimineaţa  şi la unitatea sanitară au fost transportaţi o fetiţă de cinci ani, un băieţel de şase ani, o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 12 ani, dar şi trei tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani.

Citește știrea

Actualitate

Nu ieşim din zodia ploilor

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ informarea de instabilitate atmosferică expiră azi, la ora 21:00 ■ totuşi, nu scăpăm de precipitaţii nici săptămîna viitoare ■ valorile termice diurne vor oscila între 14 şi 22 grade ■

Cea de-a doua jumătate a lunii mai nu aduce timp bun şi foarte aproape de vara calendaristică meteorologii anunţă ploi consistente, iar în cea mai rece zi a săptămînii viitoare nu vor fi mai mult de 14 grade. Singura veste bună este că nopţile vor fi mai calde, iar minimele se vor situa între 9 şi 11 grade.

O informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată expiră azi, 14 mai, la ora 21:00, dar specialiştii spun că vor fi perioade în care va ploua în averse ce vor avea şi caracter torenţial, vor fi descărcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vîntului, vijelii şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrînse, 25…35 l/mp.

La acest moment, la staţia meteo de pe Ceahlău – Toaca mai sînt 15 centimetri de nea. Astăzi, 14 mai, regimul termic va fi bunişor, 20 de grade ziua şi cam 10 grade vor fi peste noapte. Temperatura se apreciază pe parcursul zilei de sîmbătă, 15 mai, iar la jumătatea lui Florar vor fi 21 de grade, dar nu scăpăm de furtunile care vor fi în special după amiază.

Nu sînt schimbări în regimul termic nocturn şi vor fi vreo 10 grade. Duminică, 16 mai, în prima parte a zilei va fi soare, însă la amiază maxima ajunge cu greu la 20 de grade şi sînt aşteptate ploi în aversă. Noaptea vor fi 10 grade. Cea mai caldă zi de săptămîna viitoare va fi cea de luni, 17 mai, cînd meteorologii prognozează o maximă îndrăzneaţă de 22 de grade.

Cu toate acestea, nu scăpăm de instabilitate şi sînt anunţate ploi mai după amiază. Minima nocturnă rămîne cantonată la 10 grade. Conform prognozei, de marţi, 18 mai, începe depreciarea regimului termic, astfel că la amiază în zona noastră vor fi 19 grade. Instabilitatea îşi face de cap şi din nou pot veni furtuni. Va fi ceva mai bine după lăsarea întunericului şi minima saltă la 11 grade.

Urmează cea mai rece zi, cea de miercuri, 19 mai, cînd maxima atinge cu greu valoarea de 14 grade. Cerul va fi acoperit şi va ploua mărunt întreaga zi. Precipitaţii sînt anunţate şi după lăsarea întunericului, cînd se vor înregistra cam 10 grade. Joi, 20 mai, se mai încălzeşte niţel, revedem şi soarele şi vor fi vreo 17 grade.

Nu trebuie să uitaţi umbrelele acasă pentru vor fi ceva stropi de ploaie, în aversă. Urmează cea mai rece noapte din întreg intervalul de prognoză, iar minima va fi de 9 grade. Vineri, 21 mai, norii se cantonează în zona noastră şi va ploua mai tot timpul. Termic nu stăm prea bine pentru începutul ultimei decade a lui mai şi vor 17 grade ziua şi vreo 11 grade după lăsarea întunericului.

Sîmbătă, 22 mai, este anunţat cer variabil cu soare, ceva ploi după amiază, 19 grade ziua şi vreo 11 grade vor fi peste noapte. Singura zi fără ploi pare a fi cea de duminică, 23 mai, cînd se vor înregistra 21 de grade.

Citește știrea

Actualitate

E căutat un minor fugar

Știre publicată în urmă cu

în data de

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale de la IPJ Neamţ şi cei ai Poliţiei municipiului Roman fac verificări pentru depistarea unui minor de 17 ani, dar dispărut acum cîteva zile.

„La data de 11 mai 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi cu privire la faptul ca minorul Mereuţă Vlăduţ Ionuţ, în vîrstă de 17 ani, din Roman, a părăsit voluntar Centrul de asistenţă socială în care se afla şi nu a mai revenit“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Adolescentul are o înălţime de circa 1,65 metri, greutate de aproximativ 66 de kilograme, părul brunet, tuns scurt, ochi căprui. Nu se cunosc detalii referitoare la obiectele de îmbrăcaminte pe care acesta le purta la momentul dispariţiei.

Anchetatorii au efectuat verificări pe raza municipiului Roman, precum şi a localităţilor limitrofe, în vederea depistării acestuia, dar fără folos, astfel că cer ajutorul populaţiei. Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

De regulă, în astfel de cazuri, copii fugari hoinăresc prin oraş sau merg la rude timp de cîteva zile, după care revin în centrele unde sînt instituţionalizaţi.

Citește știrea

Trending