Contactează-ne

Prima pagină

Membrii PSD propuși pentru excludere ”și victimele colaterale”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un duo exclus

■ e vorba despre decizia PSD Neamț de excludere a Florentinei Luca Moisă, inspector școlar general și a lui Eduard Robert Minuț, consilier local PSD  n cel de al treilea exclus din PSD este  viceprimarul de la Țibucani, Marius Băluț acuzat și el de infidelitate față de PSD după anunțul că va candida la viitoarele alegeri pentru funcția de primar din partea PNL ■ președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, vorbește despre  faptul că cei trei membri ”maziliți” ar fi ” acționat împotriva intereselor partidului - fapt inacceptabil” ■ și în USR se lasă cu excluderea consilierilor Marius Ieremia și Cosmin Asandei care ar fi ”pus umărul” la consituirea în CL Piatra Neamț a alianței PSD-PNL ■

Pe măsură ce se apropie alegerile locale și la nivelul vieții politice nemțene lucrurile se precipită crescând tensiunile din interiorul partidelor politice. Este și situația de la nivelul Consiliului Local din Piatra Neamț întrunit vineri, 1 martie, în două ședințe extraordinare, ambele având pe ordinea de zi eliberarea din funcție a viceprimarului Alin Lehăduș (membru ProRomânia). După prima ședință însă proiectul nu a trecut neîntrunind voturile necesare. Consilierii locali au fost rugați să nu părăsească sala pentru că urma să se desafășoare o a doua ședință, în urma căreia s-au strâns voturile necesare, 15 la număr,  și viceprimarul Alin Lehăduș a putut fi debarcat din funcție.

Imediat după prima ședință, cea desfășurată la orele 12,  proiectul nu a trecut pentru că avea nevoie de 15 voturi, din cele 15 exprimate, ori proiectul căzuse, pentru că două voturi din cele 16, au fost declarate nule.

La cea de a doua ședință, tot extraordinară, cea de la ora 13,40 din cele 16 voturi exprimate, doar unul s-a constatat a fi nul, fiind întrunite voturile necesare pentru ca vicele Lehăduș să-și piardă funcția.

La ora 15.15 de la PSD pleacă și comunicatul de presă unul succint prin care aflăm că Biroul Permanet PSD a hotărât exluderea a 3 membri. Președintele Daniel Harpa a declarat, telefonic,  redactorului ”Monitorul” : ”Acum s-a terminat ședința Biroului Județean, unde s-a votat în unanimitate excluderea a 3 membri din PSD. A doamnei Florentina Luca Moisă și a domnului  Eduard Minuț, consileri locali. S-a mai decis și excluderea viceprimarului de la Țibucani, Marius Băluț (din cauză că a anunțat că va candida la viitoarele alegeri pe listele PNL n.r).  Luni, 4 martie în cadrul Comitetului Politic Județean PSD vom vota exluderea celor 3 membri, pentru că principalul motiv pentru care s-a luat această hotărâre drastică este faptul că cei doi consilieri locali de la Piatra Neamț și viceprimarul de la Țibucani nu au respectat deciziile luate în interiorul organizației, ci au acționat împotriva intereselor partidului – fapt inacceptabil pentru noi”, a declarat președintele PSD, Daniel Harpa, care a spus că nici Florentina Moisă și nici Eduard Minuț nu s-ar fi consultat ]nainte de vot nici cu el, ca președinte și nici cu prefectul Adrian Niță ca primvicepreședinte al PSD Neamț. Daniel Harpa a reiterat faptul că  ”își dorește ca toți cei din echipa PSD să acționeze în conformitate cu valorile și principiile social-democrate, printre care  trădarea nu se regăsește”. Rugat să spună dacă demiterea din partid a Florentinei Luca Moisă va fi urmată și de propunerea ca aceasta să părăsească și funcția de inspector școlar general, președintele Harpa a spus că, cel puțin din punctul său de vedere acest lucru nu se va întâmpla, ținând cont că este împotriva politizării funcților în instituțiile descentralizate.

Demiteri și în USR  și alte ziceri despre ” atacuri mizerabile și o campanie electorală, care a început, cât se poate de urât”

Florentina Luca Moisă președinta PSD Piatra Neamț, nu a răspuns apelurilor telefonice dar a postat pe Whatsapp la ora 15.41 un clip video, împreună cu Eduard Minuț, clip cu vădite nuanțe de campanie electorală, cel puțin la nivelul gesticii (strângerea de mână și a discursului clișeistic n.r-vezi clipul de pe Whatsapp): ”Am ales astăzi să facem un gest de respect față de voi, cei care ați avut încredere în noi și ne-ați votat. Am propus la Piatra Neamț un viceprimar în echipa mea, cea pe care ați pus ștampila. Acesta este Eduard Minuț, un om serios și onest. Pot înțelege că în politică mai sunt și compromisuri și se fac și negocieri, dar nu ai voie să înșeli încrederea cetățenilor. Sper că nu se va supăra nimeni pentru că am ales cinstea și onestitatea”, a spus Florentina Luca Moisă pe car am fi vrut s-o întrebăm, dacă ar fi răspuns la telefon, dacă va contesta sau nu excluderea la forurile statutare ale pardtidului.

Ca urmare a celor întâmplate în cadrul ședințelor Consiliului Local al municipiului Piatra Neamț, din 1 martie, și deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț, a anunțat că va propune Biroului Județean al USR Neamț excluderea din partid a lui Marius Irimia și a lui Cosmin Asandei sub motivația că ”voturile colegilor Marius Irimia și Cosmin Asandei au dus la constituirea alianței PSD-PNL în cadrul CL Piatra Neamț. Noul viceprimar la Piatra Neamț este Eduard Minuț – de la PSD. USR luptă împotriva colosului PSD – PNL, iar sprijinirea formării unei astfel de alianțe contravine tuturor principiilor și acțiunilor USR”, se spune în comunicatul de presă al  USR Neamț.

Primarul Andrei Carabelea a intervenit și el în ședință,  urând o primăvară liniștită tuturor doamnelor și domnișoarele, în prima zi de martie și spunând că își dorește ca bucuria sărbătorilor să nu fie umbrită de ”atacuri mizerabile și o campanie care a început, cât se poate de urât”. De reaminitit că tăvălugul schimbărilor și ”circului” din CL Piatra Neamț a plecat de la descoperirea la locuința primarului Carabelea, de către angajații companiei ApaServ a unui ”bypass” la alimentarea cu apă potabilă, de unde supoziția că acesta ar fi putut să-și alimeteze locuința cu apă pe care nu ar fi achitat-o conform consumului și bănuiala că de izbucnirea acestui scandal monstru s-ar face vinovat viceprimarul Alin Lehăduș.

Explicații la sfârșit de zi

Pe paginile de socializare la sfârșitul acestei zile ”nebune”  de 1 martie au început să curgă explicațiile din partea ”beligeranților” adresate membrilor de partid și pietrenilor.

”La finalul unei zile intense pentru organizația noastră, vreau să fac câteva precizări, atât pentru membrii PSD Neamț, cât și pentru cetățenii din Piatra Neamț.

Vara trecută, mai mulți primari și lideri ai organizației noastre mi-au solicitat analizarea activității doamnei Florentina Luca-Moisă și sancționarea acesteia.

Am decis însă să mai dau acesteia o șansă, după o discuție în care am fost extrem de clar că tipul de comportament pe care-l are trebuie să înceteze.

Acum aproximativ o lună, viceprimarul Alin Lehăduș și-a exprimat dorința de a veni alături de noi și, ținând cont de calitățile umane ale lui Alin, l-am primit cu drag și am considerat că este un câștig pentru PSD Neamț. Ca urmare a acestei decizii pentru viitor, primarul Carabelea și președintele PNL Neamț (George Lazăr n.r.), au hotărât să se răzbune în mod josnic, prin propunerea de demitere și înlocuire a viceprimarului Lehăduș.

Noi, social-democrații, am căzut de comun acord să nu participăm la această mascaradă. Din păcate, d-na Moisă și d-l Minuț au intrat în acest joc împreună cu PNL, sfidând astfel întreaga organizație PSD Neamț. NU avem nevoie de funcții oferite de PNL prin trădare. Îl susținem pe Alin Lehăduș și ne îndepărtăm de oamenii care nu ne respectă principiile”, este consemnat pe pagina de facebook oficială de facebook a președintelui Daniel Harpa.

 

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending