Contactează-ne

Actualitate

Meditații gratuite la universități, pentru Bacalaureat și admiterea la facultate

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ printre instutuțiile de învățământ superior care organizează săptămânal astfel de cursuri sunt și cele din Iași, Bacău și Suceava

Pe măsura apropierii examenului de Bacalaureat, tot mai multe universități din întreaga țară au început cursuri gratuite de pregătire cu elevii din clasa a XII-a, atât pentru examenul de sfârșit de ciclu liceal, cât și pentru cel de admitere la facultate. Și câteva astfel de instituții din Moldova organizează astfel de cursuri.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a iniţiat cursuri pentru a-i ajuta pe viitorii studenţi. Elevii se pot pregăti la matematică, fizică, chimie şi biologie. Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vine și ea în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le meditații la matematică, chimie și fizică. USV Iași a organizat pentru prima dată pregătire la matematică anul trecut, iar în decursul celor trei luni, orele au fost frecventate de peste 120 de tineri.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași continuă și ea, în acest an,  seria de pregătiri gratuite. Acestea sunt oferite elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat, cât și celor care se vor înscrie ulterior la proba scrisă de admitere de la Facultatea de Automatică și Calculatoare sau cea de Desen tehnic de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”.

Și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează cursuri de pregătire gratuite pentru Bacalaureat 2024 destinate elevilor din anii terminali. Pentru a veni în sprijinul acestora, profesorii vor parcurge programa şi subiectele pentru disciplinele Matematică și Limba şi literatura română.

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Asociația Studenților Mediciniști și Biologi au postat pe site anunțul potrivit căruia profesorii de la Departamentul de Ştiinte Biomedicale oferă sesiuni de meditații în vederea realizării unei pregătiri adecvate.

Cursurile și seminarele, organizate în format hibrid, vor fi susținute de conf. univ. dr. Alexandru Nemțoi și de șef lucrări dr. Andrei Cucu, cadre didactice titulare la disciplina Anatomie. Întâlnirile se vor desfășura săptămânal, în perioada 11 martie – 15 iunie. „Pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu, profesori cu experiență din cadrul USV vor face consultații gratuite pentru examenul de Bacalaureat.

Disciplinele pentru care se organizează cursuri de pregătire sunt Limba și Literatura română, Matematică, Informatică, Fizică, Istorie, Filosofie, Sociologie, Geografie, Logică, Economie. Întrucât conținuturile vizate sunt din toți cei patru ani de liceu, la pregătire vor putea participa nu doar elevii claselor a XII-a, ci și din clasele anterioare“, se arată într-un comunicat.

Potrivit USV, consultațiile sunt concepute sub forma unor module interactive și vor putea fi personalizate în funcție de nivelul de pregătire al elevilor participanți, pregătirea fiind gratuită pentru elevi din Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bistrița-Năsăud. Programul de pregătire se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de USV pentru îmbunătățirea rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat.

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending