Contactează-ne

Actualitate

Medicul Filip Panait vrea să se războiască cu Facebook

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ doctorul pretinde că ștergerea de pe facebook a unor postări înseamnă o încălcare gravă a dreptului său constituțional la liberă exprimare ■ medicul intenționează să se adreseze Comisiei Europene, căreia vrea să-i ceară sancțiuni administrative împotriva firmelor care se ocupă în România această rețea de socializare ■ medicul va cere și despăgubiri de un million de euro ■

Medicul Filip Panait, dr. în medicină, inventator și un cunoscut  influencer, în spațiul public,  a intrat, mai recent,  în conflict cu administratorii uneia din cele mai cunoscute pagini de socializare. Într-o postare din 12 septembrie, intitulată ”Facebook la ziua socotelilor!” medicul acuză practicarea cenzurii în ceea ce privește o serie de materiale pe care le-a postat, cu referire la evenimente majore din viața publică românească, europeană și mondială.

“Practicarea cenzurii de către facebook, într-o țară din UE, cum e România, este o încălcare gravă a libertății de exprimare și trebuie sancționată cu maximă duritate. Dacă cenzura mai este legată și de interzicerea unor postări cu caracter religios, atunci lucrurile se complică și mai mult, din cauza încălcării Declarației universale a drepturilor omului, aprobată de ONU. Trei postări mi-au fost șterse de către facebook: una legată de arestarea bunicului meu de către legionari și închiderea sa în ghetoul evreiesc, pentru a fi trimis la Bug( în Siberia n.r), alta legată de ipoteza că Regina Angliei ar putea să moară după  jubileul de platină, ca o împlinire a profețiilor, iar ultima legată de ipoteza ca dezastrele din natură trebuie asociate cu două profeții din cartea Apocalipsei.Postarea legată de Regina Angliei era publicată încă de acum trei luni, cînd nu se bănuia nimic despre moartea ei. Imediat după ce a decedat, cînd am vrut să revin asupra subiectului, postarea a fost ștearsă sub pretextul că am încălcat regulile comunității. Cînd am asociat dezastrele din natură cu profețiile din Apocalipsa 7, imediat mi-a fost ștearsă întreaga postare. Am contestat deciziile, dar facebook a refuzat să revină asupra acestora”, a precizat dr.Filip Panait.

Acesta intenționează să deschidă un proces în instanță, acuzînd administratorii români de încălcarea dreptului la propria credință religioasă și a dreptului de a mărturisi public această credință. “Avînd în vedere că libertatea religioasă nu este o favoare, pe care ne-o fac unii, ce se cred conducători peste destinele noastre, consider că suma cerută ca despăgubire va mai tempera excesul de zel al unora.Voi anunța și Comisia Europeană, pentru ca sancțiunile administrative să fie aplicate întregului sistem dictatorial de la facebook”, mai spune medicul nemțean.

Despre  statutul paginilor de socializare există în România dispute juridice încă din 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție  emițînd pe această chestiune o serie decizii și decretînd faptul că ele țin de răspunderea civilă delictuală, dacă prin conținutul mesajelor postate sînt aduse ingerințe dreptului la onoare, demnitate, la imaginea unei persoane.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending