Contactează-ne

Actualitate

Medicamentele indiene care trebuie scoase de la comercializare au înlocuitori

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în România se comercializează 46 de medicamente pentru care Comisia Europeană a cerut să fie scoase de la comercializare în următorii doi ani ■ există alte produse echivalente pe piață, astfel încât suspendarea autorizațiilor acestora nu va ridica probleme de întrerupere a tratamentelor ■

Luni 27 mai 2024, cotidianul ”Monitorul” publica un articol intitulat ”Medicamente indiene interzise a fi utilizate în țările Uniunii Europene”, a căror listă e publicată pe site-ul ”European Medicines Agency. În articol relatam faptul că reprezentanții Comisiei Europene solicitau țărilor membre să suspende autorizaţia pentru mai multe medicamente generice testate neconform la Synapse Labs, un laborator din India.

Pe listă sunt și 46 de medicamente autorizate în România printre ele cunoscutul și utilazatul ibuprofen, pastile folosite pentru tratarea durerilor de cap, dinți, crampe menstruale, a durerilor în cazul artritei sau pentru tratarea febrei. Conform Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) medicamentele pentru care se cere suspendarea autorizației au alternativă terapeutică, conform informaților furnizate de instituția amintită la solicitarea publicației Europa Liberă.

„Există alte produse echivalente în piață, astfel încât suspendarea autorizațiilor acestora nu va ridica probleme de întrerupere a tratamentelor”, adaugă ANMDMR. Din lista de medicamente 46 sunt autorizate și în România și doar 7 sunt pe piață în acest moment. E vorba despre două medicamente OTC (eliberate fără rețetă – un antiinflamator și un antidiareic) și încă cinci care se eliberează cu rețetă.

Unul dintre ele, care are două variante de concentrații, este folosit pentru tratamentul cancerului, iar altele sunt pentru infecții fungice și pentru prostată. Europa Liberă publică din aceași sursă numele medicamentelor și al farmaciilor în care se comercializează. Astfel de la Dr. Max Pharma – medicamentul Loperamid Dr.Max – capsule de 2 mg – pentru tratamentul diareei.

De la Nutra Essential este medicamentul Ibuprofen Nutra Essential – 400 mg antiinflamator, de la Lannacher Heilmittel Ges.m.b.H. – medicamentul Gerocilan – comprimate filmate de 5 mg – pentru tratamentul prostate; de la Lannacher Heilmittel Ges.m.b.H. – medicamentul Gerocilan – comprimate filmate de 20 mg – pentru tratamentul prostatei.

De la Mylan Pharmaceutic als Limited – medicamentul Erlotinib Mylan – comprimate filmate în concentrații de 100 g – pentru tratamentul cancerului, de la Mylan Pharmaceutic als Limited – medicamentul Erlotinib Mylan – comprimate în concentrații de 150 g – pentru tratamentul cancerului; de la Viatris Limited – medicamentul Posaconazol Viatris suspensie orală – 40 mg – pentru tratarea unor infecţii fungice.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending