Contactează-ne

Actualitate

Medic de medicină genetică, la spital

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Spitalul Roman a fost înființat un cabinet de medicină genetică ■ specialitatea investighează și tratează bolile ereditarete ■

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman este preocupată de îmbunătățirea servicilor medicale oferite, anunțând înființarea unei noi specialități: Genetica Medicală, cabinet la care a fost angajată Larisa Călianu Iorga.

Este medic specialist și poate fi găsit în ambulatoriul unității sanitare, la camera 22 (parter), de luni până vineri, între orele 11.30-15.00. „Răspundem astfel solicitărilor pacienților noștri privind înființarea acestei specialități și extindem investigațiile asigurând servicii complexe și de calitate.

Programările privind această specialitate se pot face la numărul de telefon 0761/133. 999 sau pe platforma de programare online. Genetica medicală este o specialitate clinică distinctă, care se ocupă cu diagnosticul și îngrijirea pacienților cu boli genetice (ereditare), precum și de familiile lor prin sfat genetic, diagnostic prenatal, screening neonatal sau diagnostic presimptomatic.

Patologiile determinate sau condiționate genetic sunt diverse, afectând orice sistem sau organ, la orice vârstă. Așadar, acestea sunt întâlnite în aproape toate specialitățile medicale. Aproximativ 5-8% din nou-născuți manifestă o boală genetică și cel puțin 30-40% din indivizi vor dezvolta pe parcursul vieții o maladie cu determinism genetic.

În cadrul consultului genetic se realizează evaluarea clinică a bolnavului, emiterea unui diagnostic, se stabilește natura sau componența genetică a bolii respective și se acordă sfatul genetic. Direcția de acțiune a medicului genetician este către o medicină predictivă, preventivă, proactivă și participativă”, anunță conducerea unității sanitare romașcane.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending