Contactează-ne

Actualitate

Maşini electrice, cîte ar cumpăra primăria

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local din acest an se află un proiect ce vizează înlocuirea parcului auto cu maşini electrice ■ s-ar dori 10 autoturisme prin Programul Rabla Plus, în valoare de 196 500 euro, cu un ecotichet de 450.000 lei ■

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţei consiliului local de miercuri, 22 decembrie, care va avea loc, în cadru festiv, la Hotel Roman, printre cele nu mai puţin de 25 proiecte de hotărîre se află şi unul referitor la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic şi asigurarea contribuţiei proprii necesare achiziţionării autovehiculelor noi în cadrul programului “.

În expunerea de motive a proiectului se explică motivele achiziţionării de către municipalitate a unor maşini electrice, în valoare de 196.500 de euro. Şase autoturisme electrice ar urma să ajungă la Poliţia Locală Roman, pentru a se asigura o mai bună mobilitate a patrulelor la intervenţii pentru siguranţa cetăţenilor, unul la Serviciul Situaţii de Urgenţă şi Protecţie Civilă, unul la Direcţia de Asistenţă Socială, necesar la efectuarea anchetelor pe teren şi a deplasărilor la locaţiile aparţinînd direcţiei.

Un alt autoturism ar urma să fie repartizat Direcţiei Tehnice şi Investiţii, pentru deplasarea în teren la obiectivele aflate în curs de execuţie şi unul la Direcţia Administrativă, pentru a asigura aprovizionarea şi solicitările celorlalte servicii şi direcţii. Prin achiziţia acestor autovehicule electrice se are în vedere înlocuirea parţială a parcului auto aparţinînd Primăriei Roman. Se are în vedere faptul că autoturismele existente consumă mult combustibil tip motorină/benzină, avînd o vechime de peste 10 ani.

Valoarea estimată necesară pentru achiziţionarea acestor 10 autovehicule este de aproximativ 196.500 euro cu un ecotichet în cuantum de 450.000 lei în conformitate cu  programul amintit. Pentru a putea fi aprobat, proiectul de hotărîre are nevoie de majoritate absolută, respectiv  11 voturi din cele 21 voturi, dacă de la şedinţă nu lipseşte nimeni.

E de presupus că proiectul va trece, ţinînd cont de noua majoritate în curs de formare, respectiv de opt voturi ale PNL, la care se adaugă şase voturi ale PSD. Dacă ţinem cont şi de faptul că ar fi şi un vot de la Pro România, nu există nici un impediment în a trece proiectul de hotărîre amintit.

S-ar putea ca şi cei doi consilieri ai ÎPM-ului să nu se împotrivească înlocuirii parcului de maşini. Singurele voturi în discuţie ar urma să fie cele ale USL-ului, dar indiferent cum vor vota cei patru aleşi locali ai acestui partid,  proiectul este ca şi trecut.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending