Contactează-ne

Actualitate

Manifestări prilejuite de Ora Pământului

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ acțiunile s-au desfășurat în Parcul Municipal, începând cu un tur ciclist ■ au fost aprinse candele și a fost marcat simbolul Ora Pământului „60+” în zona adiacentă debarcaderului ■ timp de o oră, la instituțiile publice din Roman a a fost stins iluminatul ornamental ■

Și anul acesta, municipiul Roman s-a alăturat, sâmbătă, 23 martie, manifestărilor legate de Ora Pământului, cel mai mare eveniment global dedicat schimbărilor climatice, prin organizarea mai multor manifestări la nivel de comunitate și oprirea iluminatului timp de o oră. Iată pogramul întocmit de conducerea administrației locale.

De la ora 19,30 a fost un tur ciclist, traseuul fiind Parc Municipal – str. Eternității – str. Mihai Viteazul, giratoriul Sagna – str. Islazului – str. Bogdan Dragoș – str. Renașterii – str. Matei Millo – str. Moldovei – str. Vasile Lupu – Complexul de Agrement Moldova – str. Victor Hugo – str. Alexandru cel Bun – b-dul. Roman Mușat – giratoriu Republicii, str. Eternității, Parc Municipal.

În intervalul orar 20.15 – 20.30 au fost aprinse candele și a fost marcat simbolul Ora Pământului „60+” în zona adiacentă debarcaderului din Parcul Municipal Roman, iar în intervalul orar 20.30 – 21.30 a fost organizat un moment artistic,la lumina lumânărilor, susținut de Dance Studio Step-Up și Clubul de Canto Nobless.

Totodată, cu prilejul Orei Pământului, municipalitatea a întrerupt iluminatul ornamental la instituții și obiective publice, respective Primăria Roman, Casa Căsătoriilor, Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, Muzeul de Artă și statuia lui Ștefan cel Mare din sensul giratoriu de la „Favorit”.

„Sâmbătă, 23 martie am marcat Ora Pământului, un moment simbolic prin care demonstrăm grija și respectul față de mediul înconjurător. A fost mai mult decât un eveniment. Ne-am alăturat mișcării globale, în care fiecare dintre noi poate juca un rol important.Anul acesta, ne-am întâlnit în Parcul Municipal pentru a da startul unei seri speciale.

Programul organizat de colegii de la Biroul monitorizare mediu a început cu turul ciclist, sprijinit de Poliția Locală. A fost o oportunitate de a ne bucura împreună de frumusețea orașului nostru pe două roți, promovând în același timp un stil de viață sănătos și sustenabil. A fost marcat simbolul «60+» prin aprinderea lumânărilor.

Acest gest simplu, dar profund, ne reamintește că fiecare acțiune contează în lupta împotriva schimbărilor climatice. Și pentru că ne-am dorită facem din această seară una cu adevărat memorabilă, ne-am bucurau și de un moment artistic, pregătit de copiii de la Clubul de Canto Nobless și Dance Studio Step Up”, a declarat primarul municipiului, Leonard Achiriloaei.

La manifestări a participat și deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, viitorul candidat la PNL la alegerile locale din luna iunie. Evenimentul „Ora Pământului” – „Earth Hour”, organizat anual în întreaga lume la finalul lunii martie, promovează reducerea consumului de energie și resurse, trecerea la sursele regenerabile de energie, mișcarea în aer liber, activitățile sportive, reciclarea și schimbarea obiceiurilor de consum.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending