Contactează-ne

Actualitate

UPDATE: Mandatul primarului de Roman a încetat prin ordin de prefect. Reacţia lui Micu

Știre publicată în urmă cu

în data de

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a semnat, luni, 3 august, ordinul de încetare a mandatului primarului municipiului Roman, Lucian Micu. Ordinul poate fi atacat în instanţă în termen de 10 zile. Lucian Micu a fost declarat incompatibil prin decizie definitivă a Înaltei Curţi.

Vom reveni.

UPDATE – Primarului Micu i se trag toate problemele din perioada 2012-2016 cînd a fost şi consilier local şi viceprimar, dar a făcut parte şi din consiliul de administraţie al Spitalului Roman. Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat, l-a declarat incompatibil şi după lupte în instanţă care au durat ceva timp Înalta Curte a dat o sentinţă definitivă în favoarea ANI. Prefectul de Neamţ a declarat în conferinţa de presă menţionată că întârzierea acuzată de unii privind emiterea unui ordin a fost determinată exclusiv de dorinţa de a primi toate informaţiile şi adresele solicitate de la instituţiile care au avut un cuvânt de spus, din punct de vedere legal, legat de situaţia primarului de Roman. Iar ordinul a fost emis în termenul legal impus de legislaţia în vigoare, a mai precizat prefectul de Neamţ. Rămâne de văzut dacă Lucian Micu va putea sau nu candida pentru un nou mandat de primar la Roman, stabilirea acestui lucru nefiind în “apanajul” Prefecturii Neamţ, conform celor declarate în conferinţa de presă susţinută luni, 3 august.

UPDATE 2: “Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar al municipiului Roman. Aștept și hârtia oficială, așa cum este firesc. Decizia sa nu schimbă cu nimic planurile mele. Voi candida, pentru că am muncit în acești trei ani pentru Roman și vreau să continui să-mi duc proiectele la bun final. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acest prim mandat și sunt sigur că voi ști să-i țin aproape pe cei care merită și în următorul. PS: voi continua ca, de pe această pagină, să vă țin la curent cu activitatea mea și a echipei care construiește pentru Roman!”, a postat pe Facebook Lucian Micu.

Advertisement
Trending