Contactează-ne

Prima pagină

„Mă voi axa pe ceea ce îmi doresc și pot realiza“. Micu, edil cu probleme trecute, este candidatul PSD la Primăria Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ Lucian Micu a anunțat că intră reintră în politică, dorind șefia administrației din partea social-democraților ■ în urmă cu câțiva ani, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate ■

Lucian Micu, fostul primar liberal al Romanului, care a fost demis acum câțiva ani, chiar pe final de mandat din cauză de incompatibilitate, „reorientat” și trecut în barca PSD încă de pe vremea ex-președintelui Ionel Arsene, a anunțat luni, 22 ianuarie, pe pagina de Facebook, că este pregătit pentru reintrarea în politică.

După ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil, au urmat procese pierdute de Micu, iar perioada în care i se interzicea să mai acceadă într-o funcție aleasă a expirat. În aceste condiții, a decis să se înscrie în cursa pentru fotoliul de edil-șef al Romanului în campania din 2024, fiind susținut de PSD.

„Am spus, acum ceva vreme, că dacă voi lua o decizie de a mă întoarce în viața publică atunci voi fi primul care va lămuri lucrurile. Așa mi se pare cel mai corect. Am avut parte de trei ani și ceva fără să mă mai implic, deși, în multe momente, mi-am dorit să fac ceva, orice să ne fie mai bine. E mult să spun că am fost «curtat» de partidele importante, dar – prin prisma a ceea ce am făcut eu în cei trei ani de mandat – au fost oameni care mi-au recunoscut implicarea și m-au dorit alături de ei.

Unii mai mult, unii pentru că eram convenabil, fiecare avea «dreptatea» sa. Eu am, la rândul meu, opțiunea mea și mi-o asum. Am fost, astăzi, desemnat candidat la funcția de primar din partea PSD. De când am început discuțiile dacă (mai) vreau sau nu să îmi dedic timp pentru binele Romanului, am avut o discuție în familie. Ea este cea mai importantă și o să fie, indiferent de rezultatul alegerilor.

Am plecat din afacerea familiei la Primăria municipiului Roman, apoi tot acolo m-am întors și nu mă plâng, ba din contra, am avut timp pentru ei și a contat foarte mult, pentru noi toți. Știu că și celelalte partide importante în oraș, ca PNL sau USR, au și ei candidații lor, un lucru firesc, iar în perioada următoare sunt sigur că își vor asuma și ei numele lor.

Până la urmă, dumneavoastră, cei care mergeți la vot, decideți soarta unui oraș! Eu nu mă voi schimba pentru nimeni, nici nu am cum la vârsta asta!”, a postat Lucian Micu, care promite că în zilele următoare va dezvălui și opinia legată de motivul pentru care PSD l-a ales drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Roman.

„Următoarea discuție va fi despre incendiul cauzat de o candelă aprinsă de la Spitalul Județean Neamț, la două săptămâni de când eram numit manager interimar. Nu voi mai reveni asupra acestor subiecte, de acum eu mă voi axa pe ceea ce îmi doresc și pot realiza pentru Roman! Și o voi face din inimă, ca pentru cel mai bun prieten, pentru că orașul nostru merită asta!”, a spus Lucain Micu.

Lucian Micu a fost primar liberal, până în data de 3 august 2020, când prefectul de atunci, liberalul, George Lazăr a fost nevoit, după 6 luni de tergiversări, să semneze ordinul de demitere din funcție, pe motive de incompatibilitate a propriului primar, din cauză că în perioada 2012-2016 a fost consilier local și  viceprimar, dar a făcut parte şi din CA al Spitalului Roman, semnalare făcută la ANI de către o persoană decedată, în august 2014.

Așa cum se știe și după cum reprezentanții partidelor au declarat deja, Lucian Micu se va bate pentru Primăria Roman, cel mai probabil, cu deputatul Laurențiu Leoreanu, din partea PNL, lucru anunțat deja de președintele George Lazăr, într-o emisiune televizată. Din partea USR, candidatul potențial se pare că rămâne actualul viceprimar Radu Samson. Se va vedea care vor fi candidații susținuți de alte formațiuni.

 

 

 

 

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending