Contactează-ne

Prima pagină

M-am turmentat, dar m-am şi hotârât: Votez domn’ preşedinte. Să trăiţ(i)!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mai întâi de toate îmi fac autocritica: ca un câine nerecunoscător, (câine de pază al democraţiei?!), în ignoranţa mea am muşcat până acum mâna care m-a hrănit, îmbrăcat şi spălat timp de patru ani cât timp domn preşedinte a muncit până în miez de noapte la Consiliul Judeţean, deranjat duios doar de jurnaliştii care treceau “întâmplător” prin zonă şi îl “suprindeau” cum cu gene ostenite sufla în lumânare abia după ce semna şi ultimul contrăcţel cu bani europeni.

 

Era trecut bine de miezul nopţii, iar eu dormeam ca un nesimţit şi nu ştiam că EL lucrează pentru mine. Nici ceasul Lui nu ştia, că arăta altă oră decât miezul nopţii. Dar gata. De azi înainte voi fi cel mai câine de pază al lu’ domn preşedinte şi al voturilor pe care îmi doresc să le obţină la alegerile ce vin. Să ne binecuvînteze voturile (ne)numărate cu acelaşi căpitan de judeţ. Am zis!

 

Ce “cozmanC(i)UCI”, “gavrileşti” şi “zahareşti” sau “arcăniţe” nerecunoscătoare şi fugare din partidul multiubitului nostru preşedinte? Niciunul nu-i ca EL! Cum pune el caşcheta pe-o ureche şi pleacă dis-de-dimineaţă până…. hăt în crucea nopţii cu asfaltatorii pe drumurile judeţului de fug toate gropile din carosabil numai când aud numele lui…

 

De ce votez domn preşedinte să fie tot domn preşedinte? Păi nu îl sun pe EL dacă am de mutat vreun frigider sau vreo maşină de spălat şi nu vine EL să mă ajute, cum l-am văzut că a cărat pe scări aparatul de testare de la Spitalul Judeţean? Păi dacă mi se înfundă vreo ţeavă nu vine EL cu caşcheta lui şi cu domn director de la compania de apă, să se bage în groapă să rezolve avaria? Că l-am văzut cu toţii că aşa face.

 

Păi dacă mi se face dor să urc pe Ceahlău nu îmi împrumută EL costumul de ginerică şi pantofiorii de lac să alunec pe piatra netedă de pe Toaca aşa cum l-am văzut pe EL în campanie? Nu mai zic că duminica nu mă mai duc la biserică pentru că îmi ajunge să stau pe facebook şi să mă uit la pozele cu EL când făcea turul mănăstirilor pentru a pupa icoane şi moaşte. Credeţi că la voturi se gândea EL? Nu, sigur se ruga şi pentru sănătatea mea, umil votant şi cotizant la bugetul din care o să-mi facă nu unul, ci zece spitale modulare, să moară COVID-ul de ciudă.

 

Deocamdată, dacă mi se face rău, până e gata spitalul mă uit la poza cu EL aducând un container, sau două, şi mă rog să mă vindec. Şi mă vindec sigur. Şi singur. Îmi mai trebuie cablu TV dacă domnu’ preşedinte rămâne domnu’ preşedinte? Nu. Seara sigur se pune EL pe LIVE şi pot să văd cum mai trosneşte un prefect sau, de ce nu, poate un ziarist impertinent, asta acţiune, nu Moroşanu şi pârliţii lui de liberali, iar după miezul nopţii mă uit la ultima ecranizare a romanului de succes “Suge-o Ramona”, în regia lui…, mă rog într-o regie. Asta e. M-am hotărât: votez domn preşedinte preşedinte.

 

P.S.1: Orice asemănare cu vreun personaj real e doar în mintea dumneavoastră.

 

P.S.2: Dacă domn preşedinte rămâne preşedinte, după textul acesta sper să îmi accepte CV-ul depus la firma lui cumătru pentru postul de ajutor de “şofer” de roabă. Am înţeles că e primul pas, absolut necesar, într-o carieră care să culmineze/fulmineze cu un post de director la o companie de stat. Sau poate prind un schimb de candidatură cu vreun alt domn, să apuc că candidez la Primăria Giurgiu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. paul

    5 septembrie 2020 at 3:05 PM

    Decat cu ‘vom face,vom avea,va promit ca,suntem hotarati sa”….,mai bine cu ce vad facut!Sa ai prefect care sa nu faca nimic,sa puna numai talpi,nu mai comentez nimic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending