Contactează-ne

Prima pagină

M-am turmentat, dar m-am şi hotârât: Votez domn’ preşedinte. Să trăiţ(i)!

Știre publicată în urmă cu

în data de

Mai întâi de toate îmi fac autocritica: ca un câine nerecunoscător, (câine de pază al democraţiei?!), în ignoranţa mea am muşcat până acum mâna care m-a hrănit, îmbrăcat şi spălat timp de patru ani cât timp domn preşedinte a muncit până în miez de noapte la Consiliul Judeţean, deranjat duios doar de jurnaliştii care treceau “întâmplător” prin zonă şi îl “suprindeau” cum cu gene ostenite sufla în lumânare abia după ce semna şi ultimul contrăcţel cu bani europeni.

 

Era trecut bine de miezul nopţii, iar eu dormeam ca un nesimţit şi nu ştiam că EL lucrează pentru mine. Nici ceasul Lui nu ştia, că arăta altă oră decât miezul nopţii. Dar gata. De azi înainte voi fi cel mai câine de pază al lu’ domn preşedinte şi al voturilor pe care îmi doresc să le obţină la alegerile ce vin. Să ne binecuvînteze voturile (ne)numărate cu acelaşi căpitan de judeţ. Am zis!

 

Ce “cozmanC(i)UCI”, “gavrileşti” şi “zahareşti” sau “arcăniţe” nerecunoscătoare şi fugare din partidul multiubitului nostru preşedinte? Niciunul nu-i ca EL! Cum pune el caşcheta pe-o ureche şi pleacă dis-de-dimineaţă până…. hăt în crucea nopţii cu asfaltatorii pe drumurile judeţului de fug toate gropile din carosabil numai când aud numele lui…

 

De ce votez domn preşedinte să fie tot domn preşedinte? Păi nu îl sun pe EL dacă am de mutat vreun frigider sau vreo maşină de spălat şi nu vine EL să mă ajute, cum l-am văzut că a cărat pe scări aparatul de testare de la Spitalul Judeţean? Păi dacă mi se înfundă vreo ţeavă nu vine EL cu caşcheta lui şi cu domn director de la compania de apă, să se bage în groapă să rezolve avaria? Că l-am văzut cu toţii că aşa face.

 

Păi dacă mi se face dor să urc pe Ceahlău nu îmi împrumută EL costumul de ginerică şi pantofiorii de lac să alunec pe piatra netedă de pe Toaca aşa cum l-am văzut pe EL în campanie? Nu mai zic că duminica nu mă mai duc la biserică pentru că îmi ajunge să stau pe facebook şi să mă uit la pozele cu EL când făcea turul mănăstirilor pentru a pupa icoane şi moaşte. Credeţi că la voturi se gândea EL? Nu, sigur se ruga şi pentru sănătatea mea, umil votant şi cotizant la bugetul din care o să-mi facă nu unul, ci zece spitale modulare, să moară COVID-ul de ciudă.

 

Deocamdată, dacă mi se face rău, până e gata spitalul mă uit la poza cu EL aducând un container, sau două, şi mă rog să mă vindec. Şi mă vindec sigur. Şi singur. Îmi mai trebuie cablu TV dacă domnu’ preşedinte rămâne domnu’ preşedinte? Nu. Seara sigur se pune EL pe LIVE şi pot să văd cum mai trosneşte un prefect sau, de ce nu, poate un ziarist impertinent, asta acţiune, nu Moroşanu şi pârliţii lui de liberali, iar după miezul nopţii mă uit la ultima ecranizare a romanului de succes “Suge-o Ramona”, în regia lui…, mă rog într-o regie. Asta e. M-am hotărât: votez domn preşedinte preşedinte.

 

P.S.1: Orice asemănare cu vreun personaj real e doar în mintea dumneavoastră.

 

P.S.2: Dacă domn preşedinte rămâne preşedinte, după textul acesta sper să îmi accepte CV-ul depus la firma lui cumătru pentru postul de ajutor de “şofer” de roabă. Am înţeles că e primul pas, absolut necesar, într-o carieră care să culmineze/fulmineze cu un post de director la o companie de stat. Sau poate prind un schimb de candidatură cu vreun alt domn, să apuc că candidez la Primăria Giurgiu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. paul

    5 septembrie 2020 at 3:05 PM

    Decat cu ‘vom face,vom avea,va promit ca,suntem hotarati sa”….,mai bine cu ce vad facut!Sa ai prefect care sa nu faca nimic,sa puna numai talpi,nu mai comentez nimic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

La spital, tentativă de omor cu cuţitul

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ altercaţia cu cuţite a avut loc în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Roman ■ victima agresiunii a suferit leziuni vindecabile în 18 - 20 de zile de îngrijiri medicale ■ încadrarea a fost schimbată în atentat la viaţă ■

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ au finalizat urmărirea penală şi au trimis la instanţă dosarul agresiunii cu cuţite din sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului municipal Roman.

Totul s-a întîmplat cu circa un an şi jumătate în urmă, iar dosarul a fost la Roman. Ulterior încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în atentat la viaţă, iar cauza a ajuns la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Neamţ. Pe 3 martie 2021, Dumitru Ionel Udilă, de 43 de ani, din Roman, a fost trimis în judecată pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Conform actelor de urmărire penală incidentul care era să se lase cu moarte de om a avut loc pe 4 septembrie 2019, aproape în zori, cînd a avut loc o încăierare între mai mulţi bărbaţi, aceştia folosindu-se şi de cuţite, confruntarea fiind surprinsă de camerele de luat vederi ale unităţii.

Un comunicat de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman de la acel moment relata circumstanţele în care s-a produs încăierarea. „În dimineaţa zilei de 4 septembrie 2019, în jurul orei 02.40, în sala de aşteptare a Centrului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal Roman a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Un bărbat în vîrstă de 20 de ani s-a prezentat la CPU cu dureri abdominale şi în satre avansată de ebrietate.

După aproximativ 20 de minute, după ce acestra a ajuns la spital, în timp ce se afla în sala de aşteptare, s-a prezentat un alt tînăr, furios, care a sărit la el cu un cuţit. La alercaţie au participat şi alţi aparţinători, atît din partea pacientului, cît şi cîţiva prieteni ai agresorului. În urma incidentului, un bărbat în vîrstă de 38 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, o plagă tăiată de cuţit în zona scalpului parietal sting.

Un alt bărbat, în vîrstă de 39 de ani, s-a ales cu o plagă tăiată de cuţit, la mîna stîngă, fiindu-i afectate degetele I şi II. Ambii pacienţi, după ce au fost trataţi de medicii de la CPU au plecat la domiciliu cu indicaţii de tratament. Menţionăm că nici un cadru medical nu a fost rănit, dar din cauza agitaţiei produse în jurul incidentului, actul medical nu s-a putut desfăşura în condiţii optime. Nu este normal ca aceste reglări de conturi să aibă loc în incinta unui spital, unde personalul medical trebuie să-şi desfăşoare activitatea în linişte.

Consultarea şi diagnosticarea pacienţilor nu trebuie să se desfăşoare în condiţii de stres. Menţionăm că a fost apelat serviciul unic de urgenţă 112 pentru asigurarea climatului de linişte şi ordine în incinta CPU Roman, poliţiştii desfăşurînd o anchetă pentru stabilirea cauzelor altercaţiei dintre cele două grupuri“, se arăta în comunicatul de presă al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

Cele două grupuri care s-au încăierat sînt de etnie rromă. Purtătorul de cuvînt al Poliţiei Neamţ, Dimitrie Mocanu, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un echipaj şi se făceau cercetări referitoare la circumstanţele în care a avut loc altercaţia între cele două grupuri de rromi.

„La data de 4 septembrie 2019 poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Roman au fost sesizaţi de către personalul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman despre faptul că în incinta CPU Roman a exista o agresiune între doi bărbaţi. Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că în timp ce un bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman se afla în sala de aşteptare a CPU ar fi fost agresat fizic cu un obiect tăietor-înţepător de către un alt bărbat în vîrstă de 41 de ani din Roman (o rudă a tînărului de 20 de ani care a venit cu dureri de stomac – n.r.).

De precizat este faptul că leziunile suferite nu au fost de natură să-i pună viaţa în pericol celui înţepat. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea unor obiecte periculoase. Investigaţiile se desfăşoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman“, menţiona Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că prin natura lor, leziunile au pus în pericol viaţa victimei. A fost momentul în care cauza a trecut din curtea Parchetului Roman, în cea a Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, cercetările continuînd pentru săvîrşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Împotriva inculpatului nu s-a luat nici un fel de măsură preventivă, el fiind cercetat în stare de libertate, la fel fiind trimis şi în judecată. De acum înainte, timp de două luni, cauza va fi în procedură de Cameră preliminară, cînd se va verifica legalitatea actului de inculpare. Ulterior, procesul care are loc la Tribunalul Neamţ intră în linie dreaptă şi continuă cu administrarea probatoriului şi audierile de martori, în vederea stabilirii vinovăţiei sau nevinovăţiei inculpatului.

Rămîne de văzut ce vor stabili judecătorii la finele procesului. Indiferent de soluţie, aceasta nu va fi definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău de oricare dintre părţile interesate, incusiv procurorii.

Citește știrea

Actualitate

Călugăr, ciudat mesaj: „Nu tolerez pedofilia!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ „Pentru liniştea Bisericii... cuk spunea un celebru pedofil în viaţă nu dam nume k se ştie... nu, cirnelush?. Nu tolerez pedofilia! Nici zoo!“, a postat pe Facebook Hristom Filipescu, fost stareţ al Schitului Maria Magdalena ■ în mesaj, a cesta susţine că va pleca la Athos, pentru a se pocăi ■

Fostul stareţ al Schitului Maria Magdalena dn Ţibucani, judeţul Neamţ, Hrisostom Filipescu, ierodiacon acum mai mulţi ani la seculara Mănăstire Secu, a postat astăzi pe contul de socializare un mesaj ciudat, în care face publice considerente personale despre pedofilie şi despre ce vrea să facă în viitorul apropiat.

Preotul – călugăr este extrem de apreciat de credincioşii din Neamţ şi Moldova, postările sale despre religie, credinţă şi viaţa duhovnicească având sute de mii de distribuiri. Acum spune că va pleca la Muntele Athos, pentru a se „pocăi“.

În 2018, Hrisostom Filipescu, a dispărut fără urmă, după ce avusese nişte opinii critice la adresa bisericii, „reapărând“ anul viitor, aflându-se că urmase un tratament medical în Germania. Din cele scrise în ultima postare pare că nu trece printr-o perioadă fastă a existenţei sale, reieşind că era în drum spre Bucureşti, de unde va merge spre Grecia şi că ar fi ţinta unor ameninţări din partea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Iată şi ce spune Hrisostom Filipescu pe Facebook, cu menţiunea că textul ce ar avea ca titlu „Tac. Iert. Iubesc“ are mai multe greşeli de scriere, poate nu voite, pentru că anumite litere sunt înlocuite din simplul motiv că se află lângă altele pe tastatura unui telefon sau laptop, fiind atinse involuntar. „Tac. Iert. Iubesc…“ Pentru «liniştea Bisericii»…cuk spunea un celebru pedofil în viata, nu dam nume k se ştie… nu, cirnelush? Nu tolerez pedofilia! Nici zoo! Sorry! Dont hate me! Plec în Athos să mă pocăiesc! Nu mai merit nimic… nu sunt vrednic… sunt bolnav psihic… Tocmai am fost sunat de medicul meu psihistri să închid tot, să plâng, să îmi cer iertare public şi să nu mai am gânduri de suicid că nu voi obţine nimic prin circul acesta ieftin!“, a postat Filipescu pe Facebook.

Probabilă referire la fostul episcop Corneliu Bârlădeanu

Cel mai probabil, fostul stareţ, atunci când a scris „cirnelush“ a vrut să tasteze „cornelush“, cu referire la Corneliu Bârlădeanu, pe numele de mirean Cornel Onilă, fost episcop de Huşi, care este angrenat într-un uriaş scandal sexual, fiind acuzat că, alături de alţi înalţi prelaţi, ar fi violat foşti elevi de la un seminar. În acest caz penal, două dintre victime cer daune de 500.000 de euro.

În continuarea mesajului de pe Facebook, călugărul lasă de înţeles că ar fi ameninţat: „PS Timotei Prahoveanul mi-a scris acum pe whatsapp să văd lumina din viaţa oamenilor… Vă iubesc pe toţi! Nu am nevoie de medicaţie! Sunt cea mai bună versiune a mea de până acum. Voi închide Facebook că sunt akeninţat de 24h de sinod… şi voi păstra instagram unde voi pune din când în când poze cu peisaje din Athos… da, acolo nu au voie femeile. Nu înţeleg de ce.

Este discriminare! Misoginism mascat în evlavie… poveşti cu grădina maicii domnului… hmmm“. Postarea de pe contul preotului Hrisostom Filipescu se încheie cu remarci de genul că este trist, că nu mai are încredere în oameni, nici în el, că nu este doctor în teologie, dar că speră ca IPS Teofan, mitropolitul Moldovei, să-i dea binecuvântarea de a termina un doctorat Neuroştiinţe la UMF Carol Davila Bucureşti:

„Mă abţin, nu sunt doctor în teologie. Nici în exorcisme. Sunt doctorand în Neuroştiinţe la UMF Carol Davila din Bucureşti sub bagheta venerabilului maslestru al creierului şi a fiziologie umane, domnul profesor doctor Leon Zagrean. Sper să primesc binecuvântare de la IPS Teofan să îl finalizez. Mi-a spus ultima dată că sunt sensibil şi mă protejează ţinându-mă ascuns…

Îmi este greu! Nu mai am încredere în nimeni! Niciodată! Sunt foarte dezamăgit de oameni… de mine! Lăcrimez acum… sunt pe drum spre Bucureşti… nu protestaţi! Vă implor! O să îmi fie bine! Am îngerii cu mine… 8 zile din 7… Cu rugăciune şi binecuvântare, Hrisostom cel mic“. Iată şi un episod trecut din viaţa preotului. Hrisostom Filipescu a dispărut fără urmă de la schitul din Neamţ la finele lunii octombrie 2018, dar şi-a anunţat revenirea în ţară din germania, unde fusese la tratament, printr-un mesaj postat pe blogul său, unul datat 8 martie 2019:

„Iubiţi credincioşi şi dragi prieteni, Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absenţă, am ajuns cu bine în ţară. Sunt sănătos şi în ascultare faţă de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie şi v-aş fi foarte recunoscător dacă mi-aţi putea îngădui liniştea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale“.

Citește știrea

Actualitate

Comandant nou la Poliţia Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ comisarul şef Iulian Mihai Osoianu a fost desemnat să preia atribuţiile de inspector şef al IPJ Neamţ ■ decizia este valabilă cu începere de la data de 2 martie 2021 ■ asta după ce fostul comandant, Paul Tablan, a fost debarcat din funcţie, a doua oară ■

Poliţia Neamţ are un nou şef, din această săptămînă la comanda unităţii fiind numit comisarul şef Iulian Mihai Osoianu. Decizia este valabilă cu începere de la data de 2 martie 2021, cînd Osoianu a fost desemnat să preia atribuţiile de inspector şef al IPJ Neamţ. Ofiţerul făcea deja parte din echipa managerială a instituţiei, alături de comisarul şef Leonard Bibirig, ambii fiind împuterniciţi ai şefului IPJ Neamţ.

După înlăturarea cu repetiţie din funcţie a fotului şef, Paul Tablan, soluţia a fost ca unul din cei doi adjuncţi să preia comanda unităţii. Reamintim că la mijlocul lunii ianuarie 2021 Tablan a pierdut a doua oară funcţia, după ce instanţa supremă s-a pronunţat într-un litigiu pe care ofiţerul îl avea cu Ministerulu Administraţiei şi Internelor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat cîştig de cauză MAI, iar Tablan a fost debarcat de la conducere a doua oară într-o perioadă de 14 luni. Prima demitere a poliţistului din fruntea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ venea în noiembrie 2019. Printr-un ordin i se aducea la cunoştinţă că a fost destituit, dar fără a i se acorda vreo explicaţie, astfel că el l-a contestat şi a obţinut suspendarea lui la Curtea de Apel Bacău.

Decizia era executorie, astfel că fostul comandant revenea în fruntea structurii. După prima demitere, considerînd-o abuzivă, mai ales că era în concediu cînd a fost dispusă, comisarul Tablan şi-a dat în judecată şefii, deschizînd două acţiuni, una pentru suspendarea ordinului, care i-a adus cîştig de cauză la Curtea de Apel Bacău, iar cealaltă pentru anularea ordinului.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamţ, la Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal pe 20 ianuarie 2020, poliţistul chemând în instanţă Ministerul Afacerilor Interne, reprezentat prin ministrul Marcel Vela, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin chestor principal de poliţie Liviu Vasilescu, dar şi Inspectoratul de Poliţie Neamţ, prin comisarul care l-a înlocuit, Neculai Catană. Pîrît în dosar este şi Oficiul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), instituţia care nu a mai atribuit certificatul lui Paul Tablan, esenţial pentru a deţine o funcţie de conducere.

Adică, motiv de demitere. Judecata a trenat din cauza suspendării activităţii instanţelor pe motiv de criză sanitară, după care Tribunalul Neamţ şi-a declinat competenţa de soluţionare către Curtea de Apel Bacău. Poliţistul a fost demis după ani de zile în care controale şi verificări dispuse la instituţia pe care a condus-o nu au scos la iveală nimic imputabil. Numai în timpul guvernării PSD, ministrul de Interne, Carmen Dan, a trimis de două ori Corpul de Control la Piatra Neamt. Pentru că, cel mai probabil, nu s-a găsit un alt mod de a-l înlătura s-a recurs la o soluţie de avarie, una „cusută cu aşă albă“ şi cu implicaţii pentru viitorul profesional al poliţistului.

Nu i-a fost prelungit certificatul ORNISS, care se reînnoieşte din patru în patru ani şi permite accesul la informaţii clasificate. Fără acest certificat, nici un ofiţer nu poate lucra în structurile operative. Despre schimbarea lui Paul Tablan s-a vorbit că ar fi avut şi substrat politic, ca urmare a faptului că a „deranjat“ pe cineva sau pe mai mulţi.

Citește știrea

Trending