Contactează-ne

Actualitate

Lucrările de primăvară necesare pentru amenajarea grădinii tale

Știre publicată în urmă cu

în data de

O dată cu venirea primăverii este necesar să faci anumite lucrări care nu doar că ajută estetic la un decor minunat, dar sunt benefice pentru regenerarea corespunzătoare a grădinii tale.

Etape în realizarea lucrărilor la pomi

Când iarna începe să piardă din putere și se apropie vremea mai caldă și dezghețul, trebuie să iei în calcul că urmează o perioadă în care vei avea de făcut anumite lucrări în gradina ta. În primul rând, o dată cu terminarea înghețului se vor toaleta copacii, înainte de a începe ca aceștia să vegeteze. Astfel vei obține un coronament sănătos și cu un aspect plăcut.

Folosește pentru asta o drujbă performantă și oferă pomilor din gradina ta forma pe care o dorești. Apoi sunt necesare lucrări de stropire, cu diferite substanțe, unele dintre acestea pentru prevenirea dăunătorilor, altele pentru a oferi substanțele nutritive necesare creșterii și dezvoltării pomilor. Se vor curăța trunchiurile de mușchi, dacă este nevoie, și se va aplica în partea de jos a trunchiului un amestec de var pentru a proteja pomul de la bază.

O drujbă corect selectată poate eficientiza considerabil timpul alocat lucrărilor de tăiere. Dacă încă nu ai în arsenal o astfel de unealtă poţi căuta în magazinele de specialitate mai multe detalii despre acestea. Este important să alegi corect drujba, în funcţie de volumul de lucru, astfel sarcinile de tăiere vor fi mult simplificate, dar şi rezultatele finale mulţumitoare.

Sursa de imagine: IULIIA GUSEVA / Shutterstock.com

Îngrijirea gazonului și a straturilor cu flori sau cu legume

Pentru îngrijirea gazonului este necesar ca primăvara să se execute niște lucrări de aerare a pământului și plantare de semințe noi, precum și utilizarea unui îngrășământ care să dea un start sănătos gazonului tău. Tunde-l apoi periodic cu niște cositoare pe benzină eficiente, pentru a te asigura că se face regenerarea totală a suprafeței, care după iarnă este posibil să aibă de suferit.

Sursa de imagine: Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Din păcate, cositoarea pe benzină nu primeşte atenţia necesară, cu toate că este o unealtă ce ajută la organizarea, eficientizarea şi optimizarea timpului alocat lucrărilor de tăiere a gazonului. Este uşor de utilizat, chiar şi de cei cu puţină experienţă în domeniul grădinăritului și are construcţie ergonomică. Utilizarea unei cositoare pe benzină va asigura autonomie de lucru iar sarcina va putea fi considerată chiar relaxanta.

La straturile de flori este nevoie să sapi pământul, tot pentru aerarea acestuia, în vederea dezvoltării armonioase a plantelor.Decorează grădina cu plante care înfloresc de la începutul primăverii și continuă, combinând tipurile de plante, cu plante care înfloresc pană târziu în toamnă. Dacă ai de plantat flori noi atunci fă-o când pământul este deja dezghețat. Pentru straturile de legume sau ierburi aromatice se aplică aceeași regulă, adică pământul trebuie să fie bine aerisit și dezghețat la plantare. Verifică atent caracteristicile fiecărei specii pentru a te asigura că respecți condițiile necesare dezvoltării lor.

Unele dintre ele se vor dezvolta din semințe, altele din răsaduri. Dacă ai construit un solar, atunci te poți considera norocos, deoarece plantarea poate fi făcută primăvara devreme. Și nu te gândi că o dată realizate aceste lucrări poți pune haina în cuier și nu mai ai treabă în grădină, deoarece aceasta necesită lucrări de întreținere în permanență.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending