Contactează-ne

Actualitate

Lucrări publice de sezon pentru modernizarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere din Piatra Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Principala preocupare a Primăriei Piatra Neamţ în această perioadă este lupta împotriva coronavirusului, însă nu neglijăm întreţinerea oraşului, realizând lucrări publice de sezon, pregătindu-l si pentru perioada când vor fi eliminate actualele restricţii.

O componentă importantă a programului de lucrări propus pentru acest an o reprezintă întreţinerea şi modernizarea străzilor. După încălzirea vremii, am început reparaţii punctuale cu asfalt ale străzilor afectate şi am modernizat, prin turnarea unui strat de covor asfaltic continuu, 8  străzi, pe toată suprafaţa sau pe tronsoanele degradate.

Astfel, am modernizat şi turnat covor asfaltic până acum, în această primăvară, pe următoarele străzi:

– Strada Gheorghe Doja

– Strada Dimitrie Bolintineanu

– Strada Valea Albă

– Strada  Ion Ionescu Dela Brad

– Strada Lunca Bistriţei

– Strada Subdărmăneşti

– B-dul Dacia

– Strada Aleea Tineretului.

Programul de întreţinere a străzilor continuă, repectând regulile pentru protejarea împotriva infectării, cu reparaţii punctuale acolo unde se impune, dar şi cu modernizări ale unor străzi care nu au avut niciodată asfalt. Strada Ion Sergentu, Strada Pietricica, Strada Lutăriei, Strada Schitului, Strada Stejarului, Strada Aleea Brazilor sunt prinse în programul propus pentru anul în curs, lista urmând a fi actualizată în funcţie de influenţa asupra bugetului generată de actuala criză sanitară.

„Suntem mobilizaţi la maximum pentru buna gestionare a epidemiei cauzată de noul coronavirus, dar ne preocupăm în paralel si de întreţinerea oraşului, mai ales pentru momentul în care vom depăşi această situaţie. Astăzi am făcut o nouă deplasare pe teren în zonele în care lucrăm sau în care sunt necesare investiţii. Avem un program de lucrări edilitare ambiţios propus pentru acest an, în care întreţinerea şi modernizarea străzilor ocupă un loc important. Chiar dacă bugetul anului în curs va fi influenţat negativ de actuala criză, iar sume importante de bani le direcţionăm pentru buna gestionare a epidemiei de coronavirus, sunt încrezător că vom reuşi să parcurgem şi în acest an o etapă importantă din programul multianual de modernizare a infrastructurii rutiere din oraşul nostru pentru atingerea obiectivului propus <Piatra-Neamţ – un oraş cu toate străzile asfaltate>. Lucrărilor realizate  din bugetul local pentru modernizarea infrastructurii rutiere li se vor adăuga în perioada următoare şi investiţiile din fonduri europene aprobate deja pentru finanţare”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Advertisement
Trending