Contactează-ne

Actualitate

Lucrări ale nemțeanului Victor Brauner, expuse la Veneția alături de cele ale unor pictori celebri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ tablouri ale pictorului nemțean se află expuse la Peggy Guggenheim Collection ■ în galerie mai pot fi admirate opere ale unor titani ai artei plastice mondiale: Dali, Picasso, Miró, Moore, Braque, Pollock, Warhol ■

Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, aflat în vizită de lucru în Italia, la o întâlnire dintre conducerea Comisiei de la Veneția (organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional n.r) și liderii de grup ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a vizitat Peggy Guggenheim Collection.

Este una dintre cele mai prestigioase galerii de artă din Peninsulă, iar aici parlamentarul USR de Neamț a avut surpriza și mândria să descopere operele artistului plastic Victor Brauner. Pictorul nemțean este expus la Veneția, alături de: Dali, Picasso, Miró, Moore, Braque, Pollock, Warhol. Și mulți alții.

„Victor Brauner este cel mai mare ambasador cultural al județului Neamț și al țării expus la Peggy Guggenheim Collection în Veneția. Sunt în acest oraș pentru întâlnirea anuală dintre conducerea Comisiei de la Veneția și liderii de grup ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei!

În drum spre întâlnire m-am oprit la acest muzeu extraodinar. Avem cu ce ne mândri. Victor Brauner spune atât povestea unui talent care a depășit granițele României, dar și povestea unei Românii de acum 90 de ani – o țară perfect sincronizată cu spațiul cultural european”, a consemnat parlamentarul nemțean USR, pe pagina de socializare.

Victor Brauner, născut la 15 iunie 1903, a fost unul dintre copiii lui Deborah și Herman Brauner, un fabricant de cherestea din Piatra Neamț. A studiat la Brăila, București și la Viena, Brăila și București. A murit în 12 martie 1966 la Paris. A fost pictor, sculptor și poet suprarealist, care a cochetat și cu unul din curentele  artistice nonconformiste – Dada, apărut în 1916 în Elveția și promovat la noi de Tristan Tzara.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending