Contactează-ne

Prima pagină

Locuri au fost, dar cheful de muncă a cam lipsit la bursa de job-uri

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Neamț au participat 78 de agenți economici, care au oferit 748 de job-uri ■ au participat 709 de persoane, dintre acestea 13 fiind refugiați ucraineni ■ au fost angajate pe loc de 53 de persoane, iar 219 au fost selectate în vederea încadrării ■

Și rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, vineri, 12 mai 2023, în cele trei mari zone urbane, Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, au demonstrat, încă o dată, că dezinteresul se accentuează de la un an la altul.

Cauzele fenomenului sunt multiple, între ele putând fi enumerate îmbătrânirea forței de muncă și că tinerii preferă să plece în străinătate. Altă problemă derivă din faptul că nu sunt personae calificate în meserii cerute pe piață, iar șomerii sunt interesați doar de viza pe carnet, care le dă siguranța că nu-și pierd ajutorul asigurat de stat.

Și așa se face că la bursele de muncă persoanele prezente „vin, văd și pleacă”. Potrivit comunicatului de presă al Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat 78 de agenți economici, din care 34 la Piatra Neamț, 29 la Roman și 15 la Târgul Neamț.

Ei au oferit 748 locuri de muncă vacante în construcții (zugrav, zidar, fierar-betonist, dulgher, lacătuș mechanic), în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte și servicii (în meserii precum vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, șofer). Potrivit comunicatului, cele mai multe locuri de muncă au fost oferite de agenții din municipiul reședință de județ.

La Piatra Neamț au fost anunțate 426 joburi, la Roman au fost oferite 236 locuri de muncă, iar la Târgul Neamț doar 86. La Bursa Generală a locurilor de Muncă au participat 709 de persoane, respectiv 342 la Piatra Neamț, dintre acestea 13 fiind refugiați ucrainieni. La Roman au fost 265 de personae și 102 la Târgu Neamț.

„Ca urmare a acestei acțiuni, un număr de 53 de persoane au fost angajate pe loc, din care patru cu studii superioare (doi ingineri mecanici, un inginer constructor și un inginer proiectant). Alte 219 persoane au fost selectate în vederea încadrării”, se mai precizează în comunicatul de presă al AJOFM Neamț.

La nivelul întregii țări, potrivit AGERPRES, au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă 25.133 de persoane care au „concurat” pe 33.399 de posturi oferite de 2008 angajatori. Conform sursei citate, la eveniment au fost prezenți și 220 de tineri cu risc de marginalizare socială şi 224 persoane refugiate din Ucraina.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending