Contactează-ne

Actualitate

Locuințe sociale, o investiție de peste 12 milioane de lei a Primăriei Roman

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cheile noilor apartamente au fost înmânate de primarul Leonard Achiriloaei ■ locuințele au una sau două camere și sunt distribuite în 3 corpuri de clădire ■ ele totalizează o suprafață de 2.802 metri pătrați ■ ansamblul locativ cuprinde și 1.940 alei pietonale cu pavele din beton ■ a fost amenajat și un loc de joacă ■

În ultima zi a lunii iunie, conducerea Primăriei Roman a dat în folosință 56  locuințe sociale din strada Islazului, totalizând o suprafață de 2.802 metri pătrați. Edilul șef al municipiului, Leonard Achiriloaei, susține că această repartiție era așteptată cu multă nerăbdare de foarte mulți romașcani,  care aveau nevoi locative urgente și se încadrează în cerințele prevăzute de Legea locuinței.

„Unitățile locative de pe strada Islazului au fost preluate de către persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de lege. Sunt 56 de locuințe noi, cu una sau două camere, distribuite în 3 corpuri de clădire, totalizând o suprafață de 2.802 metri pătrați. Fiecare cameră de zi și dormitor oferă condiții optime de cazare, fiind echipate cu parchet, uși, obiecte sanitare și centrală proprie individuală. Fiecare locuință este racordată și contorizată individual pentru rețeaua de gaz, rețeaua electrică și apă potabilă.

Se asigură astfel independența și confortul locatarilor. Am fost deosebit de atenți la amenajarea zonei exterioare, creând alei pietonale cu pavele din beton în suprafață de 1940 metri pătrați, locuri de parcare, un spațiu de joacă de 614 metri pătrați și o zonă special dedicată colectării deșeurilor menajere. Scopul nostru a fost de a oferi nu doar un cămin, ci și un mediu prietenos și sigur pentru toți rezidenții”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Investiția totală în acest proiect se ridică la valoarea de 12.466.819 lei, tva inclus, din care 2.352.980 lei au fost asigurați din bugetul local. De menționat faptul că și aceste locuințe sociale sunt administrate de către Direcția Municipal Locato, subordonată administrației publice locale. Mai  trebuie spus și faptul că printre cei 56 beneficiari ai locuințelor sociale din strada Islazului se numără și persoanele care au locuit în imobile ce nu mai prezită siguranță în exploatare. Sunt cele  din strada Sucedava 183, Dobrogeanu Gherea nr.1, Sucedava 212, Ștefan cel Mare 245 și Viitorului 56, menționate în anexa HCL 69 din 30 martie 2023, privind atribuirea cu prioritate a unor locuințe sociale unor persoane evacuate din imobile ce nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Repartizarea locuințelor sociale se face în baza Legii 114 a locuinței,din 1996, care stipulează faptul că de acest fond de locuințe răspund consiliile locale care trebuie să respecte prevederea potrivit căreia au acces la o locuință socială, în vederea închirierii, familiile cu un venit mediu lunar net, realizat în ultimele 12 luni sub nivelul venitului lunar per familie, pentru care se acordă ajutor social, potrivit legii, majorat cu 10%, venit corectat periodic de către Guvern,  în funcție de evoluția situației economice și sociale. Un astfel de venit se stabilește pe baza declarației de venit și a actelor doveditoare, potrivit prevederilor legale.

Locuinţele sociale se repartizează de către consiliile locale pe baza criteriilor stabilite anual de către CL,  legea vorbind despre următoarele categorii sociale: tineri căsătoriți, care au fiecare vârsta de până în 35 de ani, tineri proveniți din instituțiui de ocrorire  socială, care au împlint vârsta de 18 ani, invalizi de gr.I și II, persoane cu dizabilități, pensionari, veterani și văduve de război și alte persoane îndreptățite. La Roman a fost elaborat în acest an un Regulament de acordare a locuințelor sociale, pus în accord cu toate prevederile legale.

 

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. escu

    4 iulie 2023 at 10:24 AM

    sa vedeti cum vor arata dupa 6 luni……

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending