Contactează-ne

Prima pagină

Lipsa apei, motiv de contre politice între consilierii locali

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ consilierii romașcani, recenta ședință, au primit cu 20 de minute înainte documentația referitoare la renunțarea la serviciile ApaServ și trecerea la ApaVital ■ documentul de 275 de pagini a declanșat acuzații reciproce ■ în acest timp și locuitorii s-au împărțit în două tabere: a celor care consideră că plecarea la ApaVital e o soluție mai bună și a scepticilor ■ vicele Samson critică „Borduriada” de sfârșit de an ■

Unul din punctele „fierbinți” ale ședinței de CL din 18 decembrie a fost proiectul referitor la trecerea Romanului la ApaVital Iași. Viceprimarul USR, Radu Samson, s-a aflat în tabăra celor care a apreciat că un document de 275 de pagini referitor la contractul de delegare a serviciului către operatorul din județul vecin nu poate fi votat fără a fi temeinic studiat, iar faptul că a fost înmânat cu doar 20 de minute înainte de ședință îl determină pe să aprecieze că e vorba doar de „teatru politic”, lucru consemnat pe pagina de Facebook.

„Apă sau pavele? Pe strada Soldat Porojan se fac modernizări cu pavele și asfalt. 50 de metri mai sus, pe strada Tineretului, conducta de apă are peste 100 de ani vechime și se sparge de 2-3 ori pe lună. În timp ce se montează pavelele, în CL ni s-a cerut să votăm «mutarea la compania ApaVital»: 275 de pagini de contract de delegare, listă de bunuri de retur și alte documente, primite cu doar 20 de minute înainte de ședință.

Între documente nu e nicio hârtie semnată de ApaVital, niciun plan concret de implementare a tranziției la noul operator. Întrebat când estimează că va începe furnizarea apei de către ApaVital, dacă se aprobă proiectul, domnul primar răspunde cu o acuzație «dumneavoastră țineți cu ApaServ!»”. Nu știe un termen, vrea doar să pară că face ceva.

Cu voturi la limită, fără să fie citit de vreun consilier, proiectul a fost aprobat. Putem trece la ApaVital! Aștept și eu, alături de toți romașcanii, să avem apă non-stop. Mă tem însă că domnul primar doar vinde iluzii, cu gândul la alegerile din 2024. Face teatru politic în loc să facă investiții în conducte. Se va rezolva atunci când abordarea va fi una tehnică, nu politică”, este de părere Radu Samson.

Vicele, acuzat că e „avocatul ApaServ”

Acuzațiile din partea liberalilor nu au întârziat să apară, consiliera Roxana Iorga consemnând tot pe pagina de socializare,, critici la adresa edilului șef adjunct. „Recunoaștem cu toții că problema majoră a romașcanilor este lipsa apei primită la pachet cu bătaia de joc făcută, cu bună știință, de cei care se folosesc de oamenii de rând pentru a-i irita la maxim. Ne plângem că nu avem apă, că se scumpește din nou, că serviciile ApaServ sunt proaste.

Că Apaserv încasează bani buni de la romașcani și nu investește nimic, dar când cineva încearcă să rezolve problema, îl huiduim și-i punem în cârcă exact ceea ce dorește să rezolve! Astăzi (18 decembrie – n.r.) în ședința CL s-a dovedit, pentru a nu știu câta oară, cine nu-și dorește rezolvarea problemei! Dacă de la PSD, partidul care are ApaServul în visterie, ne așteptam să nu voteze proiectul inițiat de primarul blamat că nu ia atitudine… ce să vezi?

Avocatul Apaserv, domnul viceprimar, responsabil cu rezolvarea problemei apei la Roman, nu a votat scăparea din situația în care se află romașcanii, găsindu-și o serie de motive pe care nici colegul de partid, domnul Ionuț Corbu nu le crede. La întrebarea: «aveți apă la ora 18.00, domnule Samson?»… răspunsul a fost cel pe care l-ar fi dat fiecare romașcan. Îi rog pe cei care nu au răbdare să citească documente sau să asculte până la capăt argumente justificate să vizioneze ședința de astăzi”, a spus liberala Roxana Iorga, fost viceprimar.

A ținut să adreseze mulțumiri consilierilor IPM, ProRomania,PPUSL, dar în special consilierului USR, Ionuț Corbu, despre care  Roxana Iorga spune că au înțeles că romașcanii nu mai pot răbda bătaia de joc a celor care ne umilesc de cel puțin doi ani, de când criza apei la Roman s-a acutizat.

„Sunt ferm convinsă că-i va înfuria rău de tot pe cei de la Apaserv hotărârea de astăzi prin care am renunțat la serviciile dumnealor și drept pedeapsă romașcanii vor avea sărbători cu același program oferit «cu respect» de cei care astăzi nu au fost alături de romașcani: domnul viceprimar însărcinat cu rezolvarea problemei apei, avocatul Apaserv, domnul Radu Samson, consilierul USR domnul Alin Buzdugan și echipa PSD Roman”, mai spune ironic Roxana Iorga.

Ea îndemnă pe romașcani să tragă o fugă la Piatra Neamț, la sediul Companiei Județene ApaServ, pentru «a-i ura» pe cei care tocmai și-au mărit salariul la 7.000 de euro din banii romașcanilor însetați. Așa cum se întâmplă, de regulă, și internauții s-au împărțit tot în două tabere, una a celor care cred că desprinderea de operatorul ApaServ însemnă o decizie corectă.

Cealaltă este una a celor sceptici, care nu cred că trecerea la alt operator poate rezolva problema, prelund aceeași rețea de distribuție ”ciur”. Claudiu Judele notează: „Cred ca este decizia corectă de a renunța la serviciile celor de la Apaserv!”, în timp ce Zina Zaharia întreabă: „Chiar credeți ca se va schimba ceva? Țevile și instalațiile sunt aceleași de zeci de ani! Din păcate, tot așa va fi, cu apă puțină”.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending