Contactează-ne

Actualitate

Liberalii susțin modificările din Legea educației. „Nu poți avea un sistem de învățământ solid, fără să atragi profesioniști“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ deputatul Laurențiu Leoreanu afirmă că PNL susține legile educației, aflate în acest moment în dezbatere publică ■ alesul nemțean reafirmă decizia formațiunii pe care o reprezintă de a majora salariile din educație ■

Deputatul PNL, Dan Laurențiu Leoreanu, reafirmă susținerea de către formațiunea pe care o reprezintă în Camera Deputaților a pachetului de legi ale educației. „Partidul Național Liberal va lupta, până la capăt, pentru siguranța și valorizarea sistemului de învățământ din România, cheia principală în dezvoltarea noastră ca națiune, iar totul începe cu atragerea și promovarea resursei umane de calitate!

Nu poți avea un sistem de învățământ solid, fără să atragi profesioniști, iar acest lucru se realizează apreciindu-le adevărata valoare. PNL a propus, în cadrul Coaliției de guvernare, o serie de modificări la legile educației, care prevăd și creșteri importante în salarizarea profesorilor, mai ales a celor debutanți, aceasta în condițiile în care din ce în ce mai mulți tineri de valoare evită să îmbrățișeze cariera de profesor, în principal din cauza veniturilor mici.

Salariul unui debutant ar urma să crească de la aproximativ 2.600 de lei, la 3.900 de lei, urmat de cresteri pe verticală, creând un echilibru pe piața muncii”, a declarat deputatul nemțean. Acesta nu ezită să pomenească despre disensiunile pe care le are PNL cu PSD, care se opune acestor modificări „dintr-o profundă lipsă de viziune pe termen mediu și lung, cumulată cu o accentuată lipsă de asumare guvernamentală”.

„Le reamintesc celor din PSD că România are cele mai mici salarii pentru profesori din Uniunea Europeană, iar acest lucru se reflectă și în scorurile generale de performanță la nivel european (PISA). Avem obligația de a remedia acest lucru, cât mai rapid cu putință, dacă ne pasă și de viitorul acestui popor”, mai spune deputatul. Reamintim faptul că parlamentarul este profesor de matematică, titular la Colegiul Național „Roman-Vodă”.

 

 

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Dorin

    11 februarie 2023 at 10:06 AM

    reamintiti si cum a ocupat postul de titular la Roman Voda

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending