Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Liberalii îl demit pe Bãsescu „decent“

Știre publicată în urmă cu

în data de

• liderii PNL Neamt vor campanie decentã, de comunicare cu cetãtenii, fãrã poze, afise si sloganuri desãntate • Norica Nicolai: „Populatia este lucidã si avem nevoie de un vot lucid la referendum“ • Vlad Marcoci: „Românii nu mai pot fi influentati de plînsete si telenovele“ • Serban Strãtilã: „Respingem manifestãrile populiste si demagogice gen Traian Bãsescu“ •

Liberalii au intrat, ieri, în mod oficial în campania pentru referendumul de pe 19 mai, stabilindu-si ca linie principalã sã sustinã demiterea lui Traian Bãsescu din functia de presedinte al României. Conducerea centralã a partidului a decis asta în urmã cu trei zile, iar presedintele interimar al PNL Neamt a venit la sfîrsitul sãptãmînii trecute în judet pentru a le aduce liberalilor nemteni planul de bãtaie. Norica Nicolai spune cã partidul a decis sã se implice activ în campanie din cauza comportamentului lui Bãsescu, care nu este „deloc european“, „are si el grupurile lui de interese în PD, PLD si în afara acestor partide“ si care a creat peste hotare imaginea unei Românii în crizã. Norica Nicolai considerã cã Traian Bãsescu trebuie oprit, pentru cã tara are o multime de treburi de fãcut. Campania PNL pentru Neamt va fi una decentã, promite presedintele filialei, senatorul Nicolai. Fãrã poze, fãrã afise, fãrã sloganuri desãntate si promisiuni fanteziste cu tepe în piete. Vor fi întîlniri cu cetãtenii, atît la oras cît si la tarã, iar accentul va fi pus pe convingerea oamenilor cã trebuie sã meargã la urne. „Nu vrem campanie spectaculoasã, de atac, gen Traian Bãsescu, pentru cã atacurile acestuia sînt false, demagogie si democratie de doi bani, atacuri desãntate! Ceea ce se întîmplã acum este edificator pentru ceea ce este Traian Bãsescu: un mare esec al democratiei. Este un mare regret cã noi, liberalii, l-am sustinut. Traian Bãsescu vrea sã fie stãpînul absolut al acestei tãri. Nu va fi niciodatã pentru cã si cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa au în spate voturile a cinci milioane de români. Dacã cineva îti spune cã esti beat, poti sã nu-l bagi în seamã. Dacã 322 îti spun cã esti beat, te duci sã te culci! Din punctul meu de vedere, este un mare cîstig pentru democratia din România ce se întîmplã acum. Nu-l urãsc pe Traian Bãsescu. Mi-e milã de el“, a declarat Norica Nicolai.

„Oamenii nu trebuie mintiti cu sloganuri si lozinci“

Vlad Marcoci, membru în conducerea interimarã a PNL Neamt, simte însã o oaresce teamã fatã de Bãsescu. Nu de alta, dar existã riscul, spune Marcoci, ca România sã dea peste un nou Carol al II-lea sau Nicolae Ceausescu, mai ales cã fiecare din ei a avut parte de cîte-o Elenã. Pentru asta, a fãcut apel la „toti oamenii cu capul pe umeri, sã vinã si sã voteze demiterea“. „Ne intereseazã decît sã avem liniste si sã existe colaborare între institutiile statului. Si aici îl contrazic pe Traian Bãsescu, care a zis cã linistea este mediul propice pentru hotii. Hotiile mai mari se fac în perioade de instabilitate si de crizã. Ne intereseazã ca Guvernul sã poatã lucra, pentru cã nu au fost finalizate negocierile pentru obtinerea fondurilor europene, trebuie ca programele sã fie operationale, avem foarte multe de fãcut. De doi ani si ceva asistãm la o situatie tensionatã, al cãrei singur scop a fost mentinerea imaginii lui Traian Bãsescu, care si-a fãcut un hobby din a hãrtui Guvernul, Parlamentul, a lansat numai cuvinte grele si a pus românii împotriva românilor. Institutiile statului, atît cele de la nivel central, cît si la nivelul administratiei publice locale, trebuie sã lucreze. Trebuie sã lucrãm si sã fim lãsati sã lucrãm. Asta nu se poate decît dacã Traian Bãsescu îsi ia concediu. Iar românii nu mai pot fi influentati cu plînsete si telenovele“, a declarat Vlad Marcoci. Senatorul Serban Strãtilã, de asemenea membru în conducerea PNL Neamt, spune cã partidul nu si-a dorit sã se ajungã în situatia ca România sã aibã un presedinte demis dupã doi ani si ceva din mandat. Însã, Bãsescu prea si-a cãutat-o cu lumînarea. „Vreau sã precizez cã votul parlamentarilor PNL în privinta suspendãrii presedintelui nu a fost dat ca urmare a unor indicatii, ci fiecare a votat nu doar cum i-a dictat constiinta, ci si din perceptia realitãtii din România. Respingem manifestãrile populiste si demagogice ale lui Traian Bãsescu. Oamenii nu trebuie mintiti cu sloganuri si lozinci. Personal, cînd am votat, am crezut cã suspendarea va fi un avertisment pentru Traian Bãsescu si cã domnia sa va întelege. Acum cred cã este foarte important ca oamenii sã iasã la vot. Campania si frãmîntãrile politice sã ia sfîrsit si sã revenim la starea de normalitate“, a declarat Serban Strãtilã. Un prim pas în campania PNL din Neamt a fost fãcut ieri, cînd toti responsabilii zonali de campanie au fost convocati la instruire. Liberalii au la dispozitie doar douã sãptãmîni pentru a-i convinge pe nemteni cã trebuie sã voteze „Da“ pentru demiterea presedintelui.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement








Trending