Contactează-ne

Actualitate

Liberalii acuză: noul spital şi drumul expres, în pericol din cauza incompetenţei conducerii CJ Neamţ

Știre publicată în urmă cu

în data de

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr, a acuzat conducerea Consiliului Judeţean Neamţ de lipsă de implicare în susţinerea demersurilor pentru realizarea a două proiecte majore pentru nemţeni: noul spital judeţean şi drumul expres Piatra Neamţ – Bacău.

Acuzele au fost formulate într-o conferinţă de presă susţinută de liderul liberal nemţean, vineri, 28 iulie, alături de parlamentarii liberali Eugen Ţapu-Nazare şi Laurenţiu Leoreanu, precum şi primarul liberal al municipiului reşedinţă de judeţ, Andrei Carabelea.

Primul “rechizitoriu” a vizat situaţia drumului expres, iar acuza a fost că nu a fost trimisă documentaţia necesară pentru a fi continuate demersurile ce au ca finalitate realizarea proiectului.

Am fost în urmă cu două săptămâni -împreună cu Laurențiu Leoreanu, senatorul Eugen Țapu și primarul Andrei Carabelea- și am stat cred că vreo două ore la Ministerul Transporturilor la directorul CNAIR, domnul Cristi Pistol, să vedem și noi care e situația drumului expres Piatra Neamț- Bacău. Acest drum este foarte important pentru că leagă Piatra- Neamț și tot ce înseamnă zona metropolitană, zona Săvinești, Roznov, de infrastructura mare. Acest proiect este într-un stadiu necunoscut, din păcate și spre uimirea noastră.

De ce e într-un stadiu necunoscut, pentru că cei de la CNAIR spun: dom-le, CJ Neamț, Asaftei- onor președinte, nu au mai făcut niciun demers. Nimic. Așteptăm să trimită studii, avize pentru studiul de fezabilitate, toată documentația necesară. Să vedeți surpriză: nu au trimis. Nici astăzi, CJ Neamț nu a trimis niciun act suplimentar la CNAIR pentru a merge mai departe în câștigarea și realizarea finanțării. Consiliul Județean fiind autoritatea în management, este responsabilitatea lor. Nu au mai făcut niciun demers. S-a așternut praful peste hârtii. Sper, să ferească Dumnezeu și Maica Domnului, să nu ne trezim ca și în situația POIM-ului, că se așterne praful pe el, în loc să scrie Neamț să scrie Caraș Severin sau alt județ, că așa s-a întâmplat la POIM, și ratăm acel proiect de investiții.

Tocmai de asta m-am dus acolo. Cei de la CNAIR știu, mi-au arătat adresele, foarte multe adrese cu care au făcut revenire după revenire la CJ Neamț, doar ca cei de la CJ să-și facă treaba. Nu se mișcă cei de la CJ”, a declarat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ,

În opinia liderului liberal, situaţia privind noul spital judeţean este similară. Adică la fel CJ Neamţ nu ar trimite “hârtiile” necesare pentru ca proiectul să prindă contur.

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, înțeleg că e cam în aceeași situație ca și drumul expres Piatra Neamț- Bacău. Din câte am discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, luni după-amiază în București, înțeleg că urmează, la fel, CJ Neamț, să vină să depună hârtiile, hârtii care, mare atenție, trebuiau depuse de acum cred că două luni. La fel, CJ Neamț este în întârziere în a depune documentația. De ce treaba asta, nu știu să vă spun. Pentru că cei de la CJ nu comunică. Au un vid de comunicare. Dacă orice-i întrebi sau orice le spui, sunt deranjați, sunt siderați, sunt iritați, sunt nervoși (…) Rolul unui președinte de consiliul județean nu e să aibă secretară și șofer, să se ducă de la Hanul Răzeșilor la CJ și înapoi la Hanul Răzeșilor. Competența unui președinte de consiliul județean e să fie în tot județul, să fie la București, să depună actele la timp, să câștige proiecte și să aducă bani în județul Neamț. Nu să se plimbe cu o mașină de la Hanul Răzeșilor până la consiliul județean”, a mai adăugat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending