Contactează-ne

Actualitate

Leoreanu, vicele PNL, îl ia la rost pe ministrul educaţiei

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ deputatul nemţean i-a solicitat ministrului interimar Rovana Plumb să soluţioneze problema manualelor de limbi străine care lipsesc la clasa a VI-a

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Neamţ, Laurenţiu Leoreanu, i-a solicitat public ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, să soluţioneze problema manualelor de limbi străine care lipsesc la nivelul clasei a VI-a, problema fiind semnalată de mai mulţi profesori. Acesta a menţionat că, în conformitate cu o serie de informaţii care i-au fost furnizate de profesorii din judeţul Neamţ, elevii de clasa a VI-a nu au primit pînă în prezent manualele de limbi străine, iar acestea nu sunt disponibile nici pe platforma manualelor digitale. Mai mult, profesorilor li s-ar fi transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru susţinerea orelor la clasă, fiind comandat un număr fix de manuale, în funcţie de numărul elevilor înscrişi la şcoală. „Deşi şcoala a început de aproximativ o lună, este inacceptabil ca elevii de clasa a VI-a, după ce s-au trezit cu manuale pline de erori, să nu dispună de manualele de limbi străine. Pe această cale, îi solicit ministrului interimar al Educaţiei, doamna Rovana Plumb, să răspundă la următoarele întrebări: «A fost informată că elevii de clasa a VI-a din judeţul Neamţ nu au primit nici pînă acum manualele de limbi străine?», «Este aceasta o situaţie pe care o regăsim şi în alte judeţe?», «Este adevărat că profesorilor li s-a transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru a fi utilizate la clasă?». Doamna Rovana Plumb trebuie să soluţioneze de urgenţă atît problema manualelor de limbi străine care lipsesc pentru elevii de clasa a VI-a, dar şi să se asigure că profesorii nu trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi îndeplini atribuţiile profesionale. Este insultător şi nedrept că aceştia trebuie să îşi cumpere singuri manualele şcolare de care au nevoie personal pentru activitatea la clasă, avînd în vedere veniturile reduse de care dispun. Asistăm la un start ratat al anului şcolar, doar profesorii şi elevii au de suferit, dar guvernul Dragnea- Dăncilă asistă nepăsător. De asemenea, îi solicit lui Liviu Dragnea, adevăratul lider al guvernului, să lase puţin deoparte agenda anti- justiţie şi să vină rapid cu o nominalizare la ministerul Educaţiei“, a menţionat vicepreşedintele PNL. Laurenţiu Leoreanu a mai atras atenţia că fostul ministru de la Educaţie a demisionat în urmă cu două săptămîni, iar problemele învăţămîntului românesc se acutizează. „Această tergiversare arată doar indolenţă şi nepăsare faţă de viitorul copiilor noştri“, a mai precizat deputatul Leoreanu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Dorina

    12 octombrie 2018 at 2:14 PM

    E inadmisibil ca sa nu fie distribuite manualele de limba spaniola!!!Cum sa se inteleaga amicul Leoreanu cu Elena, cea plecata in Costa Rica?A “tradus-o’ o data, e prea de tot!E nevoie de spaniola!Doamne, cata ipocrizie si mizerie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending