Contactează-ne

Actualitate

„Lemnarii“ au gafat şi au fost prinşi. A fost confiscată o mare cantitate de lemn

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ verificările poliţiştilor în ceea ce priveşte legalitatea transporturilor şi respectarea legalităţii provenienţei lemnului au avut rezultate

În urma unor controale efectuate de poliţişti s-a demonstat că afaceriştii din domeniul lemnului au riscat, încălcând legislaţia, în speranţa unor profituri mai mari. Au fost prinşi, iar o mare cantitate de lemn a fost confiscată, oameni legii aplicând şi sancţiuni pecuniare.

O ultimă acţiune a fost desfăşurată pe parcursul săptămânii trecute, între 9 şi 15 ianuarie 2023, ea vizând legalitatea transporturilor şi respectarea provenienţei lemnului la firme. Poliţiştii au controloat cinci societăţi, fiind aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei.

„Poliţiştii au verificat 34 de autoutilitare care efectuau transport de lemn. În urma abaterilor constatate, s-a dispus confiscarea fizică a aproximativ 15 de metri cubi material lemnos şi confiscarea valorică a circa 164 de metri cubi, în valoare de peste 58.000 de lei“, se precizaPoliţia Neamţ.

La sfârşitul anului trecut, o mare pagubă a suferit-o un patron, după ce la Bicazu Ardelean a fost descoperit un şofer care transporta 19 metri cubi de lemn. S-a dispus şi confiscarea TIR-ului, în valoare de aproximativ 50.000 euro, deoarece nu erau documente legale pentru lemnul din camion.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending