Arhivă 2005-2017
Legea „Flutur“, mumã pentru proorietarii de pãduri, ciumã pentru proprietarii de terenuri agricole
• specialistii si tãranii sustin cã Legea 247/2005 este nedreaptã pentru proprietarii agricoli • acestia mai considerã cã legea încearcã sã acopere greselile din ultimii 15 ani • Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni, considerã Legea „Flutur“ tardivã •
Primarii, specialistii si detinãtorii de suprafete de teren sustin cã Legea 247/2005 este beneficã doar în parte, pentru posesorii de vegetatie forestierã, dar nedreaptã cu proprietarii de teren agricol care sînt nevoiti, în unele cazuri, sã-si negocieze proprietatea. „Legea 247/2005 face mari diferentieri între cetãteni. Este o lege perfectã pentru retrocedarea pãdurilor, dar mult prea nedreaptã pentru proprietarii de teren agricol, acestia fiind pusi sã-si negocieze proprietatea cu cei care au înfiintat plantatii pe terenul lor. De asemenea, în cazul imobilelor nationalizate, mostenitorii sau proprietarii de drept vor primi actiuni la Fondul Proprietatea, sau la alte societãti. Dupã pãrerea mea, aceastã lege a fost datã tardiv“, a declarat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni. Acesta a precizat cã nu poate uita perioada 1991-1994 cînd edilii „erau impulsionati“ mereu de oficialitãti pentru a creste procentul de eliberare a titlurilor de proprietate. „Legea «Flutur» încearcã a avea un caracter reparator, însã, din nefericire, în prezent, dupã ce de-a lungul anilor am fost îmbolditi sã crestem procentul de eliberare a titlurilor de proprietate, acum, cînd am ajuns, marea majoritate a primarilor între 95-99%, va trebui sã anulãm o parte din ele si sã eliberãm altele. Va fi de asemenea greu de aplicat în teren, deoarece primãriile nu prea mai dispun de rezerve de teren agricol. Pînã la Revolutie, reprezentantii OCOT au tot umflat, teoretic, prin mãsurãtori, suprafetele de teren în zona ruralã. De acolo reies marile probleme cu care ne confruntãm în prezent“, a mai spus primarul Grumezescu. Acesta a mai „înfierat“ faptul cã acei care vor primi titluri valorice pentru imobile s-ar putea sã se aleagã si cu proprietatea pierdutã si cu actiunile bãgate într-o societate falimentarã. „Din cauza acestor lucruri, cetãtenii se cam feresc de despãgubirile valorice, preferînd în cereri sã solicite bani sau chiar imobilul în cauzã. În afara acestor imobile, solicitantii la Legea 247/2005 cer ca terenul sã fie compactat, pe vechile amplasamente, desi pe acestea functioneazã în prezent scoli, grãdinite sau sediile unor institutii publice. Un lucru este sigur, vom avea mult de lucru dupã ce termenul de 30 noiembrie va trece. La sediul primãriei Bozieni au fost înregistrate 90 de cereri“, a încheiat primarul Grumezescu.

-
Actualitate2 săptămâni,
„Mazilire” la Apa Serv. Directorul general demis, conducere interimară
-
Actualitate7 zile,
Accident cu şase victime, doua persoane decedate. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
-
Actualitate4 zile,
PNL Neamț: ”Incapabilă profesional, preocupată de vendete politice, Florentina Moise trebuie să plece urgent de la conducerea ISJ Neamț”
-
Advertorialo săptămână,
Anunţ
-
Prima pagină6 zile,
O tânără a ajuns la spital după ce a fost mușcată de un bursuc
-
Prima pagină4 zile,
„Îmi place să cred că fac parte din categoria inspectorilor care au onorat funcția, nu funcția i-a onorat”
-
Actualitate5 zile,
Deputatul Laurențiu Leoreanu critică desființarea postului de inspector școlar la disciplina Istorie
-
Actualitate4 zile,
Bilete de tratament alocate de Casa de Pensii Neamț