Contactează-ne

Actualitate

Laurențiu Leoreanu, activitate intensă în Parlamentul României

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ parlamentarul a votat pentru un proiect ce vizează reducerea vârstei minime pentru obținerea permisului de șofer profesionist ■ în calitate de președinte al Comisiei de Apărare Națională, deputatul romașcan a participat la deschiderea Reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forței de Jandarmerie Europene ■

Deputatul PNL, Dan Laurențiu Leoreanu, punctează în activitatea intensă din Parlamentul României și în ultima lună a anului 2022. Acesta anunță o primă decizie parlamentară pe piața forței de muncă. „Dinamica forței de muncă din România este foarte importantă pentru dezvoltarea economiei naționale, astfel încât avem obligația de a lua toate măsurile necesare sprijinirii domeniilor sensibile din acest punct de vedere.

Am votat, alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, reducerea vârstei minime de obținere a unui permis pentru categoriile C, CE, D, DE, astfel: pentru categoriile C și CE, vârsta minimă se reduce de la 21 la 18 ani, pentru categoriile D și DE, vârsta minimă se reduce de la 24 la 21 de ani.

Este o măsură care vine în sprijinul industriei de transporturi din România, o ramură importantă inclusiv în contextul european, dar care se confruntă cu un deficit grav de personal. Este o direcție de abordare care se regăsește și în alte 17 state din Europa, iar noi aveam obligația de a ne alinia la aceste măsuri, pentru a putea fi în continuare competitivi pe piață”, a anunțat deputatul PNL.

În calitate de președinte al Comisiei de Apărare Națională din Parlamentul României, deputatul nemțean a anunțat participarea la una dintre cele mai importante reuniuni internaționale ale săptămânii. „Am avut astăzi, 15 decembrie 2022, plăcerea de a participa la deschiderea Reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forței de Jandarmerie Europene.

Aceasta în contextul exercitării președinției acestui format de către țara noastră, prin Jandarmeria Română. Forța de Jandarmerie Europeană reprezintă o expresie a efortului colectiv de contribuție la stabilitatea și securitatea internațională la care România a aderat în 2008. Cu ocazia participării la deschiderea lucrărilor am avut oportunitatea de a saluta eforturile depuse pentru îndeplinirea obiectivelor asumate pe timpul exercitării conducerii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt.

Am subliniat importanța dezvoltării și consolidării parteneriatelor, cu un simbolism aparte în ceea ce privește construcția cooperării dintre Forța de Jandarmerie Europeană și Inspectoratul General de Carabinieri din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. Întărirea cooperării dintre statele care luptă în numele valorilor democratice este cel mai important instrument pentru asigurarea păcii, securității și prosperității la nivel internațional”, a mai declarat deputatul Leoreanu.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. FLX

    16 decembrie 2022 at 8:52 AM

    ne’a umplut de sange, vedeti pretul la energie, daca prostii il voteaza ..

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending