Contactează-ne

Actualitate

La Spitalul Roman, adresabilitate ridicată

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ la CPU au ajuns 892 persoane, fiind internate 235 ■ la Secția Pediatrie s-au prezentat 344 copii iar la Maternitate au venit pe lume 10 copilași ■

Conform ultimei postări de pe pagina de Facebook, în perioada 20-26 mai , adresabilitatea către secțiile Spitalului Municipal Roman a fost una  ridicată. Astfel, la CPU, în intervalul de timp amintit, s-au prezentat 892 persoane, din care au fost internate 235, iar 27 au ajuns la Secția ATI.

Cinci dintre pacienți au fost victimele unor accidente rutiere și 4 ale unor încăierări. De remarcat și în această ultimă perioadă numărul ridicat de afecțiuni neurologice, care au ajuns la 86. Șapte romașcani au venit la CPU cu accidente vasculare cerebrale.

Tensiunea arterială face și ea ravagii, 67 de persoane ajungând la spital ca urmare a acestei boli. Alți 105 pacienți prezentau afecțiuni toraco-abdominale pelvine. 44 pacienți aveau plăgi și 118 au venit în urgență cu diverse traumatisme. Au fost aduși de polițiști 11 șoferi, pentru recoltari alcoolemie. Alți 127 s-au prezentat cu sindrom dureros abdominal.

La Pediatrie s-au prezentat 344 copii, 30 necesitând internarea, iar 6 au fost transferați la alte secții. Afecțiuni frecvente la copii au fost: 56 faringo-amigdalite, 18 pneumonii, 19 cu boală diareică acută și 2 cu viroză respiratorie. La Maternitate au fost aduși pe lume 10 copii, din care 5 prin naștere naturală.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending