Contactează-ne

Actualitate

La spital, probleme care trebuie rezolvate pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pentru a putea intra în posesia autorizaţiei trebuie schimbată aproape toată instalaţia electrică de la unitatea romaşcană ■ se va începe cu lucrări la postul de transformare şi schimbarea tuturor tablourilor electrice ■ probleme apar şi la cele trei saloane ale Compartimentului de Îngrijiri Paliative ■

Urmare a izbucnirii, din ce în ce mai des, a incendilor în clădirile spitalelor din România, construite în vremurile comuniste, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este mult mai drastic la controale şi la eliberarea autorizaţilor de securitate. În plus, dotarea în ultimii ani a unităţilor sanitare cu aparatură medicală de ultimă generaţie solicită instalaţiile electrice ale clădirilor.

Managerul Spitalului Roman, Maria Andrici, a declarat că pentru a intra în posesia autorizaţiei de securitate la incendiu este necesară înlocuirea instalaţiei electrice în majoritatea secţiilor unităţii. Spitalul Nou, cum este cunoscut de rămaşcani imobilul din strada Tineretului, a fost construit în anul 1982.

„S-a ajuns la concluzia că în spital e necesară schimbarea părţii de instalaţie electrică. Pentru aceasta urmează lucrări la postul de transformare, lucru care a presupus obţinerea mai multor avize de la compania Delgaz Grid. Se impune şi schimbarea tuturor tablourilor electrice centrale şi realizarea unei experize tehnice pe partea de instalaţii“, a precizat medicul Maria Andrici. Aceasta a afirmat că la ultimul control al Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă s-a decis că şi Compartimentul de îngrijiri paliative, care funcţionează la parterul clădirii Dispensarului Policlinic, să obţină autorizaţie de securitae la incendiu. „Pentru aceasta se lucrează la întocmirea documentaţiei de autorizare. Problema care apare în acest compartiment e faptul că această clădire a fost construită în anul 1970, ceea ce presupune că lăţimea spaţiilor clădirii nu este de 2,2 metri cum se impune într-un spital.

Pentru a putea primi autorizaţia de securitate la incendiu la acest compartiment se impune ca evacuarea, în caz de incendiu, a celor trei saloane să se facă prin exterior, prin peretele care dă în strada Tineretului. Acolo există nişte geamuri, care vor fi înlocuite cu o uşă ce urmează a fi folosită doar în caz de incendiu. Este nevoie de o expertiză tehnică pe care o va realiza primăria, ce are în vedere anul acesta reabilitarea întregii clădiri a Dispensarului Policlinic“, a mai declarat managerul spitalului.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending