Contactează-ne

Actualitate

La simularea Evaluării Naționale, subiecte din „Dansul ursului” și „30 de ani în șa”. Prezența a fost foarte bună

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ din 4.415 elevi înscriși în clasa a VIII-a, au absentat la proba de Limba Română doar 141 ■ lucrările vor fi corectate de către profesorii din cele 114 unități școlare în care s-a desfășurat simularea ■ marți, 21 martie, are loc proba la Matematică ■

Luni, 20 martie, în cele 114 unități școlare cu personalitatae juridică din județ s-a desfășurat proba scrisă la Limba Română de la simularea  Examenului de Evaluare Națională. Președinta comisiei județene, inspector școlar Dana Păiuș, a declarat că simularea s-a desfășurat în condiții optime, prezența elevilor fiind foarte bună, lipsind doar elevii care au vreo boală contagioasă.

„S-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de simulare a Evaluării Naționale la obiectul Limbă și Literatură Română. Totul a decurs în cele mai bune condiții. Subiectele elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație au ajuns la timp în sălile de clasă. Ne-am bucurat de o prezență extrem de numeroasă, înregistrându-se doar 141 absenți, din  cei 4.415 elevi, înscriși în clasa a VIII-a.

În mare parte, absențele s-au datorat faptului că o parte dintre cei care nu s-au prezentat la simulare sufereau de o boală contagioasă (câteva cazuri de vărsat de vânt, de exemplul), care nu le-a permis prezența în mijlocul colegilor. Marți, 21 martie se va organiza proba la Matematică. Notele nu vor fi trecute în cataloage,  decât la cererea scrisă a părinților”, a precizat Dana Păiuș, inspector școlar general adjunct.

Cerințele pe care elevii le-au avut de rezolvat au fost pe baza a două texte, la prima vedere. Primul text a fost un fragment din „Dansul ursului”, de Ion D. Sârbu, iar al doilea din „30 de ani în șa”, de Felix Țopescu. Primul subiect este notat cu 70 puncte, al doilea cu 20 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Lucrările elevilor se vor corecta de către fiecare profesor la clasă.

În cazul în care există incompatibilități, respectiv elevi rude cu profesorul, până la gradul IV, lucrările vor fi corectate de către alt profesor de specialitate din școală. Directorii școlilor din mediul rural s-au preocupat de transportul elevilor la școala de centru, cu ajutorul microbuzelor școlare. „Nu a fost nevoie de deplasarea unui număr foarte mare de elevi”, a mai adăugat inspectorul Dana Păiuș.

 

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending