Contactează-ne

Actualitate

LA PUŞCĂRIE – Spitalul de la Leţcani “îngheaţă” la – 7 grade. Se aude domnule Arsene?

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Ţevile care asigură aprovizionarea cu apă de exemplu nu ar rezista la temperaturi de -7 grade. Partea de canalizare, în ceea ce priveşte ferirea de îngheţ, va avea probleme, iar aparatele care asigură încălzirea înăuntru nu vor funcţiona, mi-au spus experţii, la sub -7 grade. Aceste informaţii sunt în urma unei evaluări care a avut loc împreună cu DSP, în urmă cu câteva zile. Vrem să-l facem funcţional ca să nu mai avem emoţii pe tot parcursul iernii. (…) Respirăm greu chiar şi în aceste condiţii cu numărul de paturi disponibile. (…) Dacă sunt -10 grade şi se vor bloca sistemele de căldură, mentenanţa ar trebui să se intervină”, declaraţia halucinantă a managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, cea care trebuie să se ocupe de funcţionarea spitalului modular de la Leţcani.

Auziţi domnule Arsene, Ionel, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ ce spital aţi cumpărat din banii nemţenilor? Nu vă ies pozele electorale pe nas? Cum e cu declaraţiile triumfaliste că aţi făcut istorie? Ce la spuneţi acum “nemţenilor dumneavoastră”? Dumneavoastră, “aplaudacii” care s-au pozat cu dumneavoastră la inaugurări, postacii care v-au dat like-uri pe Facebook şi i-au înjurat pe toţi cei care au tot arătat că spitalul modular e un “şmen” ordinar să vină acum şi să “încălzească” spitalul şi planeta ca nu cumva, în iarna aceasta, să ajungă temperaturile la -7 grade. Să vă fie ruşine.

 

declaratie

Citește știrea
4 comentarii

4 Comments

 1. V.Vasile

  9 noiembrie 2020 at 8:00 AM

  Dle Filip, daca dozele de bun simt sunt la purtatori, adica la cei care au inaugurat aceasta instalatie frigorifera modulara, sa vina cu explicatii iar cei care sunt platiti si platiti bine , sa investigheze astfel de ,,realizari,, , sa-si faca treaba.

 2. doru

  9 noiembrie 2020 at 8:00 AM

  Mai faceți și voi ceva la acest spital (voi, PNL-isti, USR -isti, securiști și de alte neamuri …), de când ați luat puterea numai arătați cu degetul și va văicăriți tot timpul !
  Oamenii (cei care l-au înființat) au făcut ce au putut, probabil mai sunt probleme de rezolvat, este jenant ce se întâmplă, oare voi nu vedeți asta ?.
  Acum îl aveți, faceți ce trebuie făcut ca vin alegerile și dam cu puturoșii de pământ.
  Alexe al vostru zice ca nu merge aerul condiționat la peste -15 grade …. habar n-are de tehnica și, in general, de nimic !!!
  Eu nu sunt partizanul vreunui partid dar vad ce se întâmplă și mai vad și alții !!!

  Daca va asumați critica o sa vad aceasta postare validata, dacă nu șterg ziarul din lista !

  • Cezar Filip

   9 noiembrie 2020 at 9:54 AM

   Stimate domn la fel de apolitic sunt şi eu, dar nu văd de ce eu ar trebui să-mi asum ceva. Ca simplu cetăţean am contribuit la cele peste 3 milioane de euro plătite la iniţiativa preşedintelui CJ, Ionel Arsene, pentru un spital care:

   1. Trebuia construit din banii noştri, dar aceştia recuperaţi din fonduri europene – nu s-a mai întâmplat, am rămas doar noi buni de plată.
   2. a fost finalizat mult mai târziu decât termenul promis – vorbim de multe luni întârziere
   3. a fost folosit electoral deşi nu era funcţional
   4. staţiile de oxigen nu funcţionau la parametri anunţaţi, motiv pentru care în loc să fie zeci de paturi la ATI, aşa cum s-a promis, avem acum doar câteva paturi funcţionale. Mai trebuie alte sute de mii sau milioane de euro băgate ca să putem avea 48 de paturi
   5. pentru că a fost “proiectat” pe o suprafaţă mică, pentru a putea fi funcţional şi pentru a putea fi asigurate circuitele medicale a trebui să fie înjumătăţit numărul de paturi, restul, plătite, zac într-un depozit
   6. aflu acum de la managerul care l-a preluat că trebuie găsite soluţii, adică alţi bani cheltuiţi, ca să nu “îngheţe” la -7 grade, o temperatură care e extrem de probabil să fie înregistrată în iarna aceasta.

   Toate aceste motive mă determină să cer să fie verificat modul în care s-a făcut această achiziţie şi să arăt cu degetul spre cel care mi-a folosit banii pentru un spital cu atâtea probleme. E ca şi cum mi-ar fi vândut cineva o maşină care nu funcţionează, are probleme cu motorul, cu cutia de viteze, cu… clima, dar mi-a spus că îmi vinde o maşină performantă, funcţională. Nu cred că e vina mea, cumpărător, că trebuie să mai bag o grămadă de bani în maşină pentru a fi funcţională. Mult mai logic este că vânzătorul m-a înşelat. Şi trebuie să răspundă. Moral sau chiar penal dacă e cazul. Dacă vreţi să criticaţi PNL, la guvernare, vedeţi situaţia spitalului modular de la Bacău, la fel de nefuncţional, dar făcut de Guvern, sau articolul legat de măsura aberantă luată privind închiderea pieţelor. Când e de criticat PNL sau orice alt partid, criticăm, dar această investiţie privind spitalul a fost făcută la iniţiativa lui Ionel Arsene, asumată de acesta şi folosită electoral, deci… către el se îndreaptă critica.

   • V.Vasile

    10 noiembrie 2020 at 9:35 AM

    Corect si la obiect !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Un nemţean la comanda Poliţiei Bacău

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ comisarul Dragoş Balău, şeful Poliţiei Roman, şi-a preluat funcţia de împuternicit adjunct la comanda Inspectoratului de Poliţie Bacău, începînd de vineri, 5 februarie ■ el îl va seconda pe comisarul Toader Buliga ■ numirea comisarului romaşcan s-a făcut în contextul scandalului de la Oneşti, în ”criza ostaticilor ■

Comisarul Dragoş Bălău, comandantul Poliţiei Roman a fost ”uns” în funcţia de împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Bacău, comisarul Toader Buliga, şi el împuternicit de către Ministerul de Interne la comanda Poliţiei Bacău, în cursul zilei de joi, 4 martie. Numirea a fost făcută, evident, în contextual crizei ostaticilor de la Oneşti, unde doi muncitori au fost sechestraţi şi schingiuiţi de către Gheorghe Moroşanu, un recidivist de 68 de ani, din cauza unor frustrări legate de pierderea unui apartament în oraşul Oneşti, acum 11 ani, cumpărat de Combinatul de la Borzeşti, de la un lichidator judiciar. ”Este adevărat că de vineri, 5 martie, am preluat prerogativele de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău şi acum mă aflu în drum spre Oneşti. Dar informaţii legate de această numire pot fi obţinute doar de la IGPR. Ceea ce pot să vă spun este faptul că această împuternicire vine în contextul a ceea ce s-a întîmplat la Oneşti, la începutul acestei săptămîni. La Roman locul meu va fi preluat, tot prin împuternicire,  de către actualul adjunct, colegul meu, Costel Radu”, au fost declaraţiile, succinte, ale comisarului Dragoş Bălău.    La solicitarea redactorilor ”Monitorul”, purtătorul de cuvînt al IGPR, inspectorul principal Bogdan Ghebaur ne-a confirmat numirea şi ne-a remis conţinutul unui comunicat de presă, în acest sens. ”Cu data de 5 martie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul şef de poliţie Toader Buliga a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. Comisarul şef de poliţie Toader Buliga are peste 25 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitînd atribuţii manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

În perioada 2018 – 2020 a ocupat funcţii de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 şi pînă în prezent, a ocupat funcţia de director general adjunct în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din M.A.I.

Cu aceeaşi dată, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisar şef de poliţie  Constantin Dragoş Balău a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. Comisarul şef de poliţie,  Constantin Dragoş Bălău, are peste 23 de ani de experienţă în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind şef al Poliţiei Muncipiului Roman”, se precizează în comunicatul Centrului de Informare şi Relaţii Publice al IGPR.

Comisari de poliţie ”decapitaţi”

Reaminitim faptul că în urma tragediei de la Oneşti, de luni, 1 martie, în care au murit doi muncitori, luaţi ostateci de Gheorghe Moroşanu, ministrul Lucian Bode şi conducerea IGPR au luat decizia ”decapitării” conducerii Inspectoratului de Poliţie Bacău, unde au fost înlocuiţi din funcţie fostul şef al IPJ Bacău, chestorul Vasile Oprişan, cît şi adjunctul său, Adrian Tuluc, cărora li s-au reproşat grave greşeli de management a ”crizei ostaticilor”. Tot cu pierderea funcţiei au plătit acelaşi tip de greşeli manageriale şi şefii Poliţiei din Oneşti, Cristinel Andrieş şi adjunctul acestuia. De reamintit şi faptul că principalul suspect în cazul crizei de la Oneşti, Gheorghe Moroşanu, era recidivist şi avea la activ alte cîteva condamnări penale pentru furt, vătămare corporală şi pentru conducere sub influenţa alcoolului şi drogurilor. Victimele sale, Silviu Iştoan (36 de ani) şi Dan Pătatu (52 de ani) au fost legate cu mîinile la spate şi înjunghiate de mai multe ori  în spate şi în torace, de către criminal, care-şi pierduse, orbit de furia răzbunării,  şi ultima brumă de raţiune.În prezent acesta se află internat în spital, sub pază, urmînd a răspunde în faţa anchetatorilor pentru crimele comise, după externare.

Citește știrea

Actualitate

Se întoarce iarna!

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ meteorologii anunţă valori termice în scădere şi precipitaţii sub formă de nea ■ la mijlocul săptămînii viitoare vor fi temperaturi diurne de 1 grad ■ în cea mai rece noapte se vor înregistra -5 grade ■

Primăvara ne-a păcălit şi după cîteva zile foarte frumoase, cu soare şi valori termice peste media perioadei, pare că iarna se întoarce. Meteorologii anunţă o răcire accentuată şi precipitaţii sub formă de zăpadă. În cea mai rece zi de săptămîna viitoare, cu greu se va atinge o maximă de 1 grad, iar în cea mai rece noapte mercurul din termometre se opreşte la 0 grade.

Aşa stînd lucrurile, ziua de ieri a fost frumoasă, iar la ora 10:00, termometrele indicau 3 grade la Roman, 6 grade la Piatra Neamţ, iar la Tîrgu Neamţ deja erau 9. Cel mai frig era în vîrf de munte, pe Toaca, unde erau valori negative de -3 grade. Din cauza vîntului, indicele de răcire arăta -26 de grade. Cald va mai fi doar azi, 5 martie, cînd se anunţă 13 grade. Minima nopţii ajunge la 1 grad.

De sîmbătă, 6 martie, se răceşte dramatic, cu vreo 10 grade, nu vor fi mai mult de 3 grade şi ar putea ninge. Noaptea trecem la valori negative, de -1 grad. Condiţiile meteo se mai redresează niţel duminică, 7 martie, cînd reapare soarele şi s-ar putea înregistra 7 grade. După lăsarea întunericului se face frig şi ar putea fi – 4 grade. Luni, 8 martie, va fi soare dar nu mai mult de 7 grade, iar noaptea -2 grade. Cea mai rece zi din această primăvară pare a fi cea de marţi, 9 martie. Meteorologii spun că revin norii şi sînt anunţate precipitaţii sub formă de nea la o minimă de numai 1 grad. Se păstrează minimele negative şi vor fi -3 grade.

Cu începere de miercuri, 10 martie, începe să se încălzească, dar greu şi treptat. Nu scăpăm de nori, dar scăpăm de precipitaţii. Maxima diurnă creşte anemic pînă la 4 grade, însă noaptea va fi cea mai rece din acest sezon, iar mercurul din termometre se opreşte la -5 grade. Pînă joi, 11 martie, temperaturile diurne se dublează, se ajunge la 8 grade, dar din păcate nu zărim soarele. Se mai îmbunează şi noaptea care aduce o minimă la limita îngheţului, -1 grad.

Vineri, 12 martie, am putea vedea soarele în răstimpuri, iar maxima ajunge la 9 grade, în timp ce minima nocturnă va fi de 0 grade. Cam la fel va fi vremea şi sîmbătă, 13 martie, cu excepţia faptul că trecem la o minimă nocturnă pozitivă, de 2 grade. Duminică, 14 martie, cerul va fi acoperit, nu sînt anunţate precipitaţii, maxima diurnă ajunge la 10 grade, în timp ce minima nocturnă saltă la 3 grade.

Citește știrea

Actualitate

Încătuşată pentru o ţeapă de 2.500 de euro

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ o femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a scos garsoniera la vînzare ■ a încasat de la victimă 2.500 de euro, apoi nu a mai putut fi contactată ■ de urma ei au dat poliţiştii care au reţinut-o ■

O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ a fost reţinută pentru 24 de ore şi ar putea fi arestată preventiv pentru o ţeapă de 2.500 de euro. Ea a oferit la vînzare o garsonieră, dar după ce a încasat un avans de jumătate din suma cerută, nu a mai putut fi contactată de cumpărătorul de bună credinţă.

„O femeie de 37 de ani, din Tîrgu Neamţ, bănuită că ar fi indus în eroare o femeie de 60 de ani, de la care a primit 2.500 de euro, sub pretextul vînzării unui imobil, a fost reţinută de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

Femeia a fost reţinută pe 3 martie 2021, bănuită fiind de săvîrşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările efectuate în cauză au concluzionat că faptele ar fi avut loc în perioada 4 – 17 februarie 2021, cînd femeia în cauză ar fi indus în eroare şi prejudiciat o femeie de 60 de ani.

În concret, făptuitoarea a promis spre vînzare o garsonieră din oraşul de sub Cetate, pentru care a cerut suma de 5.000 de euro. Persoana vătămata i-ar fi înmînat jumătate din banii ceruţi. Ulterior vînzătoarea nu a mai putut fi contactată, iar prejudiciul rezultat în urma săvîrşirii acestei infractiuni a fost stabilit la 2.500 de euro.

În baza probatoriului administrat, femeia în cauză a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore. Ea urma a fi prezentată în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamţ, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Avînd în vedere toate aceste considerente, oamenii legii atrag atenţia asupra faptului că infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obţină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sînt din ce în ce mai complexe.

Pentru a nu deveni victima acestui gen de fapte, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ atenţionează cetăţenii să fie prudenţi atunci cînd sînt abordaţi prin orice mijloace de persoane necunoscute, care le ofera diverse bunuri sau servicii.

În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.

Citește știrea

Trending