Contactează-ne

Actualitate

LA PUŞCĂRIE – Spitalul de la Leţcani “îngheaţă” la – 7 grade. Se aude domnule Arsene?

Știre publicată în urmă cu

în data de

“Ţevile care asigură aprovizionarea cu apă de exemplu nu ar rezista la temperaturi de -7 grade. Partea de canalizare, în ceea ce priveşte ferirea de îngheţ, va avea probleme, iar aparatele care asigură încălzirea înăuntru nu vor funcţiona, mi-au spus experţii, la sub -7 grade. Aceste informaţii sunt în urma unei evaluări care a avut loc împreună cu DSP, în urmă cu câteva zile. Vrem să-l facem funcţional ca să nu mai avem emoţii pe tot parcursul iernii. (…) Respirăm greu chiar şi în aceste condiţii cu numărul de paturi disponibile. (…) Dacă sunt -10 grade şi se vor bloca sistemele de căldură, mentenanţa ar trebui să se intervină”, declaraţia halucinantă a managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, cea care trebuie să se ocupe de funcţionarea spitalului modular de la Leţcani.

Auziţi domnule Arsene, Ionel, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ ce spital aţi cumpărat din banii nemţenilor? Nu vă ies pozele electorale pe nas? Cum e cu declaraţiile triumfaliste că aţi făcut istorie? Ce la spuneţi acum “nemţenilor dumneavoastră”? Dumneavoastră, “aplaudacii” care s-au pozat cu dumneavoastră la inaugurări, postacii care v-au dat like-uri pe Facebook şi i-au înjurat pe toţi cei care au tot arătat că spitalul modular e un “şmen” ordinar să vină acum şi să “încălzească” spitalul şi planeta ca nu cumva, în iarna aceasta, să ajungă temperaturile la -7 grade. Să vă fie ruşine.

 

declaratie

Citește știrea
4 comentarii

4 Comments

 1. V.Vasile

  9 noiembrie 2020 at 8:00 AM

  Dle Filip, daca dozele de bun simt sunt la purtatori, adica la cei care au inaugurat aceasta instalatie frigorifera modulara, sa vina cu explicatii iar cei care sunt platiti si platiti bine , sa investigheze astfel de ,,realizari,, , sa-si faca treaba.

 2. doru

  9 noiembrie 2020 at 8:00 AM

  Mai faceți și voi ceva la acest spital (voi, PNL-isti, USR -isti, securiști și de alte neamuri …), de când ați luat puterea numai arătați cu degetul și va văicăriți tot timpul !
  Oamenii (cei care l-au înființat) au făcut ce au putut, probabil mai sunt probleme de rezolvat, este jenant ce se întâmplă, oare voi nu vedeți asta ?.
  Acum îl aveți, faceți ce trebuie făcut ca vin alegerile și dam cu puturoșii de pământ.
  Alexe al vostru zice ca nu merge aerul condiționat la peste -15 grade …. habar n-are de tehnica și, in general, de nimic !!!
  Eu nu sunt partizanul vreunui partid dar vad ce se întâmplă și mai vad și alții !!!

  Daca va asumați critica o sa vad aceasta postare validata, dacă nu șterg ziarul din lista !

  • Cezar Filip

   9 noiembrie 2020 at 9:54 AM

   Stimate domn la fel de apolitic sunt şi eu, dar nu văd de ce eu ar trebui să-mi asum ceva. Ca simplu cetăţean am contribuit la cele peste 3 milioane de euro plătite la iniţiativa preşedintelui CJ, Ionel Arsene, pentru un spital care:

   1. Trebuia construit din banii noştri, dar aceştia recuperaţi din fonduri europene – nu s-a mai întâmplat, am rămas doar noi buni de plată.
   2. a fost finalizat mult mai târziu decât termenul promis – vorbim de multe luni întârziere
   3. a fost folosit electoral deşi nu era funcţional
   4. staţiile de oxigen nu funcţionau la parametri anunţaţi, motiv pentru care în loc să fie zeci de paturi la ATI, aşa cum s-a promis, avem acum doar câteva paturi funcţionale. Mai trebuie alte sute de mii sau milioane de euro băgate ca să putem avea 48 de paturi
   5. pentru că a fost “proiectat” pe o suprafaţă mică, pentru a putea fi funcţional şi pentru a putea fi asigurate circuitele medicale a trebui să fie înjumătăţit numărul de paturi, restul, plătite, zac într-un depozit
   6. aflu acum de la managerul care l-a preluat că trebuie găsite soluţii, adică alţi bani cheltuiţi, ca să nu “îngheţe” la -7 grade, o temperatură care e extrem de probabil să fie înregistrată în iarna aceasta.

   Toate aceste motive mă determină să cer să fie verificat modul în care s-a făcut această achiziţie şi să arăt cu degetul spre cel care mi-a folosit banii pentru un spital cu atâtea probleme. E ca şi cum mi-ar fi vândut cineva o maşină care nu funcţionează, are probleme cu motorul, cu cutia de viteze, cu… clima, dar mi-a spus că îmi vinde o maşină performantă, funcţională. Nu cred că e vina mea, cumpărător, că trebuie să mai bag o grămadă de bani în maşină pentru a fi funcţională. Mult mai logic este că vânzătorul m-a înşelat. Şi trebuie să răspundă. Moral sau chiar penal dacă e cazul. Dacă vreţi să criticaţi PNL, la guvernare, vedeţi situaţia spitalului modular de la Bacău, la fel de nefuncţional, dar făcut de Guvern, sau articolul legat de măsura aberantă luată privind închiderea pieţelor. Când e de criticat PNL sau orice alt partid, criticăm, dar această investiţie privind spitalul a fost făcută la iniţiativa lui Ionel Arsene, asumată de acesta şi folosită electoral, deci… către el se îndreaptă critica.

   • V.Vasile

    10 noiembrie 2020 at 9:35 AM

    Corect si la obiect !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Elevi, părinţi, directori şi primari, telefoane pentru consilierea lor

Știre publicată în urmă cu

în data de

Autor

■ la nivel naţional şi judeţean au fost înfiinţate numere de telefon, în sistem telverde, pentru consiliere pedagogică şi psihologică

Conducerea Inspectoratului Şcolar este conştientă de necesitatea existenţei unei comunicări cît mai eficiente, pe probleme ce ţin de consilierea didactică sau psihologică, în perioada de criză pandemică, motiv pentru care la nivelul Ministerului Eucaţiei, cît şi în plan local, au fost deschise mai multe linii telefonice.

„Pentru comunicare în această perioadă de criză, legată de pandemia de coronavirus, există un Telverde la Ministerul Educaţiei – 0800.672.031, pentru părinţi şi elevi şi altul pentru directori şi conducerile unităţilor administrative -0800.672.032. La nivel judeţean există mai multe telefoane gratuite. Este vorba de un număr, 0800.816.233, care este afişat şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Neamţ, dar şi unul la Centrul Judeţean de Resurse Educaţionale (CJRAE) – 0371.092.511. Tot la această instituţie, la care am păstrat cele 69,62 norme didactice, se pot transmite solicitări şi pe adresa de e-mail consiliere@cjrae-neamt.ro. La toate telefoanele anunţate şi la adresa de poştă electronică elevii, părinţii, cadrele didactice sau primarii pot solicita informaţii de ordin metodologic, referitoare la şcoala on-line“, a declarat inspectorul şcolar general, Mihai Obreja.

Ministerul precizează că la telefonul destinat directorilor de şcoli şi primarilor se poate acorda consultanţă privind achiziţia de tablete pentru uz şcolar, cu acces la internet sau pentru alte echipamente electronice necesare desfăşurării activităţii didactice în mediul on-line.

Telefoanele amintite, gratuite, funcţionează de luni pînă vineri, între 08.00 şi 16.00. La telefonul destinat părinţilor şi elevilor se pot transmite plîngeri referitoare la relaţia elev-părinte-profesor. Am sunat la numărul de telefon afişat pe site-ul ISJ Neamţ, la care a răspuns o voce feminină. Am fost curioşi să aflăm cît de des este apelat acest număr de telefon şi vocea de la capătul firului a recunoscut că „nu prea des“.

Citește știrea

Actualitate

Maşini furate, permise false şi percheziţii DNA

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ 67 de descinderi au avut loc la nouă instituţii publice, sediile unor firme şi persoane fizice ■ ancheta a pornit de la Suceava ■ este vorba de maşini înmatriculate ilegal şi permise de conducere obţinute tot ilegal ■ acestea din urmă ar fi „costat“ între 5.000 şi 7.000 de euro ■

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, au descins, pe 26 noiembrie, la mai multe instituţii publice, dar nu numai, din cîteva judeţe, inclusiv Neamţ. În cauză sînt acuze de săvîrşire a unor infracţiuni de corupţie, dar şi spălare de bani sau constituire a unui grup infracţional organizat. Faptele ar fi avut loc în perioada 2018 – 2020.

„Sînt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Bistriţa – Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sînt instituţii publice, restul reprezentînd domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi“, conform DNA.

Se pare că ar fi vorba de permise de conducere obţinute ilegal, precum şi de înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme furate din ţări ale UE. Din aceste motive instituţiile publice vizate de anchetă ar fi serviciile de Permise şi Înmatriculări, dar şi RAR. Poliţia Română a anunţat că au fost puse în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie.

„Printre suspecţi sînt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor şi înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunînd toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încît acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis“, anunţa Monica Dajbog, purtătorul de cuvînt al MAI.

Neoficial, se pare că în timpul percheziţiilor, anchetatorii ar fi găsit la suspecţi sume impresionante, circa un milion de euro. Banii era ţinuţi în seifuri, pereţi, ligheane sau găleţi. Se pare că în Neamţ ancheta ar fi avut loc la RAR.

Citește știrea

Actualitate

Un moş pervers a vrut ca să fie în arest la domiciliu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ inculpatul de 61 de ani a fost arestat pentru perversiuni cu o minoră de 10 ani ■ a cerut înlocuirea detenţiei, dar nu a avut succes ■

„Bunicul“ de 61 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamţ, arestat preventiv după perversiuni cu o minoră de 10 ani, nu-i prieşte detenţia. După ce a ajuns după gratii, inculpatul a cerut judecătorilor înlocuirea cătuşelor cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Nu a avut succes, iar acţiunea a fost respinsă va nefondată. „În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 223 şi art. 202 Cod procedură penală, respinge ca nefondată cererea formulată de inculpatul C. Ion, aflat în stare de reţinere în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată, prev. şi ped. de art. 218 alin.1 şi alin. 3 lit. c) Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal, de a se înlocui măsura arestării preventive luată faţă de acesta cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, menţinînd ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive dispusă faţă de acesta“, conform instanţei.

Inculpatul a contestat decizia la Tribunalul Neamţ, dar în zadar. Conform actelor de urmărire penală, faptele au avut loc într-o perioadă mai mare de timp, între 2019 – 2020. Profitînd de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea specifică vîrstei, dar şi stărea materială precare a familiei din care făcea parte, individul a ademenit copila cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut cu aceasta relaţii sexuale orale.

Totul a ieşit la iveală, iar în urma anchetei, sexagenarul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Piatra Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii nu au avut nici o reţinere şi au dispus încătuşarea în şedinţa de pe 10 noiembrie. Imediat după pronunţare inculpatul a contestat decizia instanţei de fond, însă la Tribunal demersul a fost respins ca nefondat.

Citește știrea

Trending