Contactează-ne

Actualitate

La Piatra Neamţ, aproape cel mai cald din ţară

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ luni la amiază, în reşedinţa de judeţ s-au înregistrat 16 grade Celsius ■ la acelaşi moment cea mai mare temperatură din ţară era 17 grade ■ pînă la sfîrşit de an va fi cald, iar precipitaţiile vor fi sporadice ■

Cea de-a doua jumătate a lunii decembrie a adus temperaturi nesperate pentru acest moment al anului şi luni, 16 decembrie, în judeţul Neamţ a fost aproape cea mai mare temperatură din ţară.

Conform informaţiilor de pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 14 termometrele indicau în Piatra Neamţ 16 grade. Numai în cîteva localităţi din ţară era mai cald în acel moment, la Tîrgu Ocna şi Tulcea fiind 17 grade. Revenind în judeţ, la Tîrgu Neamţ erau tot 16 grade, iar în zona de cîmpie, la Roman, erau numai 12 grade.

Pe crestele montane, la staţia de la Ceahlău – Toaca erau 0 grade şi doar acolo este zăpadă, în strat de 7 centimetri. Cel mai probabil în viitorul apropiat nici acolo nu va mai fi deloc nea, deoarece meteorologii anunţă temperaturi mai degrabă de început de mai decît de decembrie.

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru perioada 16 – 29 decembrie, pentru Moldova, relevă faptul că în continuare vremea va fi frumoasă şi mai caldă decît ar trebui. Altfel spus Moş Crăciun ar trebui să caute alt mijloc de transport pentru că nu va putea călători cu sania.

Ceva precipitaţii ar putea veni spre finele acestei săptămîni, dar la cum va fi vremea ar trebui să ne aşteptăm la ploaie, în nici un caz la zăpadă. „Între 16 şi 25 decembrie vremea va fi caracterizată, în general, de valori tremice mult mai ridicate decît în mod normal în acesată perioadă. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 şi 14 grade, iar a minimelor între 1 şi 4 grade.

Ulterior se va răci treptat, cu aproximativ 4-5 grade, pînă la finele intervalului de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 20 decembrie“, conform ANM. Şi pe 17 decembrie ne putem aştepta la timp bun, iar la Piatra Neamţ se va ajunge la valori termice de 13 grade pe fondul unui cer senin. Şi noaptea va fi mai caldă cu o minimă de 6 grade.

Cam la fel vor fi condiţiile meteo şi miercuri, 17 decembrie, cînd din nou ne vom bucura de temperaturi nespecifice perioadei, în creştere pînă la 16 grade. Din acest motiv noaptea va fi cea mai blîndă din toată săptămîina iar minima se opreşte la pragul de 8 grade. De joi, 19 decembrie, începe să se răcească treptat şi chiar dacă soarele va fi prezent, maxima nu mai trece de pragul de 12 grade.

Acelaşi trend este valabil şi peste noapte iar minima scade la 6 grade. Depreciarea vremii continuă şi vineri, 20 decembrie dar soarele rămîne la datorie. Totuşi în miezul zilei nu vor fi mai mult de 10 grade, în timp ce peste noapte se ajunge la valori de 4 grade.

Cea mai rece zi va fi sîmbătă, 21 decembrie. Atunci va fi din nou soare, dar maxima abia ajunge la 8 grade, iar noaptea va fi o minimă de 5 grade. Duminică, 22 decembrie vin norii care nu aduc precipitaţii, dar se face mai confortabil, pînă la 12 grade.

Actualitate

Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț: „Votul tău contează! Vino pe 6 decembrie la vot pentru a susține dezvoltarea municipiului Piatra Neamț”

Știre publicată în urmă cu

în data de

Dezvoltarea reală a Municipiului Piatra-Neamț se poate face la adevăratul potențial doar prin implicarea tuturor. România nu îşi mai poate permite să irosească alţi patru ani, fără să implementeze proiecte majore și necesare. Dacă în 2021 România va rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele deja existente faţă de state din vestul Uniunii Europene, care cu greu vor mai putea fi recuperate.

Avem în față o șansă istorică, reprezentată de pachetul de finanțare de 80 miliarde euro, aprobat pentru România de către Comisia Europeană, valoarea fiind negociată la Bruxelles de către președintele Klaus Iohannis. Este cea mai mare oportunitate de dezvoltare pe care România o are de la respingerea, de către guvernul comunist de la București, a Planului Marshall pentru Europa, în 1947. Este de datoria noastră să nu ratăm această ocazie, lăsând un guvern roșu să risipească o astfel de șansă încă o dată. Votând candidații liberali pentru Camera Deputaților și Senat, votăm pentru un parlament pe care Guvernul PNL se poate baza în proiectele de dezvoltare care vor fi derulate în următorii ani în România, în județul Neamț și în orașul nostru.

Primarul Andrei Carabelea spune că Piatra Neamț are nevoie de un guvern eficient și capabil, care să lanseze proiecte de anvergură, atât de necesare dezvoltării economiei noastre, aici, pe plan local. Municipiuluiîi trebuie o centură ocolitoare, nu este cineva care să nege acest lucru. Trebuie să avem drumuri expres care să ne lege de Roman, de Bacău, dar și de Târgu Neamț, unde drumul expres să fie conectat de autostrada A8. Astfel de proiecte, alături de decizii guvernamentale în domeniul fiscal, vor face aici un mediu de afaceri căutat de investitorii care vor crea puncte de lucru, iar astfel vor fi generate locuri de muncă bine plătite, care vor spori prosperitatea comunității noastre.

Pornind de la aceste aspecte, primarul Andrei Carabelea vine în fața tuturor cetățenilor orașului Piatra Neamț cu îndemnul de a participa la vot în data de 6 decembrie 2020.

Cu toții ne dorim dezvoltarea orașului nostru. Ne dorim ca marile proiecte de investiții să nu ne ocolească, iar Guvernul PNL are un plan curajos, axat pe investiții. Pentru că investițiile înseamnă dezvoltare, locuri de muncă, salarii și pensii majorate. Un vot pentru echipa PNL Neamț este un vot pentru un viitor mai bun în Piatra Neamț. Pentru că dezvoltarea se poate face cu un Guvern responsabil, așa cum a dovedit PNL că este, dar care are nevoie și de o majoritate în Parlament, care să susțină și să îmbunătățească deciziile guvernamentale. Vino la vot pe 6 decembrie! Fii alături de cei care decid viitorul” a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Votul este un drept civic fundamental și reprezintă garanția că cei aleși sunt cu adevărat mandatarii poporului pe care îl vor reprezenta. Alături de alegerile desfășurate liber și corect, această reprezentativitate este una din condițiile esențiale ale democrației.

Citește știrea

Actualitate

Coliziune între un autoturism şi un TIR. O victimă încarcerată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O coliziune între un TIR şi un autoturism, produsă miercuri, 2 decembrie, în comuna Răuceşti, s-a soldat cu o victimă încarcerată. Aceasta a fost extrasă de pompieri dintre fiarele contorsionate şi a fost transportată la spital.

„Prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier produs pe DN 15 C pe raza comunei Răucești. Ca urmare a accidentului rutier produs între un autotren și un autoturism a rezultat o victimă încarcerată. In urma accidentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii târgnemțeni cu o  autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare,  o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD și un echipaj cu o ambulanță de la SAJ Târgu Neamț.

Pompierii au extras victima încarcerată, șoferul autoturismului, în stare de inconștiență.  Aceasta a fost preluat de echipajul de la SAJ și transportat la spital.

În autoturism se mai afla  o persoană care s-a autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor,  deconectând bornele bateriilor de la autoturism și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Casă incendiată

Știre publicată în urmă cu

în data de

O gospodărie din Oşlobeni a fost cuprinsă de flăcări, miercuri, 2 decembrie, pompierii stabilind drept cauză a producerii incendiului acţiunea intenţionată.

„Prin apel la 112, in jurul orei 15:45, pompierii nemțeni au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din satul Oșlobeni, comuna Bodești.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii pietreni cu două autospeciale de stingere  cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și pompierii voluntari din cadrul SVSU Bodești cu o autospecială pentru stingere.

Incendiul se manifesta la acoperișul locuinței și la o magazie lipită de casă.

Forțele de intervenție au lichidat incendiul în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 60 mp și o magazie cu suprafața de 14 mp.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu.

Nu au fost victime”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

 

UPDATE- Un bărbat din Bodești a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, fiind bănuit că ar fi încălcat ordinul de protecție emis de instanța de judecată. La data de 2 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gîrcina au fost sesizați de către o tânără de 22 de ani, cu privire la faptul că la locuința sa a izbucnit un incendiu. Din cercetările efectuate a reieșit că, în ziua de 2 decembrie, un bărbat de 50 de ani, ar fi pătruns în imobil, în mod repetat, amenințând cu incendierea locuinței, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț, la data de 12 octombrie 2020, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din locuință și păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de soția acestuia, de 48 de ani și față de fiica sa, de 12 ani. Acesta ar fi inițiat foc în zona unei magazii, anexă a locuinței, extinzându-se și asupra locuinței. La fața locului s-au prezentat mai multe echipaje din cadru I.S.U. Neamț care au procedat la stingerea incendiului. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și distrugere. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive – sursa IPJ Neamț.

Citește știrea

Trending