Contactează-ne

Prima pagină

La pescuit pe stradă, nu în Moldova sau Siret. Dezastrul din Piața Ecaterina Teodoroiu

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ un romașcan a postat, pe Facebook, mai multe fotografii care atestă dezastrul din zona Pieței Ecaterina Teodoroiu ■ unul dintre locatarii din „areal“ s-a pozat în fața unei gropi pline de apă, „pescuind” ■ edilii declară că se va interveni ■

Rețelele de socializare dau posibilitatea romașcanilor să semnaleze și să critice modul în care, într-o zonă sau alta a municipiului, intervin probleme de infrastructură sau de proastă gospodărire a lucrurilor. Pe „Grupul romașcanilor” a apărut, pe 21 martie 2023, mai multe fotografii în care cei care locuiesc în zona Pieții Ecaterina Teodoroiu atrag atenția primăriei privind distrugerea stratului asfaltic.

Ba, mai mult, romașcanul care a făcut postarea, face și o „glumiță”, ieșind în una dintre bălți la „pescuit”, cu o undiță. Postarea respectivă a atras zeci de comentarii, majoritatea nefavorabile la adresa edililor, pe care-i acuză de indiferență. Unul din internauți îl roagă pe deputatul Laurențiu Leoreanu să intervină pentru rezolvarea problemelor.

Ceea ce demonstrează fie faptul că nu toți romașcanii au cunoștință despre cui îi revin atribuțiile în domeniul gospodăririi infrastructurii orașului, fie că apelează la autoritatea acestuia pe lângă edilul liberal. Daniel Constantin „Indianul” îi ironizează pe cei ce locuiesc în zonă, spunându-le că „sunt fericiți” că au „piscină” gratis, în zonă.

Un internaut ia partea ediliilor, arătând că acolo infrastructura rutieră e distrusă de TIR-urile care vin zilnic și fac aprovizionarea la un depozit din zonă. „Se poate vedea și din fotografii că, după racordul la canalizare, asfaltul nu a mai fost adus la forma inițială și de aceea s-a ajuns ca locul să arate așa.

Tot din cauza gabaritului depășit, imperios necesar aprovizionării unor patronași, a cedat, săptămâna trecută, țeava de alimentare cu apă. Acolo trebuie trotuar pentru oameni, nu asfalt pentru «clanul…»”, susține romașcanul. Se mai arată că situația din zona Pieții Mici ar fi neschimbată de mai bine de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Dragoș Toma, a declarat că problema sesizată a fost analizată în ședința administrației de marți, 21 martie, și că edilul Leonard Achiriloaei a dispus ca miercuri, 22 martie, să se intervină în zonă pentru remedierea situației. Poate ar fi necesară și impunerea unei restricții de tonaj și gabarit.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending