Contactează-ne

Actualitate

La paşapoarte-ncolonarea! Program de lucru extins

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ în funcţie de solicitări, se va lucra şi sâmbăta şi chiar duminica, a anunţat prefectul de Neamţ ■ în primele două luni din 2022 s-a dublat numărul cererilor de eliberare paşapoarte, comparativ cu anul trecut ■ principala cauză e conflictul din Ucraina ■

Numărul crescut de persoane care vor paşaport în această perioadă a determinat conducerea Prefecturii Neamţ să ia măsuri de extindere a programului de lucru cu publicul al Serviciului de Paşapoarte.

Măsurile au fost anunţate printr-un comunicat de presă în care se precizează că activitatea de lucru cu publicul pentru înregistrarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se extinde, începând cu data de 10 martie 2022.

Conform unui ordin emis de către prefectul Vasile-Adrian Niță, activitatea la Pașapoarte va fi efectuată în schimburi, respectiv schimbul I, în intervalul orar 08.00 – 16.00 (trei ghișee), și schimbul II, în intervalul orar 16.00 – 20.00 (un ghișeu). Pentru soluționarea situațiilor deosebite, funcționează un ghișeu nou, cu program 8.00 – 16.00. Eliberarea documentelor se va face în intervalul 8.00 – 16.00, la un al patrulea ghișeu, de luni până vineri.

Tot ca noutate, mai anunţă reprezentanţii Prefecturii, începând de pe 12 martie, în fiecare sâmbătă vor fi deschise două ghișee programări pentru procesare, între orele 8.00 – 16.00. Dacă situația va impune, prin ordin al prefectului se va dispune deschiderea unui ghișeu și în zilele de duminică, între 8.00 și 16.00.

„În funcție de numărul solicitărilor înregistrate pentru eliberarea pașapoartelor simple din zilele lucrătoare, pentru sporirea capacității operaționale a Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț se va asigura înregistrarea și soluționarea cererilor în zilele de sâmbătă și, dacă situația o cere, duminică, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Activitățile de relații cu publicul privind eliberarea pașapoartelor simple, electronice/temporare, eliberarea adeverințelor/dovezilor de liberă circulație, reglementarea situației juridice privind exercitarea dreptului de liberă circulație în străinătate, se desfășoară în intervalul orar 08.00 – 16.00, în fiecare zi lucrătoare“, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niță.

Ca urmare a măririi programului de lucru, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț va putea soluționa 648 cereri/săptămână, ceea ce înseamnă aproximativ 2.600 cereri pe lună. Înainte de extinderea programului se soluționau aproximativ 374 cereri/săptămână și 1.500 cereri/lună. Tot în scopul fluidizării activității instituției, s-a aprobat o notă-raport prin care s-a dispus suspendarea concediilor de odihnă pentru restul lunii martie, în cazul tuturor angajaților aflați în această situație.

De asemenea, se reduc activitățile neesențiale și tot personalul de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Neamț asigură activitatea de relații cu publicul. Cât priveşte statistica, în primele două luni din 2022 au fost înregistrate 3.522 cereri de eliberare paşapoarte, din care 3.387 pașapoarte simple electronice și 135 pașapoarte simple temporare. Comparativ, în aceeași perioadă din  2021, au fost doar 1. 586 – 1.472 pașapoarte simple electronice şi 114 simple temporare. Cauzele acestei creşteri? Conflictul din Ucraina, relaxarea măsurilor luate în timpul pandemiei de Covid şi dorinţa unor nemţeni de a pleca la muncă în străinătate.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending