Contactează-ne

Prima pagină

La Mănăstirea Bistriţa, incendiu stins de pompieri după 18 ore de luptă cu flăcările

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ incendiul care a izbucnit în seara zile de 22 octombrie a fost stins astăzi, în jurul orei 12.00 ■ flăcările au provocat mari pagube materiale ■

Un incendiu catastrofal, care a izbucnit ieri seară, 22 octombrie 2022, la Mănăstirea Bistriţa, a necesitat o mare desfăşurare de forţe. Pompierii au stins flăcările după 18 ore de la declanşarea sinistrului de la aşezământul secular din comuna Alexandru cel Bun.

Incendiul a fost raportat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ pe data de 22 octombrie, în jurul orei 18.00, prin apel la 112, anunţându-se că flăcările au cuprins o anexă a lăcaşului de cult situat în comuna nemţeană menţionată.

„Au ars acoperişul, construit din astereală din lemn şi acoperit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, 100 tone de plante furajere, bunuri materiale aflate în încăperile de la parterul clădirii (obiecte de mobilier, materiale textile), o remorcă tractor şi câteva construcţii din lemn destinate pentru adăpostirea animalelor“, a transmis ISU Neamţ.

În ceea ce priveşte cauza producerii incendiului de mari dimensiuni şi care a provocat daune materiale imense, pompierii au mai precizat că ea este un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Au participat la misiunea de stingere pompieri din Piatra Neamţ, voluntari şi personal de la Ocolul Silvic Vaduri.

La ora izbucnirii incendiului, ISU Neamţ anunţa că incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru plante furajere cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, cu posibilitatea propagării la pădurea aflată în imediata apropiere. Misiunea pentru stingere a durat 18 ore, fiind terminată astăzi, 23 octombrie, la ora 12.00.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending