Actualitate
La BAC, un absolvent cu varicelă a susținut examenul separat de colegi. Subiectele au fost accesibile, susțin profesorii
■ în județul Neamț, s-au înscris 3.176 candidați, 2.941 din seria curentă și 235 din seriile anterioare ■ la Limba română, din cei 3.029 candidați înscriși au absentat 46 ■ pentru 17 absolvenți a fost nevoie să fie asigurate condiții de egalizare a șanselor, fiind candidați din categoria CES ■
Luni, 1 iulie 2024, au început probele scrise pentru cei 134.000 candidați înscriși pentru susținerea primei sesiuni a examenului de Bacalureat, din care peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare. Președinta Comisiei de BAC Neamț, inspector școlar general adjunct, Ana Socea, a făcut câteva precizări referitoare la modul de desfășurare. „La prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta s-au înscris 3.176 candidați, din care 2.941 din seria curentă și 235 din seria anterioară.
La proba de Limba română, s-au înscris 3.029 candidați și au absentat 46. Au fost angrenate în examen 1.100 cadre didactice, în 11 centre, cu 3 subcomisii la Piatra Neamț, Roman și Tg.Neamț. Au susțin examenul și 17 elevi cu CES (cerințe educaționale speciale – n.r). Un alt candidat, de la Colegiul Roman Vodă, care are varicelă, a susținut proba separat, într-o altă sală, pentru a nu intra în contact cu ceilalți candidați”, a precizat inspectorul Ana Socea.
Conform calendarului, marți 2 iulie, se va desfășura Proba obligatorie a profilului (Ec – scris). Joi, 4 iulie, candidații vor susține proba Ed la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate vor fi afișate luni, 8 iulie (până la ora 12.00), urmând ca eventualele contestații să fie depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12-18, iar rezultatele finale să fie afișate vineri, 12 iulie. La proba obligatorie a profilului candidații pot opta pentru Matematică sau Istorie.
La proba la alegere a profilului și specializării candidații pot alege, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie. Vineri, 5 iulie, acolo unde este cazul, candidații vor susține examen la Limba maternă, pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările.
Site-ul Edupedu.ro a publicat opinia unor profesori despre gradul de dificultate al subiectelor, fiind oferite răspunsuri posibile pentru fiecare item de la subiectul I, cum a putut fi abordat textul, sugestii despre subiectul II și eseul de la subiectul III, pentru candidații de la real, care au ales să analizeze particularitățile nuvelei „Moara cu noroc” de Ioan Slavici. „Subiectele sunt de nivel mediu. Pentru un candidat care s-a pregătit cum trebuie, cred că a fost ușor”.
-
Actualitate2 zile,
MARSAT SA Roman
-
Actualitate2 săptămâni,
Criza de personal din MAI: 6000 de pensionări în 2024 și un deficit istoric
-
Prima pagină2 săptămâni,
„Ordonanța trenuleț” lovește cumplit și în Educație
-
Eveniment2 săptămâni,
Sindicalismul în Poliția Română: în cătarea cercetării disciplinare
-
Actualitate2 săptămâni,
Tatiana Bălău aduce acasă Premiul de Excelență, purtând tradițiile românești până la Montreal
-
Actualitate2 săptămâni,
Un cal a fost salvat dintr-un bazin în comuna Bârgăuani
-
Actualitate2 săptămâni,
Crin Antonescu își „suspendă” candidatura la alegerile prezidențiale
-
Actualitate2 săptămâni,
Autostrada Unirii: CNAIR amână decizia pentru Lotul de Munte Pipirig-Leghin