Contactează-ne

Actualitate

Jandarmeria şi voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mîntuirii Neamului, campanie „Implică-te, împreună reuşim mai mult!“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ au fost împărţite pachete cu alimente de strictă necesitate şi produse de igienă persoanelor aflate în dificultate ■ beneficiarii au fost cetăţeni din comunele Secuieni, Săvineşti şi Costişa ■ „Este foarte important, în primul rînd, comunităţile să vină în sprijinul acestor persoane, pentru că ei sînt mai apropiaţi şi cunosc mai bine nevoile acestor persoane. Ar trebui să vină în sprijinul preoţilor, pentru că adevărata asistenţă socială la sat, preotul o face!“, a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale ■

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mîntuirii Neamului au împărţit pachete cu alimente de strictă necesitate şi produse de igienă la persoanele aflate în dificultate din trei localităţi.

Ei au primit o mînă de ajutor de la militarii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ în cadrul unei acţiuni care s-a desfăşurat duminică, 7 iunie 2020, în localităţile nemţene Secuieni, Săvineşti şi Costişa.

Beneficiari au fost persoane vulnerabile, cu dizabilităţi, bătrînii singuri, familii fără prea multe posibilităţi materiale şi cu mulţi copii, dar şi familii, unde adulţii şi-au pierdut locurile de muncă din cauza epidemiei de coronavirus sau din alte cauze.

Voluntarii şi reprezentanţii Jandarmeriei au fost însoţiţi în acţiunea din cele trei localităţi de către preoţii slujitori ai comunităţilor, care au ajutat la selectarea beneficiarilor şi organizarea locală a activităţii umanitare. „Jandarmeria Neamţ a răspuns prezent invitaţiei lansate de Patriarhia Română, pentru a participa la o activitate umanitară organizată în beneficiul unor familii nevoiaşe din cîteva comune ale judeţului Neamţ.

Sîntem alături de comunitate ori de cîte ori este nevoie prin misiunile specifice şi cu atît mai mult, cînd este nevoie să dăm o mînă de ajutor, iar bucuria cu care am fost întîmpinaţi a fost cea mai mare recompensă pe care am putut să o primim, în schimb“, a declarat sergent major Magdalena Muraru, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.

Voluntarii şi cadrele militare au fost primiţi cu căldură şi de către preoţii din localităţile menţionate. „Vă mulţumesc că aţi venit la noi, la o zi mare, la Duminica cea Mare. Vă mulţumesc dumneavoastră, voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale pentru dragostea pe care o arătaţi oamenilor, care în momente ca acestea, au mare nevoie de sprijin material şi moral.

De altfel, dumneavoastră, prin acţiunea umanitară de astăzi, aţi întregit activitatea parohiei noastre şi este o mare bucurie pentru comunitate, mai ales că sărbatorim acel mare praznic al darurilor. După cum ştim, milostenia este printre cele mai înalte virtuţi ale iubirii creştine şi se spune că dăruind vei dobîndi!“, a punctat preotul Costantin Lupu, de la parohia Săvineşti.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale, a conchis: „O nouă activitate desfăşurată cu Jandarmeria Română, o colaborare foarte bună! Vedeţi cît de important este ca două instituţii fundamentale ale statului român să-şi unească forţele şi să vină în sprijnul comunităţilor care au foarte multe persoane aflate în dificultate. Aceşti oameni s-au bucurat foarte mult!

Am întîlnit bătrîni singuri, am întîlnit familii cu foarte mulţi copii. În cadrul proiectului umanitar «Implică-te, împreună reuşim mai mult!» am reuşit să ducem produse alimentare şi de igienă categoriilor sociale vulnerabile din peste jumătate din judeţele ţării. A fost o activitate care a adus foarte multă bucurie acestor persoane.

Aş putea spune că a fost şi un exemplu pentru comunităţile din care fac parte aceste persoane vulnerabile! Este foarte important, în primul rînd, comunităţile să vină în sprijinul acestor persoane, pentru că ei sînt mai apropiaţi şi cunosc mai bine nevoile acestor persoane. Ar trebui să vină în sprijinul preoţilor, pentru că adevărata asistenţă socială la sat, preotul o face!

Cunoaşte foarte bine problemele cu care se confruntă aceste persoane! Aceşti preoţi cunosc atît bucuriile, cît şi necazurile acestor persoane şi vedeţi cît de importantă este această colaborare dintre Patriarhie şi Jandarmeria Română! O colaborare mai veche, dar care va continua!“.

De menţionat este faptul că voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale au străbătut peste jumătate din ţară cu proiectul umanitar „Implică-te, împreună reuşim mai mult!“, din cadrul Campaniei „Caravana Bucuriei“. 2.210 pachete cu produse alimentare de strictă necesitate şi de igienă au fost distribuite persoanelor vulnerabile din 114 localităţi şi 22 de judeţe.

Valoarea produselor oferite beneficiarilor în cadrul proiectului, a fost de 165.750 lei. În afară de localităţile din Neamţ, pe 7 iunie au mai fost distribuite pachete în localităţi din judeţele Vaslui şi Bacău. Toate acţiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfăşoară cu binecuvîntarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Părinte Daniel şi sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Actualitate

Cadavru găsit într-o fosă

Știre publicată în urmă cu

în data de

Corpul neînsufleţit al unei femei de 74 de ani a fost găsit de pompierii nemţeni într-o fosă, în comuna Gherăieşti, vineri, 16 aprilie.

“Prin apel la 112, în jurul orei 11:04, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane căzută într-o fosă, în comuna Gherăești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și un echipaj cu ambulanță de la SAJ.

Pompierii au scos din interiorul fosei  o femeie de 74 de ani, ce nu prezenta semne vitale”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

 

FOTO: generica

Citește știrea

Actualitate

Accident neverosimil: autoturism lovit de roata unui camion

Știre publicată în urmă cu

în data de

Un accident rutier mai puţin obişnuit s-a produs vineri, 16 aprilie, în comuna Bălţăteşti. O femeie a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost lovit de o roată desprinsă de la un autocamion încărcat cu lemne.

“Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism. În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, au transmis reprezentanţii ISU Neamţ.

Citește știrea

Actualitate

Primăvară … timidă

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ pînă la finele săptămînii viitoare se anunţă temperaturi „călii“ ■ maximele diurne vor oscila între 9 şi 13 grade ■ în cea mai caldă noapte nu vor fi mai mult de 6 grade ■ în cea mai mare parte a intervalului sînt aşteptate ploi ■

Primăvara aceasta a fost capricioasă şi la fel va rămîne vremea chiar dacă am trecut în a doua parte a anotimpului. Cea de-a doua decadă a lui aprilie nu ne aduce timpul bun la care sperăm, iar meteorologii anunţă valori termice sub media perioadei, indiferent dacă vorbim de cele nocturne sau de cele diurne.

Şi mai rău este faptul că în majoritatea intervalului supus analizei sînt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie. Aşa stînd lucrurile trebuie spus faptul că meteorologii de la staţia de pe Ceahlău – Toaca au anunţat faptul că pe munte este un strat consistent de nea, ce măsoară 100 de centimetri de nea, iar o vorbă din popor spune că nu vine primăvara pînă nu se topeşte zăpada de pe munte.

Ieri, 15 aprilie 2021, la jumătatea primăverii, la ora 10:00 erau 2 grade la Tîrgu Neamţ, 3 grade erau la Roman, iar în reşedinţa de judeţ se înregistrau la acelaşi moment 5 grade. Pe munte erau valori negative, de -6 grade. Astăzi, 16 aprilie, am putea zări soarele în răstimpuri, iar la amiază se vor înregistra 11 grade.

Minima nocturnă va fi mult sub media perioadei, doar 2 grade. Ceva mai bine va fi sîmbătă, 17 aprilie, cînd se anunţă cer varoabil cu soare şi pînă la 13 grade. Regimul termic diurn nu-l influenţează şi pe cel nocturn, iar minima rămîne la 2 grade. Duminică, 18 aprilie, se strică vremea. Se readună norii şi plouă destul de mult, iar maxima se opreşte la 12 grade. Singura veste bună este că mai creşte maxima nocturnă care ajunge la 6 grade.

Fix la fel va fi vremea şi luni, 19 aprilie, cînd cerul va fi acopereit, plouă slab întreg intervalul la o maximă diurnă de 12 grade şi o minimă nocturnă staţionară la 6 grade. Cea mai rece zi din întreg intervalul de prognoză pare a fi cea de marţi, 20 aprilie, cînd nu vor fi mai mult de 9 grade şi continuă să plouă. După lăsarea întunericului nu sînt schimbări notabile, iar minima rămîne la 6 grade.

Mai zărim soarele abia miercuri, 21 aprilie, dar vor fi şi ceva nori lipsiţi de importanţă. Se ajunge la valori termice diurne de 11 grade, însă noaptea va fi mai rece şi minima coboară la 5 grade. Joi, 22 aprilie, se readună norii şi reîncep precipitaţiile, chiar dacă ziua se mai încălzeşte şi se ajunge la 13 grade. Se depreciază regimul termic nocturn şi se ajunge la 4 grade. Vineri, 23 aprilie, va fi cer acoperit, dar pare că precipitaţiile încetează.

Maxima zilei nu trece de 13 grade, iar minima nocturnă ajunge la 6 grade. Week-end-ul viitor aduce timp mohorît. Sîmbătă şi duminică, în perioada 24 – 25 aprilie, ploile vor face legea. În ce priveşte temperaturile nu avem mari speranţe, pentru că ziua vor fi cam 12, cel mult 13 grade, iar minima nocturnă va fi de 6 grade.

Citește știrea

Trending