Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Jaf de 1,5 miliarde de lei la pont

Știre publicată în urmă cu

în data de

• la perchezitiile efectuate la domiciliile autorilor au fost gãsite adresele unor persoane cu stare ce urmau a fi jefuite • patronul unui restaurant a fost cãlcat de hoti • din locuintã au fost furati 28.000 de euro, 10.000 de dolari, bijuterii din aur si haine din piele • hotii, proaspãt iesiti din puscãrie, au venit în Neamt la pont •

Politistii nemteni împreunã cu omologii din Bacãu au reusit sã identifice la sfîrsitul acestei sãptãmîni autorii celui mai mare furt din judetul Neamt, prejudiciul depãsind suma de 1,5 miliarde de lei. Vineri, 30 septembrie, a fost retinut, în urma unei actiuni spectaculoase, Stefan Putanu, în vîrstã de 35 de ani, din Bacãu. Al doilea autor, Cãtãlin O., 35 de ani, tot din Bacãu, se sustrage urmãririi penale si a fost dat în urmãrire generalã. Cei doi bãcãuani, ambii fãrã ocupatie si cu antecedente penale, sînt acuzati cã, pe 12 septembrie, au pãtruns în locuinta lui I. G., în vîrstã de 72 de ani, din Poiana Teiului, ziua în amiaza mare si au sustras 28.000 de euro, 10.000 de dolari, mai multe bijuterii din aur si cîteva haine din piele, producînd un prejudiciu de peste 1,5 miliarde de lei. La data amintitã, I. G., care este patronul unui restaurant si a unui bar din localitate, a sesizat cã între orele 11 si 16, timp în care a lipsit de acasã, autori necunoscuti au intrat în casã si l-au jefuit. Bãtrînul pãstra atît de multi bani în casã întrucît acum cîtiva ani, în urma falimentului Bankoop, a pierdut o mare sumã de bani. Se pare cã dezamãgit de sistemul bancar a decis sã-si transforme economiile în valutã, bijuterii si alte valori. Imediat dupã primirea sesizãrii, lucrãtorii Biroului de Politie Poiana Teiului au demarat cercetãrile si cea mai plauzibilã ipotezã era cã fãptasii au venit la pont. Adicã cineva le-a spus cã localnicul din Poiana Teiului este înstãrit si cã tine acasã mari sume de bani. Este posibil ca acest cineva sã fie o persoanã care cunoaste foarte bine pãgubasul. Au fost identificati cîtiva sãteni care au declarat cã au vãzut în ziua jafului persoane strãine de localitate si, dupã spusele acestora, agentul sef Dragos Rotaru, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Neamt, a întocmit un portret robot al unuia dintre suspecti. Tot martorii au relatat cã la fata locului au vãzut un taxi ce avea numere de înmatriculare de Bacãu. Întrucît toate datele indicau cã autorii puteau fi din judetul vecin s-a luat legãtura cu Serviciul de Investigatii Criminale Bacãu.

Descoperire soc la perchezitie Dupã mai multe zile de filaj, atunci cînd au fost siguri cã vor prinde autorii, criminalistii din cele douã judete au descins în mai multe locatii reusind sã-l retinã pe Stefan Putanu si sã-l identifice pe cel de-al doilea autor, Cãtãlin O. „Actiunea de identificare si prindere a celor doi autori a fost una extrem de laborioasã si a implicat o colaborare perfectã între criminalistii nemteni si cei din Bacãu. De asemenea, potretul robot care a fost întocmit extrem de bine, fiind foarte apropiat de realitate, ne-a ajutat în actiunile noastre. A fost un caz extrem de dificil pentru cã am avut de-a face cu niste infractori deosebit de periculosi, recidivisti si versati în a eluda legea“, a precizat subcomisarul Eliazãr Cioinegel, seful Biroului de Politie Poiana Teiului. Politistii au fãcut si perchezitii în trei locuinte, iar în casa lui Putanu au gãsit 1.000 de dolari si 300 de euro. Cu o parte din bani, fãptasii si-au cumpãrat produse electronice si electrocasnice, care au fost gãsite la locuintele infractorilor. Aceste bunuri au fost puse sub sechestru în vederea despãgubirii victimei. Socant pentru politisti a fost gãsirea în casa lui Putanu a unor adrese ale unor persoane publice cu stare materialã deosebitã din judetul Neamt. Se pare cã locuintele acestora urmau sã fie jefuite. Oamenii legii cred cã bãcãuanii au stat în penitenciar cu un infractor nemtean care cunostea detalii despre averea unor persoane înstãrite. Ambii autori au fost eliberati recent din penitenciar, Putanu iesind din Penitenciarul Bacãu în luna aprilie 2005 unde ispãsise o pedeapsã cu închisoarea pentru comiterea mai multor furturi din locuinte. Ieri, Stefan Putanu a fost arestat preventiv pe o perioadã de 29 de zile pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending