Contactează-ne

Arhivă 2005-2017

Jaf cu pistoale jucarie

Știre publicată în urmă cu

în data de

• patru persoane au primit pedepse între 2 si 10 ani de închisoare • autorii au jefuit si torturat o familie de batrîni • au intrat peste acestia ca la descinderile în forta, mascati si înarmati cu pistoale • fapta a ramas un an cu autori necunoscuti • unul dintre faptasi s-a autodenuntat din puscarie • armele au fost ascunse în pamînt, pe Cozla •

Cei patru autori din dosarul jafului cu pistoale jucarie au fost aspru pedepsiti de catre magistratii nemteni si au primit, în total, 23 de ani de închisoare. Ioan Purice, de 43 de ani, din Piatra Neamt, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Ionut Mihai Ionescu, de 25 de ani, din localitatea Baraganu, judetul Braila, a primit 9 ani de puscarie, iar, pentru complicitate la furt calificat, Anton Ciobanu, de 49 de ani, si Ioan Mitrea, de 59 de ani, ambii din Slobozia, Roznov, au cîte 2 ani de închisoare cu suspendare. Acestia sînt autorii jafului armat asupra unei familii de batrîni din Roznov. Ei au intrat în casa prin spargerea usii, în puterea noptii, cu cagule si înarmati cu pistoale, bagîndu-i în sperieti pe cei doi. Desi se asteptau sa descopere un seif cu 100.000 de dolari sau macar 10 milioane de lei, ei au gasit doar 5 milioane, dar au lovit si au speriat de moarte victimele. De la data comiterii, 2 ianuarie 2005, si pîna în februarie 2006, fapta a ramas cu autori necunoscuti, dar totul a iesit la iveala în urma unui autodenunt facut din penitenciar de Ionescu, care era arestat în alta cauza. Dupa ce a spus oamenilor legii cine sînt autorii, el le-a indicat si locul unde au îngropat pistoalele, pe muntele Cozla. Pe 2 ianuarie 2005, Purice (foto) si Ionescu au tîlharit familia Serban, din Roznov, despre care credeau ca au foarte multi bani. Au intrat în casa ca la descinderile în forta, în sensul ca au spart usa si au dat buzna peste victime cu cagulele pe fata si înarmati, fiecare, cu cîte un pistol. Întrucît victimele nu aveau ce sa le dea, atacatorii i-au legat la mîini si i-au lovit de mai multe ori, dupa care s-au facut nevazuti cu doar 5 milioane de lei. Pistoalele le-au îngropat pe Cozla si nimeni nu a mai stiut nimic de autori, pîna la momentul autodenuntului. Oamenii legii le-au gasit împachetate în pungi de plastic, într-o groapa nu prea adînca. Cînd pachetul a fost desfacut, s-a descoperit ca nu erau arme de foc, dar ca produc un efect acustic asemanator armelor cu munitie, prin percutarea capselor. Ioan Purice si Ionut Ionescu s-au cunoscut în 2004, în Penitenciarul Braila, unde amîndoi executau pedepse privative de libertate. La iesirea din închisoare, pietreanul si-a invitat prietenul din Braila în Neamt, pentru ca era teren propice pentru „lovituri grase“. Braileanul s-a prezentat în Neamt, la finele anului 2004, dupa care au început jafurile în serie prin apartamentele pietrenilor. Ionescu a fost suspectat ca a jefuit 18 apartamente din Piatra Neamt, de unde a furat bani, bunuri si bijuterii, toate în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

Lovitura si la locuinta viceprimarului Stoica

În acest timp, nici Purice nu a stat degeaba, el reusind chiar s-o jefuiasca pe viceprimarita municipiului Piatra Neamt, Mihaela Stoica. Locuinta ei s-a numarat printre cele sparte, hotii furîndu-i cosmetice si bijuterii. În timp ce se îndeletniceau cu asemenea lucruri, indivizii i-au cunoscut pe cei doi roznoveni. Ei le-au spus ca au cunostinta despre o familie din orasul lor natal, numita Serban, care ar avea în casa suma de 100.000 de dolari, într-un seif. Satui sa se aleaga doar cu prazi minore, tîlharii au decis sa dea lovitura vietii lor. Asa se face ca, în perioada Craciunului din 2004 si a Revelionului, Purice si Ionescu au facut mai multe recunoasteri în preajma casei familiei vizate, iar în noaptea de 2 ianuarie au decis sa actioneze. Indivizii s-au îmbracat în negru, si-au tras pe fata cagule si s-au înarmat cu pistoale, dupa care au dat buzna peste victime. Sotii Serban, ambii în vîrsta de peste 70 de ani, au fost somati sa scoata banii si, pentru ca au refuzat, agresorii i-au legat la mîini si i-au lovit de mai multe ori. Batrîna a încercat sa se apere si sa-l loveasca pe unul dintre ei cu un vatrai, dar a fost pocnita în cap cu patul pistolului. Dupa ce i-au batut bine, tîlharii au furat toti banii pe care i-au gasit, adica 5 milioane de lei si o pereche de cercei ai femeii, dupa care s-au facut nevazuti. Purice a fost deferit justitiei în lipsa. El era în executarea unei pedepse pentru care a obtinut o suspendare de o luna, dupa care nu s-a mai întors în Penitenciarul Bacau, la data de 14 iunie 2006.

Citește știrea
Postează comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending