Contactează-ne

Prima pagină

Ionuț Ciocoiu, noul șef al ISJ Neamț: „E prea devreme dă dau declarații «Înșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune»“

Știre publicată în urmă cu

în data de

■ cam „zgârcit” la vorbă, la insistențele redactorului „Monitorul”, noul șef al ISJ a detaliat câte ceva despre prima zi de muncă ■ după orele de la Colegiul „Roman Vodă“ s-a întâlnit cu inspectorii de la instituția nemțeană ■

După insistente demersuri jurnalistice, care au constat în mesaje telefonice și pe Facebook, am reușit să stăm de vorbă cu noul inspector școlar general al județului Neamț, profesorul de istorie Ionuț Ciocoiu, de la Colegiul Național „Roman Vodă”. A fost destul de „zgârcit” în declarații.

„Ceea ce vă pot spune după prima zi de muncă la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, după ce am fost anunțat că s-a primit de la Ministerul Educației Naționale decizia de numire în funcție, este faptul că a fost o zi foarte aglomerată (în prima parte a zilei cu ore la Colegiul romașcan și ulterior întâlnirea de inspectorat cu personalul instituției – n.r.)

Am fost anunțat despre promovarea mea în funcția de inspector școlar general în cursul zilei de astăzi, 12 martie 2024. Tot astăzi, am decis că zilele acestea voi publica un comunicat de presă, deocamdată aceasta fiind singura mea strategie de comunicare. Vă asigur că va veni vremea în care vă voi da și declarații de presă individuale, dar cred că, acum, decizia e cea mai bună.

Vă rog să mă înțelegeți că eu consider că e prea devreme să dau declarații de presă «Înșirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune»”, a precizat noul inspector școlar general, Ionuț Ciocoiu,  parafrazând versurile dintr-o celebră poezie a lui Mihail Eminescu. Profesorul a mai recunoscut că noua funcție înseamnă o provocare a carierei sale, dar că mereu i-au plăcut provocările profesionale și nu numai.

Pe de altă parte, spune că este adevărat că numele său a fost vehiculat în mediile politice și școlare după 1 martie, ziua în care președintele PSD, Daniel Harpa, a anunțat excluderea din formațiune a Florentinei Moise, fosta șefă a inspectoratului. În a doua parte a zilei de 12 martie, când noul inspector general, Ionuț Ciocoiu, s-a prezentat la noul loc de muncă, a avut loc o întâlnire cu membrii instituției, pentru a se cunoaște.

Profesorul de istorie Ionuț Ciocoiu, care are gradul didactic I, este născut pe 16 aprilie 1978, fiind căsătorit cu Elena, medic la Spitalul Municipal de Urgență Roman, motiv pentru care în CL Roman, unde este consilier, nu a votat niciodată hotărârile care priveau unitateta sanitară romașcană, care-i finanțată și de legislativul local, pentru a nu intra în stare de icompatibilitate.

Băiatul cuplului Ciocoiu, Matei Constantin, a ales să urmeze profesia mamei și este student în anul al II-lea la Facultatea de Medicină „Grigore T. Popa” din Iași. În ceea ce privește cariera politică, Ionuț Ciocoiu a intrat în Consiliul Local Roman în urmă cu 4 ani, pe listele Alianța pentru Roman 2020.

Citește știrea
Un comentariu

Un comentariu

  1. Mihai

    13 martie 2024 at 8:22 AM

    Un foarte bun profesor, iubit de elevi.
    Succes !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement
Trending